go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

ba.me
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ba.me »

Witam,
po przeczytaniu tego wątku włos zjeżył mi się na głowie. Arogancja, impertynencja i cynizm pana go4x są wprost porażjące! A już to, co co napisał w odniesieniu do Freemana, to jest po prostu niedopuszczalne. Obawiam się, że doszło tutaj do ujawnienia szczegółów transakcji , a co za tym idzie złamania prawa, choć nie zostały podane personalia klienta. Nie upieram się przy tym, bo nie jestem prawnikiem, ale z pewnością doszło tu do poważnego nadużycia w kwestii zaufania.
Uważam, że nie można takich historii puszczać płazem. Nie ważne, czy to jest 17 zł, czy 1, 70 zł, czy 17 000, to niedopuszczalne.
Obszerne cytaty z tego wątku powinny trafic do mediów branzowych i do konkurencji(już oni będą wiedzieli, co z tym zrobić), a pan go4x powinien dostać wilczy bilet.
Pozdrawiam

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

No cóż zgodnie z ich reklamą "Pan Forex nie był łaskawy" dla kilku osób i skarcił ich.

Tatuś karci małe dzieci.

Spuścił im lanie.

GFT--Trader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: GFT--Trader »

1. Czy GO4X zamierza w przyszłości zmniejszyć spready, ujemne swapy i tym samym spróbować konkurować niższą ceną? Jeśli tak to kiedy i proszę podać kilka przykładów dla najbardziej popularnych instrumentów.

Oczywiście stałym punktem na liście planów związanych z rozwojem oferty jest jej rozwój. Rozwój może oznaczać dodawanie nowych instrumentów – choć 30 instrumentów dla początkujących inwestorów to aż za dużo - oraz ewentualną zmianę polityki cenowej. Zwróćcie jednak uwagę, że zgodnie z naszą polityką – i przy okazji zgodnie z licznymi postulatami z forum - zabezpieczamy ekspozycję netto. Zatem spread stanowi dla nas jeden z istotniejszych elementów przychodów. Rezygnacja z tej części przychodu na tym etapie byłaby dla nas nieopłacalna i prowadziłaby do konieczności redukcji kosztów, czytaj: pogorszenia serwisu. Wychodzimy z założenia, że dobry serwis – a na tym chcemy się głównie skoncentrować – wart jest czasem wyższej ceny.

Tabela punktów swapowych GO4X nie odbiega znacząco od rynkowego polskiego standardu.

Odnośnie pkt.1 wytłuszczony tekst....to wierutna bzdura i celowe wprowadzanie klienta w błąd.Nikt ale to nikt z brokerów na polskim rynku nie ma takiej tabeli punktów swapowych....i Panie mądry GO4X jeżeli jest inaczej to proszę choć jeden przykład na to ,że jest inaczej.Osobom które zamierzają zacząć swoja przygodę z forexem, grając nawet na mikrolotach szczególnie odradzam takie swapy, gdyż pozostawanie na dłużej przy takich swapach szczyści Wam rachunek ....tam gdzie u innego brokera na swapie można zarobić pare groszy grając mikrolotami na tych samych pozycjach i w tym samym czasie u Was Panie GO4X można zapłacić kilkadziesiąt złotych !!!!! to nie jest pomyłka !!!!
Grałem już na różnych platformach forexowych ale Wy jesteście ze swoimi swapami jedyni i niepowtarzalni w skali światowej.....w sensie klienta....masakra.

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

jakie pary?

