Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Ja tylko dodam, że ostatnio na PA "ludzie" mówią Past Action :lol: . Ja uważam, że bez wskaźników można na wykresie zobaczyć dużo rzeczy które wskaźniki zobaczenie uniemożliwiają. Dlatego warto po praktykować nawet jeśli elementy tej strategii nie spełnią oczekiwań. :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

makofski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makofski »

fx_rambo pisze:
makofski pisze:
Maxi pisze: czemu taki mały profit?
nie lubię tkwić z otwartymi pozycjami, mam strategię opartą na grze większą kwotą na mocne setupy przy wąskim TP

pozdrawiam
jak dla mnie używanie nie swoich setupów to raczej brak strategi
czyli gra na sygnałach
sam setup jest tylko cząstką mojej gry. Osobiście zanim wejdę to dorzucam swoje wskaźniki, ustalam stawkę, stopy, profity, ryzyko... a potem jeszcze dokładne wejście w zależności od zachowania rynku. strategia nie musi być skomplikowana żeby była skuteczna, nazywaj to grą na sygnałach - whatever
gart pisze:
fxlamer pisze:Zeby uniknąć zbędnych dyskusji powinieneś to ująć tak:
"testowałem i nie osiągnąłem zadowalających wyników, być może testowałem za krótko lub popełniałem jakieś błędy, stąd wnioskuję, że muszę wypracować własny system na bazie mojego wieloletniego indywidualnego doświadczenia".
powinienem ujac to tak:
testowalem i mialem wynik dodatni, ale do konca nie spelnil moich oczekiwan.
....
skoro testowałeś i miałeś dodatni wynik a dalej nie grasz już tą taktyką to co robisz w tym temacie ?
nie szukasz informacji w tej dziedzinie bo już nie grasz PA tylko swoją lepszą strategią.
wiedzą, doświadczeniem, błędami się nie dzielisz - do tematu nic nie wniosłeś.
zupełnie nie rozumiem celowości Twojego wpisu, a Ty ?

Mi przynajmniej się bardzo przyjemnie czyta informacje w tym temacie, jedne biorę bardziej do siebie inne mniej, wiele można się nauczyć ale Waszych demotywatorów pojąć nie mogę. Chyba chcecie żeby tacy goście jak wa$$ i fxlamer sie stąd zwinęli i będzie kupa.

Pozdro

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kwieciu »

Witam,
nie wiem jak wy ale ja czaje sie na AHG long setup na USD/CHF (H1). Okragly poziom 1.0700 stanowi teraz dosc silne wsparcie. Oczywiscie podobna sytuacja na edku. Reszta na screenie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

1st_Marian
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 1st_Marian »

Witam,
co sądzicie o sellu na USD/JPY z targetem w okolice 88.20-88.00 (poziom wsparcia)? Na dziennym wykresie od połowy grudnia kształtuje się kanał. Cena jest teraz przy jego górnej krawędzi i jakoś niechętnie chce go przebić ;-) Niestety zdjęcia nie mogę teraz wstawić, ale mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi ;-)

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

1st_Marian pisze:Witam,
co sądzicie o sellu na USD/JPY z targetem w okolice 88.20-88.00 (poziom wsparcia)? Na dziennym wykresie od połowy grudnia kształtuje się kanał. Cena jest teraz przy jego górnej krawędzi i jakoś niechętnie chce go przebić ;-) Niestety zdjęcia nie mogę teraz wstawić, ale mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi ;-)
Dziś wolne w USA i Chinach ;/

Jakby ktoś był zainteresowany :D

Dlaczego rynek ominął moje zlecenie?
Ostatnio zmieniony 15 lut 2010, 14:50 przez Wa$$kII, łącznie zmieniany 1 raz.
Yaaa man

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Wa$$kII pisze:Poza tym jak większość dobrze wie samo wejście jeszcze nic nie daje.
bo każdy może zobaczyć wejście ale żeby przewidzieć jaki zakres będzie miał ruch i wyjście z zyskiem trzeba być naprawdę dobrym

Dodano po 2 minutach:
Wa$$kII pisze:Dziś wolne w USA i Chinach ;/
ale setup możliwy? też sie zastanawiam nad nim
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

Maxi pisze:bo każdy może zobaczyć wejście ale żeby przewidzieć jaki zakres będzie miał ruch i wyjście z zyskiem trzeba być naprawdę dobrym
kolego nie obraz sie ale osobe z takimi zdolnościami przewidywania przyszłości na forexie, nie znajdziesz na zadnym forum. :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

fx_rambo pisze:kolego nie obraz sie ale osobe z takimi zdolnościami przewidywania przyszłości na forexie, nie znajdziesz na zadnym forum.
może troche źle to napisałem chodzi mi o to że naj trudniej jest wyjść z pozycji z profitem
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

http://topfxsignals.com/pl/2010/02/mome ... a-w-rynek/

Maxi pisze:
fx_rambo pisze:kolego nie obraz sie ale osobe z takimi zdolnościami przewidywania przyszłości na forexie, nie znajdziesz na zadnym forum.
może troche źle to napisałem chodzi mi o to że naj trudniej jest wyjść z pozycji z profitem
Jeśli zamykasz pozycję zwykle za wcześnie to czekaj na zamknięte świece niech one przemówią. Poza tym podczas wejścia potencjalny zysk powienien być określony z prostej przyczyny czy warto zajmować tu pozycję? Tu trochę pomaga znajomość podstaw teorii Eliota i obserwacja zachowania ceny. Należy też okeślić jakieś minimum zysku. Można też obserwować cenę na mniejszym interwale np m15 i wtedy patrzysz czy przebija dna robi nowe niższe szczyty i tak dalej ( piszę o sellowaniu)

P.S. Wkrótce napiszę o tym na blogu.
Yaaa man

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

gbpcad podwojne dno, mam male L:

Obrazek

ODPOWIEDZ