Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
setupy tu zamieszczam tylko do celów edukacyjnych. Poza tym jak większość dobrze wie samo wejście jeszcze nic nie daje.fx_rambo pisze:z tego co ja tu widzę
to PA dla kilku kolegów
to granie na cudzych setupach
i jak na razie rewelacji to tu żadnych tez nie widac
a Ty Misiu jak nic nie wnosisz do tematu to proszę o ciszę. Ja nie piszę w innych systemach, że nie działają (w długi terminie) . Jeśli masz inne zdanie na temat NT to widocznie za mało nad tym spędziłeś czasu. Jest też tak, że nie wszystko jest dla każdego, ale to nie jest powód żeby tak pisać.gart pisze:naked trading - price action: testowalem i dla "dlugodystansowcow" nie polecam![]()
chyba, ze ktos chce "dzisiaj duzo zarobic, zeby jutro to oddac"
P.S. Poza tym gra bez wskaźników ma jedną bardzo dużą zaletę. Jak powszechnie wiadomo rynki zmieniają się w czasie, widać to bardzo dobrze na Fx. Jak masz średnie lub inne wskaźniki to ciężka sprawa się dostosować, ponieważ zmiany te zachodzą bardzo powoli i przypominają raczej ewolucję. Poza tym kolejne etapy na siebie zachodzą. Wracając do meritum, jeśli grasz NT to zmieniasz się razem z rynkiem. Nic Cię nie ogranicza.
Yaaa man
- no to bardziej tu filozofią zapachniało, ale jedno trzeba przyznać: świeczki to pochodna zawieranych transakcji - próba jakiejś ich graficznej prezentacji. Każdy wskaźnik to pochodna pochodnej, a do tego żeby taką pochodną pochodnej wyliczyć trzeba wziąć przynajmniej kilka świeczek dla jednej wartości, co również upraszcza a do tego zwalnia - rozciąga w czasie nadchodzący sygnał...Wa$$kII pisze:P.S. Poza tym gra bez wskaźników ma jedną bardzo dużą zaletę. Jak powszechnie wiadomo rynki zmieniają się w czasie, widać to bardzo dobrze na Fx. Jak masz średnie lub inne wskaźniki to ciężka sprawa się dostosować, ponieważ zmiany te zachodzą bardzo powoli i przypominają raczej ewolucję. Poza tym kolejne etapy na siebie zachodzą. Wracając do meritum, jeśli grasz NT to zmieniasz się razem z rynkiem. Nic Cię nie ogranicza.
Dla mnie PA jest jak jazda na deskorolce, albo surfing - jak się patrzy to jest proste, ale spróbuj to sam zrobić. Szczególnie jak masz problem z koordynacją...

More practice, more luck!
jeszcze tylko dodam, że wskaźniki zwykle nie korzystają ze świeczekYkee pisze:- no to bardziej tu filozofią zapachniało, ale jedno trzeba przyznać: świeczki to pochodna zawieranych transakcji - próba jakiejś ich graficznej prezentacji. Każdy wskaźnik to pochodna pochodnej, a do tego żeby taką pochodną pochodnej wyliczyć trzeba wziąć przynajmniej kilka świeczek dla jednej wartości, co również upraszcza a do tego zwalnia - rozciąga w czasie nadchodzący sygnał...Wa$$kII pisze:P.S. Poza tym gra bez wskaźników ma jedną bardzo dużą zaletę. Jak powszechnie wiadomo rynki zmieniają się w czasie, widać to bardzo dobrze na Fx. Jak masz średnie lub inne wskaźniki to ciężka sprawa się dostosować, ponieważ zmiany te zachodzą bardzo powoli i przypominają raczej ewolucję. Poza tym kolejne etapy na siebie zachodzą. Wracając do meritum, jeśli grasz NT to zmieniasz się razem z rynkiem. Nic Cię nie ogranicza.
Dla mnie PA jest jak jazda na deskorolce, albo surfing - jak się patrzy to jest proste, ale spróbuj to sam zrobić. Szczególnie jak masz problem z koordynacją...lub gdy się boisz upadków...

z góry dziękiHikari pisze:@ Wa$$kII uznanie za zaangazowanie. Stworzyles naprawde fajnego bloga. :![]()
Zeby nie byc goloslownym bede sie na Twoim blogu meldowac.
Pozdrawiaki!

