go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

GO4X pisze:Definicja taka nie jest związana z kryterium czasowym: jeśli Klient otworzy i zamknie pozycję w ciągu 3 sekund i zrobi to po kursach rynkowych, to taka transakcja jest w pełni poprawna. Jeśli jednak Klient otworzy pozycję i zamknie ją np. po trzech dniach, a jej wynik będzie efektem błędnej i nierynkowej ceny, to będzie to transakcją po cenie nierynkowej i nie do zaakceptowania przez GO4X. Dla GO4X kurs rynkowy to kurs nieodbiegający od ceny w danym momencie, uznanej i kwotowanej przez innych rynek międzybankowy czy profesjonalne agencje informacyjne.
Po pierwsze:
- jak jak dla mnie plus za całokształt wypowiedzi. Gox4 czegoś jednak się nauczyło co widać jeśli porówna się początkowe Wasze wypowiedzi :)

Po drugie:
- mimo formy z treści nic konkretnego nie wynika. Prócz tego, że możecie anluować sobie co tylko uznacie za stosowne.

Bo co to nam mówi:
"kurs rynkowy to kurs nieodbiegający od ceny w danym momencie, uznanej i kwotowanej przez innych rynek międzybankowy czy profesjonalne agencje informacyjne
Nic ! Jakie konkretnie agencje? Gdzie mogę sprawdzić tą cenę? Konkretnie: mam transakcję z dnia x z godziny xx:xx. Co muszę zrobić by być pewnym, że została ona zawarta po "cenie rynkowej" ?

I jak to do cholery jest, że w go4x mogę zawierać transakcje po kursach odbiegających od ceny "w danym momencie, uznanej i kwotowanej przez innych rynek międzybankowy" ? Tzn co ? Pokazujecie ceny z kosmosu i pozwalacie na nich zawierać transakcje ? Toż to świadome wprowadzanie (wiecie, że tak jest) klienta w błąd ! Czy to aby nie podlega prokuratorowi ??
GO4X pisze:niezależnie od definicji i mechanizmu (scalping, slippage, sniping, hunting, itp.)
Na ten kawałek powinniśmy litościwie spuścić zasłonę milczenia bo mam wrażenie, że autor nie rozumie wymienionych pojęć .....
Dodam tylko, że np. scalpowanie, NIE OZNACZA zawierania transakcji
po kursach odbiegających od ceny "w danym momencie, uznanej i kwotowanej itd"

Podsumowując, mamy nadzieję, że „pantrader” chcąc uwiarygodnić swoją historię i chcąc być po prostu i po ludzku fair w stosunku do Forowiczów dopowie wszystko to, czego brakuje w skróconym opisie swoich postów.
Taaa.... niech wyjaśni. Z tego co jednak zrozumiałem z jego postów to i gox4 ma tu coś do wyjaśnienia. Jak to jest, że zawieracie z kimś umowę a potem nagle bez słowa wyjaśnienia ją rozwiązujecie ?? Czekam na komentarz z Waszej strony ....

Dodam tylko, że miałem kiedyś osobiście podobną sytuację z jednym z zachodnich brokerów. W sytuacji gdy coś im nie odpowiadało zadzwonili, wyjaśnili dlaczego i POPROSILI o zmianę (chodziło akurat o automat). Ot taka taka mała różnica w traktowaniu klienta. W podobnej sytuacji ze strony gox4 jak widzę spodziewać się należy rozwiązania umowy bez słowa wyjaśnienia ....
GO4X pisze:W przypadku zaistnienia uzasadnionych okoliczności wskazujących, że Klient zawiera transakcje w złej wierze, których celem jest wykorzystanie błędów Systemu Transakcyjnego,
Ten punkt regulaminu trochu "kupy się nie trzyma"
Co to są transakcje "w złej wierze"? Ja osobiście zawsze zawieram transakcję w "dobrej wierze" - wierząc, że zarobię :) Celem klienta będzie zapewne zarobek a nie "wykorzystanie błędów" :)
Apropo: jeśli system będzie miał błąd wykorzystywany przez klienta i powodujący straty na jego koncie to pewnie też rozwiążecie z nim umowę ?

Może zamiast sadzić takie dyrdymały należałoby postarać się o odpowiednie oprogramowanie, konfigurację sytstemu itd? Jak to jest, że inni brokerzy z tą samą platformą sobie radzą i nie mają w regulaminach takich banialuk ?

