go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
papys
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: papys »

green7 pisze:
papys pisze:chciałbym się dowiedzieć jaki broker polski
Dziwna ta Twoja punktacja:
- TMS i XTB mają identyczne warunki na wejściu (minimum 2K i pozycje po 0.1 lota) a obniżasz ocenę za to dla XTB ...

:arrow: Za 50zł nie wejdziesz do XTB aby otworzyc konto trzeba 2tyś min a w AM tak

- szukasz polskiego broka a mieszasz w to AM

:arrow: zdawało mi się, że to Polski broker - my mistake

- chcesz inwestować mały kapitał ale dajesz -4punkty za brak PIT'a

:arrow: powyżej 200zł trzeba się rozliczać z US a AM nie wysyła do US a TMS tak (tak mi się wydaje, przynajmniej tak mówili na szkoleniu)

- w AM dajesz - za spread. A na parach z + broker ma ofertę jak żaden inny ...

--> Fakt teraz jak od 15 lutego zmieniają to jest super, dlatego miałem sie od nich wynosić ale się jeszcze zastanawiam, dopiero przed chwilą dostałem wiadomość od nich na ten temat.

- szukasz "brokera wartego zachodu" a dajesz - za "marketing na pokaz"

---> W AM brakuje mi szkoleń, kontaktu z przedstawicielami jakbym miał wkładać większą kasę to bym grubo się zastanowił, a XTB. Warte zachodu miałem na myśli aby platforma się nie zacinała przy skalpowaniu jak to sie dzieje na XTB, nie był zwiększany drastycznie jak to na XTB spread itp

Reasumując: Albo nie bardzo zastanowiłeś się nad kryteriami albo ten post miał być zakamuflowaną reklamą TMS ... :)
P.s
Zastanawiam się nad TMS a jak Twoja punktacja wygląda ??

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

green7 pisze:TMS i XTB mają identyczne warunki na wejściu (minimum 2K i pozycje po 0.1 lota) a obniżasz ocenę za to dla XTB ...
aby sprostowac:

- zgadza sie XTB ma wejscie od 2000 pln i min wielkosc pozyji 0.1 lota, 1% depo na FX
- ale, GO4X rachunek od 1000 pln i min wielkosc pozycji 0.01 lota; depo 0,5% na FX (pary z PLN 1%). czyli wystarczy juz ok 20 pln na otwarcie edka.

Jak dla mnie jest to znaczna roznica :) i mysle, ze dla poczatkujacych tez.

pozdrawiam

roymakkay
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: roymakkay »

Mam go4x real i 3 wykresy które sobie ustawiam (wstawiam linie) i co pare dni mi to wszystko znika i musze od początku wstawiać linie no niechce mi się co jest grane ? niby zapamietuje ale nagle po 5 dniach zniknie albo po tygodniu lub dwoch no bez jaj :) ?

Awatar użytkownika
papys
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: papys »

matka pisze:Ach rozumiem.. po prostu przed każdą transakcją musisz tylko sprawdzić co podaje Reuters i Bloomberg i jeśli nie jest to zbyt daleko od wskazań Pana Forexa to już możesz zajmować pozycję :D

Jeśli ktoś z Go4x czyta jeszcze ten wątek to ja mam taki postulacik, żeby dodać gdzieś w Waszym MT4, być może jako wskaźnik, kwotowania Reutersa i Bloomberga. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że takie rzeczy nie są za darmo ale przecież klienci Go4x to raczej zamożni ludzie, nieprawdaż?

W mojej ocenie sprawa cywilna jest wygrana w 100% i niech się ciągnie jak najdłużej to potem się jeszcze można upomnieć o utracone korzyści po zamknięciu rachunku. Już w ogóle nie wspominam o sprawie karnej, KNF i całej reszcie.

Prosze o linki do tych kwotowań mówicie może o tym :
http://www.bloomberg.com/markets/curren ... ncies.html

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

"W ubiegłym roku wprowadził na rynek nowy produkt, platformę transakcyjną GO4X opartą na oprogramowaniu Meta Trader 4 skierowaną do klientów początkujących. "

Czy to znaczy, że to jest oferta dla leszczy bez kasy ? To ja dziękuję. Siebie za takiego nie uważam.

