Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Ja tylko dodam, że ostatnio na PA "ludzie" mówią Past Action  
 . Ja uważam, że bez wskaźników można na wykresie zobaczyć dużo rzeczy które wskaźniki zobaczenie uniemożliwiają. Dlatego warto po praktykować nawet jeśli elementy tej strategii nie spełnią oczekiwań.   

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
						sam setup jest tylko cząstką mojej gry. Osobiście zanim wejdę to dorzucam swoje wskaźniki, ustalam stawkę, stopy, profity, ryzyko... a potem jeszcze dokładne wejście w zależności od zachowania rynku. strategia nie musi być skomplikowana żeby była skuteczna, nazywaj to grą na sygnałach - whateverfx_rambo pisze:jak dla mnie używanie nie swoich setupów to raczej brak strategimakofski pisze:nie lubię tkwić z otwartymi pozycjami, mam strategię opartą na grze większą kwotą na mocne setupy przy wąskim TPMaxi pisze: czemu taki mały profit?
pozdrawiam
czyli gra na sygnałach
skoro testowałeś i miałeś dodatni wynik a dalej nie grasz już tą taktyką to co robisz w tym temacie ?gart pisze:powinienem ujac to tak:fxlamer pisze:Zeby uniknąć zbędnych dyskusji powinieneś to ująć tak:
"testowałem i nie osiągnąłem zadowalających wyników, być może testowałem za krótko lub popełniałem jakieś błędy, stąd wnioskuję, że muszę wypracować własny system na bazie mojego wieloletniego indywidualnego doświadczenia".
testowalem i mialem wynik dodatni, ale do konca nie spelnil moich oczekiwan.
....
nie szukasz informacji w tej dziedzinie bo już nie grasz PA tylko swoją lepszą strategią.
wiedzą, doświadczeniem, błędami się nie dzielisz - do tematu nic nie wniosłeś.
zupełnie nie rozumiem celowości Twojego wpisu, a Ty ?
Mi przynajmniej się bardzo przyjemnie czyta informacje w tym temacie, jedne biorę bardziej do siebie inne mniej, wiele można się nauczyć ale Waszych demotywatorów pojąć nie mogę. Chyba chcecie żeby tacy goście jak wa$$ i fxlamer sie stąd zwinęli i będzie kupa.
Pozdro
- 

1st_Marian
 - Bywalec

Witam,
co sądzicie o sellu na USD/JPY z targetem w okolice 88.20-88.00 (poziom wsparcia)? Na dziennym wykresie od połowy grudnia kształtuje się kanał. Cena jest teraz przy jego górnej krawędzi i jakoś niechętnie chce go przebić ;-) Niestety zdjęcia nie mogę teraz wstawić, ale mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi ;-)

co sądzicie o sellu na USD/JPY z targetem w okolice 88.20-88.00 (poziom wsparcia)? Na dziennym wykresie od połowy grudnia kształtuje się kanał. Cena jest teraz przy jego górnej krawędzi i jakoś niechętnie chce go przebić ;-) Niestety zdjęcia nie mogę teraz wstawić, ale mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi ;-)
Dziś wolne w USA i Chinach ;/1st_Marian pisze:Witam,
Jakby ktoś był zainteresowany
Dlaczego rynek ominął moje zlecenie?
					Ostatnio zmieniony 15 lut 2010, 14:50 przez Wa$$kII, łącznie zmieniany 1 raz.

Yaaa man
						bo każdy może zobaczyć wejście ale żeby przewidzieć jaki zakres będzie miał ruch i wyjście z zyskiem trzeba być naprawdę dobrymWa$$kII pisze:Poza tym jak większość dobrze wie samo wejście jeszcze nic nie daje.
Dodano po 2 minutach:
ale setup możliwy? też sie zastanawiam nad nimWa$$kII pisze:Dziś wolne w USA i Chinach ;/
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze
						http://topfxsignals.com/pl/2010/02/mome ... a-w-rynek/
P.S. Wkrótce napiszę o tym na blogu.

Jeśli zamykasz pozycję zwykle za wcześnie to czekaj na zamknięte świece niech one przemówią. Poza tym podczas wejścia potencjalny zysk powienien być określony z prostej przyczyny czy warto zajmować tu pozycję? Tu trochę pomaga znajomość podstaw teorii Eliota i obserwacja zachowania ceny. Należy też okeślić jakieś minimum zysku. Można też obserwować cenę na mniejszym interwale np m15 i wtedy patrzysz czy przebija dna robi nowe niższe szczyty i tak dalej ( piszę o sellowaniu)Maxi pisze:może troche źle to napisałem chodzi mi o to że naj trudniej jest wyjść z pozycji z profitemfx_rambo pisze:kolego nie obraz sie ale osobe z takimi zdolnościami przewidywania przyszłości na forexie, nie znajdziesz na zadnym forum.
P.S. Wkrótce napiszę o tym na blogu.
Yaaa man
						- inwestor86
 - Pasjonat