Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
SL nie uratuje Cię przed luką cenową. Tu bardziej chodzi o rozsądne wykorzystywanie kapitału i używania dźwigni oraz/lub dostosowania stylu gry do rynku i płynących z niego zagrożeń. Inaczej rzecz ujmując - trzeba umieć kontrolować ryzyko
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Źle. Luki cenowe mogą być różne. Rok temu pamiętam luki na Gbp/Jpy po kilkaset pipsów
. I powraca kwestia operowania kapitałem i wykorzystywania dźwigni, bo kilkanaście pipsów przy całkowitym wykorzystaniu dużej dźwigni może spowodować debet.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam! Dopiero zaczynam swoją przygodę z Forexem.
Mam wydaje mi sie, że bardzo proste pytanie: Np otwieram konto wplacając 300 $ i majac dzwignie 200 : 1 to moge operowac kwota 60 000 . Teraz jak powieksze te 60 000 o 100% czyli mam 120 000 i tu jest moje pytanie :
czy zawsze jak powieksze te przykladowe 60 000 o 100% to tak naprawde podwajam te wplacone 300$ i mam realnie 600$?? zawsze tak jest ??
Mam wydaje mi sie, że bardzo proste pytanie: Np otwieram konto wplacając 300 $ i majac dzwignie 200 : 1 to moge operowac kwota 60 000 . Teraz jak powieksze te 60 000 o 100% czyli mam 120 000 i tu jest moje pytanie :
czy zawsze jak powieksze te przykladowe 60 000 o 100% to tak naprawde podwajam te wplacone 300$ i mam realnie 600$?? zawsze tak jest ??
- drapichrust
- Stały bywalec
po pierwsze zalezy jaka para, wezmy np EURUSD to przy wielkosci Twojego depozytu mozesz maksymalnie ustawic pozycje 0,4 lota czyli 40 000, wtedy 1 pips ( 4 liczba po przecinku np 1.3621) będzie wart ok 4$.otwieram konto wplacając 300 $ i majac dzwignie 200 : 1 to moge operowac kwota 60 000
To aby podwoić swoje konto będziesz potrzebował zmiany kursu o ok 75 pipsów w właściwym kierunku.
Proszę o pomoc:)
wiem jak mało wiem,sporo rzeczy nie rozumiem o czym piszecie,ale staram się czytać coraz więcej artykułów,i pare pytań:(gram na plus500)
-wczoraj zamkneło mi możliwości handlu,dopiero potem odkrylem ze nie ktore są zamykane,ale od 1 mieli otworzyć,z przyczyn innych posiedziałem ale nie otworzyli,jest prawie 11 i dalej nic,czy to normalne na rynku walutowym czy normalne na platformie plus500?
-zapewne bardzo amatorskie pytanie ale zastanawia mnie tez inna rzecz...
zawsze pamietam jak ojciec kupował akcje,to kupował ileś -czegos za 10k i tyle,albo rosło albo spadało,ale czy może spaść na -?
bo nei rozumiem czemu gdy kupuje dana walute za 50 zł,zabiera mi fundusze z tego co jeszcze miałem w depozycie.
-przeczytałem gdzieś że może się zdażyć że bede na minusie i bede musial uregulować rachunek,czy to prawda?
-zwiazane z 2...kupuje załóżmy "bawełne" cena spada...i do jakiego momentu bede tracil fundusze? aż będzie 0? ,czy moge byc zadłużony,trzymać te akcje i czekać aż się odbije?
co do "szukaj" próbowałem kilka razy skorzystać ale wywalało mi błąd:)
pozdro i liczę na wyrozumiałośc
EDIT:
w dziale platformy pewnie wszystko o tym jest,więc sry za ten posty;)
wiem jak mało wiem,sporo rzeczy nie rozumiem o czym piszecie,ale staram się czytać coraz więcej artykułów,i pare pytań:(gram na plus500)
-wczoraj zamkneło mi możliwości handlu,dopiero potem odkrylem ze nie ktore są zamykane,ale od 1 mieli otworzyć,z przyczyn innych posiedziałem ale nie otworzyli,jest prawie 11 i dalej nic,czy to normalne na rynku walutowym czy normalne na platformie plus500?
-zapewne bardzo amatorskie pytanie ale zastanawia mnie tez inna rzecz...
zawsze pamietam jak ojciec kupował akcje,to kupował ileś -czegos za 10k i tyle,albo rosło albo spadało,ale czy może spaść na -?
bo nei rozumiem czemu gdy kupuje dana walute za 50 zł,zabiera mi fundusze z tego co jeszcze miałem w depozycie.
-przeczytałem gdzieś że może się zdażyć że bede na minusie i bede musial uregulować rachunek,czy to prawda?
-zwiazane z 2...kupuje załóżmy "bawełne" cena spada...i do jakiego momentu bede tracil fundusze? aż będzie 0? ,czy moge byc zadłużony,trzymać te akcje i czekać aż się odbije?
co do "szukaj" próbowałem kilka razy skorzystać ale wywalało mi błąd:)
pozdro i liczę na wyrozumiałośc
EDIT:
w dziale platformy pewnie wszystko o tym jest,więc sry za ten posty;)
- drapichrust
- Stały bywalec
forex jest zamkniety w weekendy-wczoraj zamkneło mi możliwości handlu,
jeśli nie używał lewara to nie może spaść na -, a nawet jeśli to istnieję coś takiego jak poziom stop-out np. 30%, jeśli depo spadnie poniżej tego poziomu zamykane są wszystkie pozycje, rózni brokerzy mają różne poziomy stop-outu.zawsze pamietam jak ojciec kupował akcje,to kupował ileś -czegos za 10k i tyle,albo rosło albo spadało,ale czy może spaść na -?
zajmując pozycje na forexie, wymagany jest depozyt zabezpieczający do czasu jej zamkniecia, jego wartość zależy od wielkości pozycji jaką zajmiesz.bo nei rozumiem czemu gdy kupuje dana walute za 50 zł,zabiera mi fundusze z tego co jeszcze miałem w depozycie.
tyle ile wytrzyma Twoje depo, az do poziomu stop-out-zwiazane z 2...kupuje załóżmy "bawełne" cena spada...i do jakiego momentu bede tracil fundusze? aż będzie 0? ,czy moge byc zadłużony,trzymać te akcje i czekać aż się odbije?
- klonmarcin
- Maniak
Główna zasada na forex jest taka:
zawsze ustawiaj sl na max 3% konta, i gdy spadnie do tego poziomu to ci automatycznie zamyka transakcję ze stratą.
Nigdy nie stawiaj zlecenia bez SL! Bo stracisz wszystko. Nigdy nie licz na odbicie jak masz dużą stratę. Nigdy nie powiększaj SL na otwartej pozycji.
Potrenuj na demo i wtedy zobaczysz jak to wszystko działa. Ale to dopiero od niedzieli wieczorem.

zawsze ustawiaj sl na max 3% konta, i gdy spadnie do tego poziomu to ci automatycznie zamyka transakcję ze stratą.
Nigdy nie stawiaj zlecenia bez SL! Bo stracisz wszystko. Nigdy nie licz na odbicie jak masz dużą stratę. Nigdy nie powiększaj SL na otwartej pozycji.
Potrenuj na demo i wtedy zobaczysz jak to wszystko działa. Ale to dopiero od niedzieli wieczorem.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...