Szukasz sensacji na siłę. Przykład to przykład - pokazuje mechanizm obliczeń. Punkty swapowe zmieniają się z dnia na dzień - wiadomo, że przykład nie będzie odpowiadał wartościom rzeczywistym.GFT--Trader pisze:Na koniec jakże znamienny przykład wprowadzanie klienta w błąd:
poproszę również tabele swapów w której bedzie podana przez Was wartość dla pozycji długiej -0,442 którą to posłużyliście się jako przykładem.
I gdzie tu sensacja ? Koszt "pożyczenia" 1 lota (100 tys.) na rok to 52*365 = 18 980 zł. Czyli oprocentowanie ~ 19%. Normalna oferta w PL ....GFT--Trader pisze: Powiecie 52 gr....też coś....dla lota za przetrzymanie go do następnego dnia będzie to ......52 zł!!!!
Dzięki, że tak starasz się o moją edukację. Odpowiedź j.w.GFT--Trader pisze:No cóż kolego ....mnie już mało co dziwi ....ale z całym szacunkiem ....czy uważasz,że jak nowy to już liczyć nie potrafi ....masz wyłaczność widzę na mądrość....poniżej wyliczenia abyś kolego wiedział,że nie tylko Ty potrafisz liczyć.....przykład był chyba prosty i nieskomplikowany.....skoro całkowity koszt swapu ze wszystkich pozycji był w miesiacu dla mikrolotów przypuśćmy 40 zeta to gdyby to byly loty to dla Twojej edukacji nie 0,01* w obliczeniach tylko 1* tak więc dodajemy sobie dwa zera do 40 i mamy 4000 zł ....prościej już nie potrafię.Mam nadzieję ,że zrozumiałeś kolego.Pozdrawiam.
Robisz wielkie halo o te swapy, że oferta złodziejska, że swapy kilka tysięcy itd.
Obudziłeś się z ręką w nocniku ? Może najpierw warto by sprawdzić jak wygląda sytuacja u polskich brokerów co ?
Jak już trzymamy się EURUSD to swapy dziś wynoszą:
long:
bossa: -0.35
go4x: -0.7036
xtb: -0.745
short:
bossa: -0.436
go4x: -0.7823
xtb: -0.831
Go4x - jak widać jest w środku stawki, a swapy jakie mają nie odbiegają od oferty POLSKICH brokerów. Porównywanie swapów z AM to nieporozumienie - AM nie jest polskim brokerem - to "dwa różne światy". Na rynku globalnym zawsze znajdziesz kogoś kto ma lepsze swapy od oferty lokalnej. Albo nie ma ich wcale (zawsze możesz przejść na islam
 )
 ) Taaa... i owszem ... tyle, że KNF'u Estońskiego ....GFT--Trader pisze:AM ma swoje biuro w Polsce i jest pod nadzorem KNF-u również o konkurencyjności w spreadach nie wspomne.... i tak jest również z innymi brokerami
Rozbawiłeś mnie setnieGFT--Trader pisze:.....jeżeli weżniemy skale np 10 pozostawionych lotów na miesiąc i pod uwagę bedziemy brać np 10 miesięcy to posługujac sie przykładem obliczeń pary EURUSD i różnicą w opłacie 5 zł razy ilość lotów razy 10 miesięcy to mieć kilka tysiecy w kieszeni a nie mieć to chyba jest różnica.....dla mnie jest, bo ja szanuję swoje środki a dla Ciebie może nie być....jest mi to obojętne
 10 lotów przez 10 miesięcy ....  hehh
 10 lotów przez 10 miesięcy ....  hehh1. jeśli będziesz miał taki kapitał aby otworzyć taką pozycję (nawet jeśli nie w jednej ale wielu transakcjach) i ją utrzymać ją przez (łącznie) taki czas to naprawdę - kilka tysięcy na swapach nie zrobi Ci wielkiej różnicy. Bo dawno albo będziesz milionerem albo bankrutem.
2. Wpłaciłbyś depo na taką pozycję do AM ? Czy może raczej wybrałbyś polskiego brokera ?
3. Jeśli chcesz inwestować długoterminowo to naturalnym jest, że musisz liczyć się ze swapem. I zanim otworzysz pozycję sprawdzić z jakim swapem musisz się liczyć . Powtarzam ZANIM - Ty zrobiłeś to po (a zapewne nie zrobiłeś pewnie wcale, zauważyłeś dopiero naliczane swapy) i teraz masz pretensję że broker niedobry. Nie ma darmowych obiadków - trzeba było odrobić zadanie domowe przed otwarciem pozycji i odszukać brokera z najlepszą ofertą. Choć i to oczywiście wiele nie gwarantuje - broker może zmienić swap dowolnie w dowolnym momencie. I może zrobić to dla wybranej grupy klientów ...

Panowie prawda jest brutalna tylko INTERBANK!!!
  Panowie prawda jest brutalna tylko INTERBANK!!!