GO4X pisze:Nie byłoby tam miejsca na sytuację, w której transakcja zawarta po cenie nierynkowej nie zostałaby anulowana.
Nie mam doświadczenia z interbankiem - ale zdaje się, że go4x bajki nam tu wciska .....
Naprawdę można zawrzeć transakcję na interbanku i anulować ją (lub zmienić jej cenę) po 30 dniach ?? No bez jaj .... Jak czytam coś takiego to mam ochotę "używać słowa dymać w sposób nierozważny" :)
Green
Obrazek
Obrazek

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Drodzy forumowicze ... taka mnie myśl naszła:
w związku z problemami technicznymi jakie ma broker o którym tu rozmawiamy .... może by mu jakoś pomóc ?

Proponuję zrobić zrzutkę na polepszenie infrastruktury technicznej brokera. Wiadomo ... nikomu się nie przelewa ... ale może jakbyśmy tak się do kupy zebrali uzbierało by się np. na plugin VIRTUAL DEALER, który pomógł rozwiązać problemy go3x związane ze stratami z powodu błędnych kwotowań :) :)

Wszelkie datki mile widziane. Najprostszym sposobem jest topienie depo, zawieranie transakcji w go4x po cenach "odbiegających od ceny w danym momencie, uznanej i kwotowanej itd", oraz zawieranie "transakcji w złej wierze" :)

No chyba, że cel jest nieodpowiedni i go4x wspomniany plugin już posiada, to proszę o sprostowanie i podanie innego możliwego celu datków ...

Nie mogłem się powstrzymać :)
Green
Obrazek
Obrazek

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Tak jak pisalem wczesniej - zgodnie z regulaminem, go4ex moze wycofac pratycznie KAZDA zamknieta zyskowna pozycje. Nie do udowodnienia jest, ze w danym momencie cena na ich platformie byla identyczna jak cena na miedzybanku, szczegolnie ze nie podaja "marginesu bledu".

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

kubek nie popadajmy w nadmierną skrajność przypadków i sytuacji :wink:
Na razie jeszcze nikt się nie żalił na takie sytuacje. Acz regulamin rzeczywiście wydaje się być pusty duchem i cyrograficzną umową o kliencki depozyt ... :twisted:
W skrócie my dajemy ci dużo poszarapnych nerwów i adrenaliny, ale musisz za to zapłacić.
green7 pomożemy :D
Polecam temat UMOWY Z BROKERAMI .. czas ruszyć głębiej ten temat ...
reptile siłą rzeczy chce jeszcze mocniej zmusić go4x jednak do myślenia :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

Art. 62. Wypowiedzenie Umowy Ramowej przez TMS Brokers
"(...)a także w sytuacji utrzymywania się przez okres 3 kolejnych miesięcy w Rejestrze Ewidencyjnym braku nowych zapisów dotyczących Instrumentów Finansowych lub utrzymywania się przez okres 3 miesięcy niedodatniego salda środków pieniężnych na Rachunku Pieniężnym"
a mnie nie podoba się ten zapis (mój minus moje depo co wam do tego) a może po 3 miesiącach i jednym dniu sytuacja wróci do stanu początkowego??

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

"Pana Foreksa, który podobnie jak rynek, bywa czasem łaskawy" - za

każdym razem jak to czytam to się zastanawia kto ma źle pod czaszką - ten kto to wymyślił czy ten kto to zaakceptował. Odwoływanie się do mitycznego pana forexa który jest lub nie łaskawy tudzież niegrzeczne dzieci karci jest ostrą jazdą psychiatryczną.

Naprawdę z dobrego serca polecam psychiatrę -tego typu rzeczy -traumy z dzieciństwa gdy tato nas bił da się odpowiednią "kuracja" wyleczyć. Mnie osobiście przeraża wizja pana foreksa i współczuje wszystkim, do których to przemawia bo niestety nie poradzą sobie na forexie - tam trzeba mieć jaja a nie bać się tylko skarcenia przez PANA (o fak jak to brzmi - to przerażające - PSYCHIATRA! ASAP)

WTF znaczy "Forowicze" ?

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DamadaR »

postrzeganiu rynku profesjonalnego (Interbanku), który tak naprawdę - wierzcie nam - wcale nie jest taki łaskawy jak detaliczny market maker
no comments...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

no comments...
Wiesz DamadaR sądzę że Panu GO4X mylą się pojęcia i myli nasz rynek międzybankowy z interbankiem ...stąd wynikają niezrozumienia.... :P

Pozdrawiam.