123456
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 123456 »

czy ktoś wyplacal juz kase z GO4X ile takie coś kosztuje bo takiej podstawowej informacji nie ma w cenniku i nigdzie nie jest podana i od jakiej kwoty są wyplaty ?

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

matka pisze:Czy mi się wydaje, czy nie ma nawet śladu odniesienia do stopy zwrotu z tytułu w samym artykule?
Jeśli domyśliłeś się kim jest Pan Forex, to powinieneś domyślić się również że to jego stopa zwrotu z prowadzonego biznesu... Na foreksie taka stopa zwrotu w długim okresie jest możliwa, pod warunkiem że masz ofertę MM "dedykowaną dla początkujących". Na pewno nie jest możliwa jeśli jesteś graczem. Potwierdza to historia uczestnika konkursu http://www.worldtopinvestor.pl, o którym wspomina w wywiadzie Pan Prezes Forex. Wygląda na to że rzeczywiście chwilowo miał taką stopę, ale skończyło się standardowo - stracił większość zysku w 2 dni....tak szybko że Pan Forex nie zdążył nawet podmienić tytułu wywiadu.

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

Szacunek za szacunek :) ale nie twierdzę że był to indukcyjny dowód twierdzenia matematycznego czy też statystycznie istotna analiza - jak wiemy nie są powszechnie dostępne dane aby to zrobić (chociaż pewnie mogli by to zrobić np. brokerzy). Chodziło tylko o to, że Pan Forex nie do końca jest uczciwy podając przykłady tych co zarabiają.
Natchnąłeś mnie do "matematycznego" zanalizowania drugiego klienta o którym mówił w wywiadzie Pan Forex (wpłata 15tys. i 500tys. po miesiącu gry na EURPLN). Wyszło mi że maksymalny ruch ceny w tym okresie to ok. 2400 pipsów, czyli aby zarobić te 485tys. PLN, pips musiałby być wart ok. 200 PLN. Czy Pan Forex próbuje nam w tym wywiadzie wmówić że pozwoli na otwarcie 20 lotów EURPLN przy depozycie 15tys?
Ciekawe co na takie bajki służące naganianiu początkujących klientów Pan Kluza, którego wypowiedź podobno również znajduje się w tej reklamówce?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ulysse pisze:Ciekawe co na takie bajki służące naganianiu początkujących klientów Pan Kluza, którego wypowiedź podobno również znajduje się w tej reklamówce?
Myślę że dobre rozwiązanie sytuacji zaproponował FX TEAM który proponuje przenieść nadzór z KNF do cytuję ///// Komisji Kontroli Gier i Zakładów wzajemnych ......miałaby ona pieczę nad uczciwością takiego brokera. Ktoś byłby w stanie kontrolować czy datafeed dawany przez brokera wynika ze stałych przekształceń cen rynkowych w oparciu o dany algorytm, czy też broker daje klientowi cenę jaka dla niego jest wygodna. (coś jak badanie lottomatu - czy jest fair).......///////
:P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Fx-zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 10% wygranej

Nieprzeczytany post autor: reptile »

zz pisze:Myślę że dobre rozwiązanie sytuacji zaproponował FX TEAM który proponuje przenieść nadzór z KNF do cytuję ///// Komisji Kontroli Gier i Zakładów wzajemnych .....
Sensowne .. nawet podatek byłby niższy
Podatek od wygranej

W grach liczbowych i loteriach pieniężnych prowadzonych przez Totalizator Sportowy Sp. z o.o. wolne od podatku dochodowego są jednorazowe wartości wygranych, nie przekraczające 2.280 złotych.
Podstawa prawna : Ustawa z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz.U. Nr 14 z 2000 r. Nr 14, poz. 176 z późniejszymi zmianami, art. 21 ust 1 pkt 6a).

Natomiast od jednorazowych wartości wygranych powyżej 2.280 złotych pobierany jest zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 10% wygranej kwoty.
Podstawa prawna : Ustawa z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz.U. Nr 14 z 2000 r. Nr 14, poz. 176 z późniejszymi zmianami, art. 30 ust 1 pkt 2).Podatek potrącany jest automatycznie przy wypłacie wygranej.
Nie wiem czy jest to aktualny stan prawny :lol: Ale 10 % to mniej niż19% :D
Trzeba wspomnieć to ojcowi założycielowi OzoEze jako rozwiązanie optymalizujące podatki od fx. :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