Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Songo89
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Songo89 »

zacząłem najpierw na prawdziwe i jakoś mi to idzie,a na demo zaraz rozwaliłem połowe:) sporo nei wiedziałem,tutaj na bieżąco się uczę i jakoś idzie:)

Mówisz nie licz na odbicie,a tym sposobem jestem 100 zł do przodu przez 2 dni,wiem że to szczęście,ale staram się brać takie wality które spadły już naprawde dużo.

Nie powiem widzę logikę w tym SL,ale tak również można przegrać dużo...przyklad ustawie SL na 30 pipsów,a po 31 podskoczy o 60,i wtedy zamiast zyskać trace....

nic trzeba poczytać kolejne artykuły:)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Songo89 pisze:przyklad ustawie SL na 30 pipsów,a po 31 podskoczy o 60
Jest też druga możliwość.
Ustawiasz SL na 30, spada kolejne 100, a Tobie zostaje coś na koncie - bez SL plajta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jakubgor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jakubgor »

hej, głupie pytanie ale czy jest coś takiego na forum jak "szukaj w temacie", bo chce sobie wgrać wskaźnik ema 50 a jak dam normalnie szukaj to 100 stron z postami wyskoczy i bądź tu mądry ;/

i jeszcze chciałem zapytać czy ktoś może mi podać jakiś wskaźnik co zakreśla mi poziomy oporów i wsparć tak jak np tu takimi kropkami :
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=14129

Pozdr.
Obrazek

Songo89
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Songo89 »

znajdę gdzieś tu temat odnośnie obecnych promocji u brokerów? bo skoro dają gdzieś darmowy bonus to w sumie czemu nei skorzystać,a zawsze jakieś doświadczenie:)

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

jakubgor pisze:hej, głupie pytanie ale czy jest coś takiego na forum jak "szukaj w temacie", bo chce sobie wgrać wskaźnik ema 50 a jak dam normalnie szukaj to 100 stron z postami wyskoczy i bądź tu mądry ;/
Co do wyszukiwarki na forum, to nie orientuję się, ale chyba niestety nie da się wyszukiwać w temacie (fakt, że ta wyszukiwarka mogłaby być lepsza niż jest).

Jednak co do wskaźnika - przecież EMA 50 to zwykła wykładnicza średnia krocząca, czyli Exponential Moving Average. Jest w prawie każdej platformie transakcyjnej, nawet w bardzo prymitywnych, a Ty pewnie używasz MT4. Nie musisz więc ściągać żadnych wskaźników, tylko ustawić sobie średnią wykładniczą z 50 okresów.

jakubgor
Bywalec
Bywalec

"|Jednak co do wskaźnika - przecież EMA 50 to zwykła wykładnicza średnia krocząca, czyli Exponential Moving Average. Jest w prawie każdej platformie transakcyjnej, nawet w bardzo prymitywnych"

- niestety w mojej nie ma jest tylko wskaźnik MA - uzywam MT4 z Admiral Markets.
Obrazek

Awatar użytkownika
drapichrust
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drapichrust »

- niestety w mojej nie ma jest tylko wskaźnik MA - uzywam MT4 z Admiral Markets
wstawiasz MA i w parametrach masz coś takiego jak '" Metoda MA : " i tam wybierasz Exponential i masz swoja EMA
i jeszcze chciałem zapytać czy ktoś może mi podać jakiś wskaźnik co zakreśla mi poziomy oporów i wsparć tak jak np tu takimi kropkami :
zalączam wskaźnik
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jakubgor
Bywalec
Bywalec

dzięki dobry człowieku!
:)
Obrazek

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Zostawiłem otwartą pozcyje na weekend, jest niedziela 23:12 i nie działa mi mój trader... czemu? xd po zalogowaniu nie ma aktualnego ruchu, stan konta jest ten sam... o co chodzi?
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

SzybkiSzmal pisze:Zostawiłem otwartą pozcyje na weekend, jest niedziela 23:12 i nie działa mi mój trader... czemu? xd po zalogowaniu nie ma aktualnego ruchu, stan konta jest ten sam... o co chodzi?

jaki broker może byś napisał ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

ODPOWIEDZ