Yaaa man
heheh troszke to mi tu zaczyna ere Gierka przypominać
a tak na marginesie kolego Wa$$kII
jak to powiedział kiedyś P.Krasicki "prawdziwa cnota krytyki się nie boi"
i jeżeli to jest taki super system to powinien się sam bronic
i to porządnymi wynikami- a tak nie jest i nie będzie
systemów które dają zyski jest sporo
problem leży nie w systemie tylko w człowieku ktory go używa
jeden na nim bedzie robil kokosy inny wywali konto w tydzien.
a indykatory były i będą dalej z powodzeniem wykorzystywane przez biura analityczne banków i innych firm
I dla tych instytucji indykator nie jest wróżka ktora przepowie im przyszłość na rynku , tylko "chlopcem na posylki" albo " wolem od ciezkiej roboty"
Przecież wszystkim nam tu zależy na zarabianiu pieniędzy a nie propagowaniu jakiejś ideologi
moim zdaniem trzeba prowadzić prosty rachunek ekonomiczny
i jak cos u mnie nie funkcjonuje i przynosi tylko straty,
ewentualnie system mi nie leży (strach przed wejściem w pozycje np.)
to niema co sie dalej okłamywać ze kiedyś bedzie super.
tylko zacząć szukać nowych dróg i czegoś bardziej dla siebie odpowiedniego
pozdrawiam i przepraszam jeżeli kogoś uraziłem
i żeby sie nie zakończyło nam tredowanie jak gościowi na zdjęciu

wtedy tez był tylko jeden ten najlepszy ustrójGREENFX pisze:Osobiscie stwierdzam ze "PA bez wskaźników" - (Jak zwał tak zwał) to jedyne sensowne podejscie do FX!!!
i tez straszyli jak ktoś miał inne zdanie, czy poglądy.Wa$$kII pisze:a Ty Misiu jak nic nie wnosisz do tematu to proszę o ciszę.
a tak na marginesie kolego Wa$$kII
jak to powiedział kiedyś P.Krasicki "prawdziwa cnota krytyki się nie boi"
i jeżeli to jest taki super system to powinien się sam bronic
i to porządnymi wynikami- a tak nie jest i nie będzie
systemów które dają zyski jest sporo
problem leży nie w systemie tylko w człowieku ktory go używa
jeden na nim bedzie robil kokosy inny wywali konto w tydzien.
a indykatory były i będą dalej z powodzeniem wykorzystywane przez biura analityczne banków i innych firm
I dla tych instytucji indykator nie jest wróżka ktora przepowie im przyszłość na rynku , tylko "chlopcem na posylki" albo " wolem od ciezkiej roboty"
Przecież wszystkim nam tu zależy na zarabianiu pieniędzy a nie propagowaniu jakiejś ideologi
moim zdaniem trzeba prowadzić prosty rachunek ekonomiczny
i jak cos u mnie nie funkcjonuje i przynosi tylko straty,
ewentualnie system mi nie leży (strach przed wejściem w pozycje np.)
to niema co sie dalej okłamywać ze kiedyś bedzie super.
tylko zacząć szukać nowych dróg i czegoś bardziej dla siebie odpowiedniego
pozdrawiam i przepraszam jeżeli kogoś uraziłem

i żeby sie nie zakończyło nam tredowanie jak gościowi na zdjęciu

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jedyne sensowne podejscie do forexu to wypracowanie na bazie wieloletniego doswiadczenia indywidualnego i podejscia i systemu - to sa fundamenty - z naciskiem indywidualnego.GREENFX pisze:Tego postu to akurat nie kminie!gart pisze:naked trading - price action: testowalem i dla "dlugodystansowcow" nie polecam![]()
Osobiscie stwierdzam ze "PA bez wskaźników" - (Jak zwał tak zwał) to jedyne sensowne podejscie do FX!!! Oczywiscie jezeli poparte Fundamentem. Stwierdzam że fundament to i tak podstawa i granie PA przy złej analizie nie popartej analiza fundamentalną w perspektywie czasu faktycznei moze zniechecic!
Czy mozesz podac jakieś argumenty, czym się sugerujesz pisząc ,że ten sposób gry z góry skazany jest na porażkę?
Poza tym, jesli bedziesz forex traktowal, jak biznes, a nie "wydajna maszynke" do zarabiania pieniedzy to bedzie kolejny atut, zebys wypracowal sobie wlasne zdanie i system zarabiania ciaglego.
Reszta to zmieniajace sie szczegoly.
"I trade what I see not what I think"
Zeby uniknąć zbędnych dyskusji powinieneś to ująć tak:gart pisze:naked trading - price action: testowalem i dla "dlugodystansowcow" nie polecam![]()
"testowałem i nie osiągnąłem zadowalających wyników, być może testowałem za krótko lub popełniałem jakieś błędy, stąd wnioskuję, że muszę wypracować własny system na bazie mojego wieloletniego indywidualnego doświadczenia".
Bez urazy...
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
powinienem ujac to tak:fxlamer pisze:Zeby uniknąć zbędnych dyskusji powinieneś to ująć tak:
"testowałem i nie osiągnąłem zadowalających wyników, być może testowałem za krótko lub popełniałem jakieś błędy, stąd wnioskuję, że muszę wypracować własny system na bazie mojego wieloletniego indywidualnego doświadczenia".
testowalem i mialem wynik dodatni, ale do konca nie spelnil moich oczekiwan.
A tak na marginesie moje transakcje opieram juz na wlasnym wypracowanym systemie,
a "indywidualny" w kontekscie systemu a nie doswiadczenia - o to mi chodzilo.
Bez urazy...
"I trade what I see not what I think"