go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

GFT--Trader pisze:Na koniec jakże znamienny przykład wprowadzanie klienta w błąd:
poproszę również tabele swapów w której bedzie podana przez Was wartość dla pozycji długiej -0,442 którą to posłużyliście się jako przykładem.
Szukasz sensacji na siłę. Przykład to przykład - pokazuje mechanizm obliczeń. Punkty swapowe zmieniają się z dnia na dzień - wiadomo, że przykład nie będzie odpowiadał wartościom rzeczywistym.
GFT--Trader pisze: Powiecie 52 gr....też coś....dla lota za przetrzymanie go do następnego dnia będzie to ......52 zł!!!!
I gdzie tu sensacja ? Koszt "pożyczenia" 1 lota (100 tys.) na rok to 52*365 = 18 980 zł. Czyli oprocentowanie ~ 19%. Normalna oferta w PL ....
GFT--Trader pisze:No cóż kolego ....mnie już mało co dziwi ....ale z całym szacunkiem ....czy uważasz,że jak nowy to już liczyć nie potrafi ....masz wyłaczność widzę na mądrość....poniżej wyliczenia abyś kolego wiedział,że nie tylko Ty potrafisz liczyć.....przykład był chyba prosty i nieskomplikowany.....skoro całkowity koszt swapu ze wszystkich pozycji był w miesiacu dla mikrolotów przypuśćmy 40 zeta to gdyby to byly loty to dla Twojej edukacji nie 0,01* w obliczeniach tylko 1* tak więc dodajemy sobie dwa zera do 40 i mamy 4000 zł ....prościej już nie potrafię.Mam nadzieję ,że zrozumiałeś kolego.Pozdrawiam.
Dzięki, że tak starasz się o moją edukację. Odpowiedź j.w.

Robisz wielkie halo o te swapy, że oferta złodziejska, że swapy kilka tysięcy itd.
Obudziłeś się z ręką w nocniku ? Może najpierw warto by sprawdzić jak wygląda sytuacja u polskich brokerów co ?
Jak już trzymamy się EURUSD to swapy dziś wynoszą:
long:
bossa: -0.35
go4x: -0.7036
xtb: -0.745
short:
bossa: -0.436
go4x: -0.7823
xtb: -0.831

Go4x - jak widać jest w środku stawki, a swapy jakie mają nie odbiegają od oferty POLSKICH brokerów. Porównywanie swapów z AM to nieporozumienie - AM nie jest polskim brokerem - to "dwa różne światy". Na rynku globalnym zawsze znajdziesz kogoś kto ma lepsze swapy od oferty lokalnej. Albo nie ma ich wcale (zawsze możesz przejść na islam :) )
GFT--Trader pisze:AM ma swoje biuro w Polsce i jest pod nadzorem KNF-u również o konkurencyjności w spreadach nie wspomne.... i tak jest również z innymi brokerami
Taaa... i owszem ... tyle, że KNF'u Estońskiego ....
GFT--Trader pisze:.....jeżeli weżniemy skale np 10 pozostawionych lotów na miesiąc i pod uwagę bedziemy brać np 10 miesięcy to posługujac sie przykładem obliczeń pary EURUSD i różnicą w opłacie 5 zł razy ilość lotów razy 10 miesięcy to mieć kilka tysiecy w kieszeni a nie mieć to chyba jest różnica.....dla mnie jest, bo ja szanuję swoje środki a dla Ciebie może nie być....jest mi to obojętne
Rozbawiłeś mnie setnie :) 10 lotów przez 10 miesięcy .... hehh
1. jeśli będziesz miał taki kapitał aby otworzyć taką pozycję (nawet jeśli nie w jednej ale wielu transakcjach) i ją utrzymać ją przez (łącznie) taki czas to naprawdę - kilka tysięcy na swapach nie zrobi Ci wielkiej różnicy. Bo dawno albo będziesz milionerem albo bankrutem.
2. Wpłaciłbyś depo na taką pozycję do AM ? Czy może raczej wybrałbyś polskiego brokera ?
3. Jeśli chcesz inwestować długoterminowo to naturalnym jest, że musisz liczyć się ze swapem. I zanim otworzysz pozycję sprawdzić z jakim swapem musisz się liczyć . Powtarzam ZANIM - Ty zrobiłeś to po (a zapewne nie zrobiłeś pewnie wcale, zauważyłeś dopiero naliczane swapy) i teraz masz pretensję że broker niedobry. Nie ma darmowych obiadków - trzeba było odrobić zadanie domowe przed otwarciem pozycji i odszukać brokera z najlepszą ofertą. Choć i to oczywiście wiele nie gwarantuje - broker może zmienić swap dowolnie w dowolnym momencie. I może zrobić to dla wybranej grupy klientów ...
Green
Obrazek
Obrazek