GFT--Trader
Bywalec
Bywalec

Krótko mówiąc ....wszelkie....jak sie coś zdaży na korzyść klienta GO4X w stosunku co do innych brokerów i ich tabel.....to wyjątek.....powiem więcej cud.
Właśnie przeczytałem cały wątek o GO4X i takie moje spostrzeżenia:
- Pan GO4X szafuje słowami,wtrąca anglojęzyczne zwroty wszystko to miksując z typowymi zwrotami charakteryzującymi język forexowy starając się wykazać jaki to z niego jest człek "cool i trendy".....chwyt marketingowy polegajacy na zmasowanych atakach obojętnie jakich ....na zasadzie aby było głośno ...nie ważne jak ....udowodnimy sloganami ,że jesteśmy super...mizerota
- dyskusja o tym czy patrzeć na notowania innych brokerów jako podstawa do reklamacji jest bezzasadna ....patrz regulamin brokera odnośnie kwotowań (jedynymi słusznymi i uznanymi są kwotowania podane przez....naszego brokera he he he)
- MarianDolar jest mi to totalnie obojętne czy jesteś przedstawicielem XTB czy nie (aczkolwiek stwierdzenie,że broker ma zarabiać tylko na spreadach jakoś kompletnie się nijak ma do Twojej wiedzy na temat różnego rodzaju mechanizmów a to ,że MM zarabiają przede wszystkim na Nas małych graczach będąc stroną transakcji jak i kombinując w każdy możliwy sposób to już nawet mało doświadczony gracz forexowy wie...i mam podstwy przypuszczać,że Ty również)....nie mniej szacun dla pokazania nieuczciwej praktyki o której większość początkujących, jak i obytych z forexem, mogła nie wiedzieć
- Panie GO4X jestem do dziś klientem również Saxobanku....a mówienie o tym ,że o wielokrotnie nagradzanej ich cudownej platformie to nawet nie ma co dyskutować bo taka jest ech i ach....to powiem,że wpadki ich platformy w roku ubiegłym,różnice ze względu na dwóch różnych dostawców danych ....innego na chart a innego na kwotowania.......były porażające....dla typowych graczy AT różne wartości świeczek a kwotowań przekreślają tą platformę i wpadki naszej GPW przy działaniu ich platformy to jak to mówią Pan Pikuś, tym bardziej ,że z założenia klient Saxobanku ma mieć gruby portfel i grać grubo a nie drobniakami,
- Panie GO4X....mam nadzieję ,że Wasi klienci zapoznają się z zasadą zarządzania ryzykiem i będą się jej sztywno trzymali co nie da Wam możliwości przedwczesnego zamykania pozycji ze stratą, choć zapewne i tak powetujecie sobie tę stratę "złodziejskimi" swapami.....dla uzmysłowienia szerokiemu gronu tego forum skali tego procederu powiem tylko ,że grając w sposób w którym są prowadzone transakcje i gdyby nie były to mikroloty tylko loty swap za okres uwaga......jednego miesiąca !!!!!......wyniósłby i to nie jest żart.........kilka tysięcy zł........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.................i to powinno samo w sobie skłonić do myślenia graczy, którzy zamierzają u Was otworzyć rachunek.....
Pozdrawiam użytkowników tego forum.
PS. Co do możliwości nieuznania przez Was zakończonej transakcji ze względu na odbiegajace kursowi rynkowemu kwotowanie......skoro to Wy ustalacie kwotowania i są one słuszne i bedące jakakolwiek podstawą na Waszej platformie to nie macie żadego prawa do ich nieuznania....wasze kwotowania ,wasze zasady....transakcja została zamknięta i nie powinna podlegać dyskucji a nie tylko wtedy kiedy jest z korzyścią dla Was....temu punktowi regulaminu powinien się przyglądnąć ktoś z nadzoru KNF lub Federacji Konsumentów (jako ,że jesteśmy Waszymi klientami a Wy świadczycie usługi a jest to jawne działanie na niekorzyść klienta).
Ostatnio zmieniony 29 sty 2010, 23:14 przez GFT--Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