Dodano po 11 minutach:

Ps. zresztą kto może to ocenić w Polsce skoro żadna instytucja nie jest podłączona do interbanku... :?:

no comments...... :P
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Odpier*** się **** od rynku, w którym udział biorą polskie banki. To taki sam pełnoprawny rynek jak inne. Wiecie jak działa? Widzieliście na własne oczy? Braliście w tym udział?
Nie. Więc nie komentujcie. I inie interesuje mnie co ciotka szwagra 4 byłej żony brata siostrzeńca mówiła.
Mamy rynek jaki mamy, to, że nie jesteśmy konkurencyjni wobec instytucji zachodnich wynika z braku kapitału i zapóźnienia a nie nie-wiadomo-z-czego. Dlatego jeśli ktoś nie przedstawia konkretnych argumentów (dowodów) na potwierdzenie swojej tezy to lepiej niech się nie odzywa jeśli chce dalej być traktowany poważnie. Jeśli nie rozmawiamy o stanie faktycznym a o naszych przypuszczaniach to dyskusja nie ma celu. A jak nie ma celu, to wybaczcie wyrażenie, jest po ch**.
Kolejna sprawa. Zrozumcie ludzie, że nikt w bankach nie chce handlować z nikim innym niż banki, fundusze itp. Czyli duże podmioty rynku nieregulowanego. Jak przyjdzie sobie jakaś osoba indywidualna to nie robić transakcji z bankiem na rynku, a jej bank reprezentant robi to z innym w jej imieniu. I tak jest zawsze, chyba, że ta osoba jest firmą. Dzieje się tak dlatego, ze treasury każdego banku nie będzie robiło analizy wypłacalności każdej osoby fiz. To dopiero byłby absurd. Dla tego takie osoby są klientami a nie kontrahentami banków. Kontrahenta trudniej ocenić (ok, są sprawozdania itp.) niż klienta, bo jak klient przynosi kasę do banku to wiemy ile ma. I dlatego interbank nie będzie dostępny dla ludzi, czy się im to podoba czy nie. Chyba, że wszyscy byliby miliarderami, ale to jest możliwe tylko podczas hiperinflacji. I można mówić skakać i nawet działać to i tak to się nie stanie. Bo to zależy od banków, a nie od nas. I dlatego to nazywa się interbank. My możemy znaleźć co najwyżej najlepszego pośrednika.
To tak jak z giełdą. Nawet Czarnecki nie kupiłby akcji bez maklera (domu maklerskiego). Wniosek jest jeden - trzeba zostać maklerem (dm). Tak samo tu - chcesz międzybanku zostań bankiem. Amen.

Co do GO4X. Dopóki na polskim rynku będzie oligopol nie ma szan na dyktowanie warunków przez klientów co jest podstawowym twierdzeniem ekonomicznym. Tu można to robić tylko za pomocą negocjacji, ale i to nie wiele pomoże. Konkurencja zagraniczna jest dość słaba. Dlatego trzeba zwiększyć konkurencyjność rynku, pokazać konsumentom, ze maja większą możliwość wyboru. Wtedy firmy an rynku dostosują się do nowych warunków i punkt równowagi będzie korzystniejszy. Ale tego nie da się zrobić za pomocą pstryknięcia palcami. Tu trzeba długoterminowych działań.

Więc na razie jedynym wyjściem jest nie podpisywanie umowy, jeśli mamy do niej jakieś zastrzeżenia. Być może kiedyś to się zmieni, do tego dążymy. Nie mam nic osobiście do GO4X, rozumiem dlaczego działa tak a nie inaczej i jest to dla mnie w tych warunkach rynkowych całkiem normalne. To wniosek by wiedzieć gdzie działać.
Ale przecież zawsze można się dogadać. Z mediatorem lub bez.

I dlatego proszę o trzymanie się tematu, czyli wypowiedzi dot. brokera GO4X i tylko takie wypowiedzi.
Trade what you see, NOT what you hear or think

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Wiesz Nievinny pierszy raz kompletnie Ciebie nie rozumię...
Same sprzeczności nie do pogodzenia...Już się nie odzywam .Mam tylko nadzieję że kiedyś zrozumiesz dlaczego tak jest....i tak nas Pan
GO4X raktuje..

Serdecznie Pozdrawiam.

Ps.
Nievinny pisze:Wiecie jak działa? Widzieliście na własne oczy? Braliście w tym udział?
Nie.
Proszę mów za siebie.Ja osobiście brałem w tym udział i mogę powiedzieć nigdy więcej!!!.

Dodano po 8 minutach:

Jeden przykład i kończę.Pracują od 9-17 i koniec mają to gdzieś mówię że o 21 są bardzo ważne dane więc trzeba coś sensownego zrobić to mnie wyśmiali...i oczywiście zostało po mojemu wyzerowali wujowi konto.Nie rozum mnie żle lecz z przedszkolakami można poważniej porozmawiać niż w Dealing roomach..
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