GFT--Trader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: GFT--Trader »

Witam!
Moje inwestycje mają się dobrze, czego Tobie również na koniec tej dyskusji życzę.
Pozdrawiam.
PS.Tak na koniec również w ramach edukacji skarga mailowa np u rosyjskiego odpowiednika KNF jest rozpatrywana w ciagu dwóch dni i nie podlega odwołaniu.

green7
Maniak
Maniak

GFT--Trader pisze:Moje inwestycje mają się dobrze, czego Tobie również na koniec tej dyskusji życzę.
Dzięki - ale to, że Twoje inwestycje mają się dobrze niewiele wnosi do tematu. Prócz tego, że zarabiasz mimo złodziejskich swapów.
GFT--Trader pisze:PS.Tak na koniec również w ramach edukacji skarga mailowa np u rosyjskiego odpowiednika KNF jest rozpatrywana w ciagu dwóch dni i nie podlega odwołaniu.
Ta uwaga też niewiele wnosi do tematu. Co ma do tego rosyjski KNF i czemu z nim wyskoczyłeś ? Czemu nie np. dajmy na to Yemeński albo Madagaskarski .... :)
Green
Obrazek
Obrazek

pantrader
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pantrader »

witam wszystkich forexowiczow!

chcialbym "pochwalic sie" co mnie spotkalo w tms czy tez raczej go4x. mialem tam konto dluzsza chwile az do niedawna - przyszlo mi pisemko od dyrektora zarzadzajacego z tms z natychmiastowym wypowiedzeniem umowy powolujac sie na punkt 62 regulaminu (rozwiazanie umowy z powodu zlamania regulaminu) - nie ma zadnej wzmianki konkretnie z jakiego powodu. zlamany regulamin i do widzenia.

czytalem caly watek i widzialem, ze maja jakies zastrzezenia co do krotkich transakcji - skalpowania - gralem czesto w ten sposob, przyznaje ale tez nigdzie tego nie zdeifniowali co to jest wg nich skalpowanie. czy moge zamknac pozycje po zarobieniu 5 pipsow czy po uplywie 5 minut? a moze moge zamknac nawet po sekundzie wazne tylko zeby to byla strata? bo moze problemem byl moj zarobek a nie sam styl gry........ w koncu "luzna definicja" skalpowania ich przed tym broni.
panowie zdefiniujcie wreszcie co to ten skalping, co wam dokladnie nie pasuje, czego nie akceptujecie, po jakim czasie przestaje wam to lezec albo powiedzcie wprost, ze szukacie frajerow ktorzy beda u was tylko tracic depozyty i wtedy moga grac jak chca!!
no tak czy inaczej wspolpraca zakonczyla sie po ponad miesiacu od zalozenia konta i zarobienia kilkudziesieciu %. w ostatnich dniach realizacja zlecen byla chyba jeszcze gorsza niz w xtb i am razem wzietych, nie dalo sie nic otworzyc bez kilku ponownych kwotowan. nie polecam poczatkujacym, sredniozaawansowanym i zadowodowcom.

GO 4 SOMEWHERE ELSE !

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DamadaR »

to jest koniec GO4X, a tylko weszli na rynek od niedawna)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

panowie, Polski broker więc macie się jak bronić:
- KNF
- UOKiK
- Rzecznik Konsumentów
- Prokuratura
- Sąd

Jeśli uważacie się oszukani to śmiało korzystajcie. Takie instytucje z chęcią nałożą stosowną karę do zaniedbań..

Jeśli nie potrafią się zmienić z własnej woli, to trzeba im pomóc..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

pantrader pisze:witam wszystkich forexowiczow!

chcialbym "pochwalic sie" co mnie spotkalo w tms czy tez raczej go4x. mialem tam konto dluzsza chwile az do niedawna - przyszlo mi pisemko od dyrektora zarzadzajacego z tms z natychmiastowym wypowiedzeniem umowy powolujac sie na punkt 62 regulaminu (rozwiazanie umowy z powodu zlamania regulaminu) - nie ma zadnej wzmianki konkretnie z jakiego powodu. zlamany regulamin i do widzenia.

