Po pierwsze:GO4X pisze:Definicja taka nie jest związana z kryterium czasowym: jeśli Klient otworzy i zamknie pozycję w ciągu 3 sekund i zrobi to po kursach rynkowych, to taka transakcja jest w pełni poprawna. Jeśli jednak Klient otworzy pozycję i zamknie ją np. po trzech dniach, a jej wynik będzie efektem błędnej i nierynkowej ceny, to będzie to transakcją po cenie nierynkowej i nie do zaakceptowania przez GO4X. Dla GO4X kurs rynkowy to kurs nieodbiegający od ceny w danym momencie, uznanej i kwotowanej przez innych rynek międzybankowy czy profesjonalne agencje informacyjne.
- jak jak dla mnie plus za całokształt wypowiedzi. Gox4 czegoś jednak się nauczyło co widać jeśli porówna się początkowe Wasze wypowiedzi

Po drugie:
- mimo formy z treści nic konkretnego nie wynika. Prócz tego, że możecie anluować sobie co tylko uznacie za stosowne.
Bo co to nam mówi:
Nic ! Jakie konkretnie agencje? Gdzie mogę sprawdzić tą cenę? Konkretnie: mam transakcję z dnia x z godziny xx:xx. Co muszę zrobić by być pewnym, że została ona zawarta po "cenie rynkowej" ?"kurs rynkowy to kurs nieodbiegający od ceny w danym momencie, uznanej i kwotowanej przez innych rynek międzybankowy czy profesjonalne agencje informacyjne
I jak to do cholery jest, że w go4x mogę zawierać transakcje po kursach odbiegających od ceny "w danym momencie, uznanej i kwotowanej przez innych rynek międzybankowy" ? Tzn co ? Pokazujecie ceny z kosmosu i pozwalacie na nich zawierać transakcje ? Toż to świadome wprowadzanie (wiecie, że tak jest) klienta w błąd ! Czy to aby nie podlega prokuratorowi ??
Na ten kawałek powinniśmy litościwie spuścić zasłonę milczenia bo mam wrażenie, że autor nie rozumie wymienionych pojęć .....GO4X pisze:niezależnie od definicji i mechanizmu (scalping, slippage, sniping, hunting, itp.)
Dodam tylko, że np. scalpowanie, NIE OZNACZA zawierania transakcji
po kursach odbiegających od ceny "w danym momencie, uznanej i kwotowanej itd"
Taaa.... niech wyjaśni. Z tego co jednak zrozumiałem z jego postów to i gox4 ma tu coś do wyjaśnienia. Jak to jest, że zawieracie z kimś umowę a potem nagle bez słowa wyjaśnienia ją rozwiązujecie ?? Czekam na komentarz z Waszej strony ....Podsumowując, mamy nadzieję, że „pantrader” chcąc uwiarygodnić swoją historię i chcąc być po prostu i po ludzku fair w stosunku do Forowiczów dopowie wszystko to, czego brakuje w skróconym opisie swoich postów.
Dodam tylko, że miałem kiedyś osobiście podobną sytuację z jednym z zachodnich brokerów. W sytuacji gdy coś im nie odpowiadało zadzwonili, wyjaśnili dlaczego i POPROSILI o zmianę (chodziło akurat o automat). Ot taka taka mała różnica w traktowaniu klienta. W podobnej sytuacji ze strony gox4 jak widzę spodziewać się należy rozwiązania umowy bez słowa wyjaśnienia ....
Ten punkt regulaminu trochu "kupy się nie trzyma"GO4X pisze:W przypadku zaistnienia uzasadnionych okoliczności wskazujących, że Klient zawiera transakcje w złej wierze, których celem jest wykorzystanie błędów Systemu Transakcyjnego,
Co to są transakcje "w złej wierze"? Ja osobiście zawsze zawieram transakcję w "dobrej wierze" - wierząc, że zarobię

Apropo: jeśli system będzie miał błąd wykorzystywany przez klienta i powodujący straty na jego koncie to pewnie też rozwiążecie z nim umowę ?
Może zamiast sadzić takie dyrdymały należałoby postarać się o odpowiednie oprogramowanie, konfigurację sytstemu itd? Jak to jest, że inni brokerzy z tą samą platformą sobie radzą i nie mają w regulaminach takich banialuk ?
Nie mam doświadczenia z interbankiem - ale zdaje się, że go4x bajki nam tu wciska .....GO4X pisze:Nie byłoby tam miejsca na sytuację, w której transakcja zawarta po cenie nierynkowej nie zostałaby anulowana.
Naprawdę można zawrzeć transakcję na interbanku i anulować ją (lub zmienić jej cenę) po 30 dniach ?? No bez jaj .... Jak czytam coś takiego to mam ochotę "używać słowa dymać w sposób nierozważny"