czytalem caly watek i widzialem, ze maja jakies zastrzezenia co do krotkich transakcji - skalpowania - gralem czesto w ten sposob, przyznaje ale tez nigdzie tego nie zdeifniowali co to jest wg nich skalpowanie. czy moge zamknac pozycje po zarobieniu 5 pipsow czy po uplywie 5 minut? a moze moge zamknac nawet po sekundzie wazne tylko zeby to byla strata? bo moze problemem byl moj zarobek a nie sam styl gry........ w koncu "luzna definicja" skalpowania ich przed tym broni.
panowie zdefiniujcie wreszcie co to ten skalping, co wam dokladnie nie pasuje, czego nie akceptujecie, po jakim czasie przestaje wam to lezec albo powiedzcie wprost, ze szukacie frajerow ktorzy beda u was tylko tracic depozyty i wtedy moga grac jak chca!!
no tak czy inaczej wspolpraca zakonczyla sie po ponad miesiacu od zalozenia konta i zarobienia kilkudziesieciu %. w ostatnich dniach realizacja zlecen byla chyba jeszcze gorsza niz w xtb i am razem wzietych, nie dalo sie nic otworzyc bez kilku ponownych kwotowan. nie polecam poczatkujacym, sredniozaawansowanym i zadowodowcom.

GO 4 SOMEWHERE ELSE !
Wypłacili zarobek ??

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Weszłem na czat z ciekawości..

Z rozmowy na czacie wynikło, że mogą anulować każdą transakcje (i nie musi bo być skalp) jeśli "znacznie" odbiega od ceny rynkowej (a tu wskazują routers lub blomberg jako cenę rynkową). Niestety nie otrzymałem informacji co to znaczy znaczenie odbiega.
Otrzymałem natomiast że mogą anulować trade równie dobrze i po tygodniu
LOL
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

green7
Maniak
Maniak

Tig3r pisze:panowie, Polski broker więc macie się jak bronić:
- KNF
- UOKiK
- Rzecznik Konsumentów
- Prokuratura
- Sąd
Tig3r ... ale nie ma możliwości obrony przed rozwiązaniem umowy. Broker może rozwiązać umowę bo tak mu się podoba i już. Nie musi się tłumaczyć ....
TMS Brokers może wypowiedzieć Umowę Ramową w każdym czasie, a w szczególności w przypadku naruszenia przez Klienta warunków Umowy Ramowej lub niniejszego Regulaminu,
- zauważ "w szczególności".... Może więc wypowiedzieć i gdy nie naruszasz. Ale np. za dużo zarabiasz :)
Z rozmowy na czacie wynikło, że mogą anulować każdą transakcje (i nie musi bo być skalp) jeśli "znacznie" odbiega od ceny rynkowej (a tu wskazują routers lub blomberg jako cenę rynkową).
A regulamin na to:
Ceny transakcyjne kwotowane przez TMS Brokers w Systemie Transakcyjnym bazują na kwotowaniach uzyskiwanych na bieżąco z profesjonalnych serwisów informacyjnych, wiodących instytucji finansowych lub od brokerów operujących na stosownym rynku. W niektórych okolicznościach kwotowania podane w Systemie Transakcyjnym przez TMS Brokers mogą zawierać błędy
Teoretycznie mogą więc anulować wszystko. Nie ma tu dokładnego wskazania tych "profesjonalnych serwisów". Gdyby chcieli mogą więc anulować bo powiedzmy broker XXX w Uzbekistanie miał inną cenę :)
Otrzymałem natomiast że mogą anulować trade równie dobrze i po tygodniu
Optymistyczna odpowiedź :) Prawdziwa jednak jest inna:
TMS Brokers może wykonać prawo, o którym mowa w ust. 2 (chodzi o zmianę ceny trazakcji lub jej anulowanie) najpóźniej w terminie 10 dni roboczych od dnia zawiadomienia Klienta, nie później jednak niż w terminie 1miesiąca od dnia zawarcia transakcji
Mają więc 30 dni .....
Matka pisze: po prostu przed każdą transakcją musisz tylko sprawdzić co podaje Reuters i Bloomberg i jeśli nie jest to zbyt daleko od wskazań Pana Forexa to już możesz zajmować pozycję
I to Ci nie pomoże .... bo co to jest "zbyt daleko" .. Cena jest teraz tu a sekundę później 100 pipsów dalej :)
Matka pisze: W mojej ocenie sprawa cywilna jest wygrana w 100%
Ubiegłeś mnie z postem - przeczytaj więc co piszę wyżej. W mojej ocenie jeśli chodzi o rozwiązanie umowy nie ma najmniejszych szans. Umowa to umowa - każda ze stron może ją wypowiedzieć, nie ma tu prawa które narzucałoby konieczność zawierania i trwania takiej umowy.
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

:oops: Panowie prawda jest brutalna tylko INTERBANK!!! :P

Serdecznie Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