GFT--Trader pisze:dla uzmysłowienia szerokiemu gronu tego forum skali tego procederu powiem tylko ,że grając w sposób w którym są prowadzone transakcje i gdyby nie były to mikroloty tylko loty swap za okres uwaga......jednego miesiąca !!!!!......wyniósłby i to nie jest żart.........kilka tysięcy zł........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.................i
Daleki jestem od bronienia gox4, ale tutaj przesadziłeś albo masz problemy z obliczeniami. O jakich konkretnie parach mówisz ?
Maksymalny swap jaki widzę w go4x to swap na parach złotówkowych w ciągu miesiąca niemało bo ~1500 zł (za lot) ale do kilku tysięcy jednak ciutkę brakuje ......
Green
Obrazek
Obrazek

GFT--Trader
Bywalec
Bywalec

Z moimi obliczeniami wszystko jest w porządku kolego....Ty myślisz o jednej pozycji ja o kilkunastu i kilkudziesieciu np w ciągu jednego miesiaca.Podam prosty przykład z życia wzięty realny nie wydumany.....za ostatni miesiąc swap wyniósł kilkadziesiat złotych na mikrolotach.....teraz weż to razy 100 w przypadku lotów....ile to Ci da?Pozdrawiam.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Z moimi obliczeniami wszystko jest w porządku kolego....Ty myślisz o jednej pozycji ja o kilkunastu i kilkudziesieciu np w ciągu jednego miesiaca.Podam prosty przykład z życia wzięty realny nie wydumany.....za ostatni miesiąc swap wyniósł kilkadziesiat złotych na mikrolotach.....teraz weż to razy 100 w przypadku lotów....ile to Ci da?Pozdrawiam.
Teraz to pojechałeś ostro ... Piątek jest, weekend luz ... więc pewnie temu nie wiesz co piszesz ....
1. Ilość pozycji (jak już się zdecydujesz ile ich było) ma się do swapu jak nijak. Nie jest ważna ich ilość tylko ... właśnie - zagadka dla Ciebie.
2. Wielkość swapu Cię zdziwiła ... A nie wpadłeś na pomysł, żeby sprawdzić jaki będzie ZANIM otworzyłeś pozycję? No tak ... pewnie nie wiedziałeś, że tak długo będziesz ją trzymał ? No i gdzie byłeś przez ten miesiąc jak swapy były naliczane, nie zauważyłeś tego drobnego faktu ?
3. Jak rozumiem masz pretensje, że jak otworzysz i przetrzymasz w ciągu miesiąca 100 lotów to będzie to kosztowało ? No to chyba pomyliłeś forum z zal.pl :)

Resumując: można na broka ponarzekać - zwłaszcza jak są powody. Ale wypadało by zachować jakąś obiektywność i rozsądek. To co napisałeś o swapach nijak kupy się nie trzyma. Może go4x nie ma małych - ale pierwsze z brzegu XTB ma wcale nie mniejsze a raczej większe ....
Jak chcesz coś udowodnić to pisz konkretnie: Jaka para, w którą stronę otwarta pozycja, jaki swap a nie jakieś "kilka tysięcy swapu" wzięte z kosmosu ....
Green
Obrazek
Obrazek

GFT--Trader
Bywalec
Bywalec

Na koniec jakże znamienny przykład wprowadzanie klienta w błąd:
Cytat ze strony : http://www.go4x.pl/rachunek/warunki-transakcyjne

Wartość ta liczona jest w następujący sposób:

nominał transakcji w Lotach * punkty swapowe* wartość 1 pipsa dla 1 Lota

Jeśli więc 1 pips dla 1 Lota EURPLN to 10 zł, nominał transakcji długiej pozycji to 0.01 Lota, a wartość punktów swapowych to minus 0.442 to po północy z rachunku zostanie potrąconych 4 grosze.
0.01 * (-0.442) * 10 = 4 gr.
Taaa tyle,że z tabeli swapów ....Warunki transakcyjne w dniach 25.01.2009 - 01.02.2009
pozycja podana jako przykład EURPLN to
EURPLN -5.2412 dla pozycji dlugiej,a dla pozycji krótkiej 0.9565 ....tak wiec dla pozycji długiej podanej w przykładzie obliczania wartości
0.01 * (-5.2412) * 10 = 52 gr.
no cóż Panie GO4X poproszę również tabele swapów w której bedzie podana przez Was wartość dla pozycji długiej -0,442 którą to posłużyliście się jako przykładem.
Powiecie 52 gr....też coś....dla lota za przetrzymanie go do następnego dnia będzie to ......52 zł!!!!
A teraz przykład miażdzący : para EURUSD
Admiral Markets 0,01 lota swap po jednym dniu 2 gr
GO4X 0,01 lota swap po jednym dniu 7 gr
tak wiec w przypadku 1 lota AM mamy 2 zl
a w przypadku 1 lota GO4X mamy 7 zł
gadanie,że support w jezyku polskim i takie tam....AM ma swoje biuro w Polsce i jest pod nadzorem KNF-u również o konkurencyjności w spreadach nie wspomne.... i tak jest również z innymi brokerami
.....są i tacy którzy nie zamykają pozycji (szwajcarska renoma)....jedynie uzupelnienie w przypadku straty musi nastąpić do końca tygodnia.....ale Panu Forexowi to się w głowie nie mieści he he he he bo to wymyślił pewnie sam diabeł.

Dodano po 12 minutach:
green7 pisze:
Teraz to pojechałeś ostro ... Piątek jest, weekend luz ... więc pewnie temu nie wiesz co piszesz ....
1. Ilość pozycji (jak już się zdecydujesz ile ich było) ma się do swapu jak nijak. Nie jest ważna ich ilość tylko ... właśnie - zagadka dla Ciebie.
2. Wielkość swapu Cię zdziwiła ... A nie wpadłeś na pomysł, żeby sprawdzić jaki będzie ZANIM otworzyłeś pozycję? No tak ... pewnie nie wiedziałeś, że tak długo będziesz ją trzymał ? No i gdzie byłeś przez ten miesiąc jak swapy były naliczane, nie zauważyłeś tego drobnego faktu ?

3. Jak rozumiem masz pretensje, że jak otworzysz i przetrzymasz w ciągu miesiąca 100 lotów to będzie to kosztowało ? No to chyba pomyliłeś forum z zal.pl :)

Resumując: można na broka ponarzekać - zwłaszcza jak są powody. Ale wypadało by zachować jakąś obiektywność i rozsądek. To co napisałeś o swapach nijak kupy się nie trzyma. Może go4x nie ma małych - ale pierwsze z brzegu XTB ma wcale nie mniejsze a raczej większe ....
Jak chcesz coś udowodnić to pisz konkretnie: Jaka para, w którą stronę otwarta pozycja, jaki swap a nie jakieś "kilka tysięcy swapu" wzięte z kosmosu ....

Dodano po 2 minutach:

Aby czytelniej było:
No cóż kolego ....mnie już mało co dziwi ....ale z całym szacunkiem ....czy uważasz,że jak nowy to już liczyć nie potrafi ....masz wyłaczność widzę na mądrość....poniżej wyliczenia abyś kolego wiedział,że nie tylko Ty potrafisz liczyć.....przykład był chyba prosty i nieskomplikowany.....skoro całkowity koszt swapu ze wszystkich pozycji był w miesiacu dla mikrolotów przypuśćmy 40 zeta to gdyby to byly loty to dla Twojej edukacji nie 0,01* w obliczeniach tylko 1* tak więc dodajemy sobie dwa zera do 40 i mamy 4000 zł ....prościej już nie potrafię.Mam nadzieję ,że zrozumiałeś kolego.Pozdrawiam.
PS.Uprzedzając Twoje zarzuty ,że kto zostawia 100 lotów podałem taki przykład aby miec pojęcie o różnicach w wysokości swapów.....jeżeli weżniemy skale np 10 pozostawionych lotów na miesiąc i pod uwagę bedziemy brać np 10 miesięcy to posługujac sie przykładem obliczeń pary EURUSD i różnicą w opłacie 5 zł razy ilość lotów razy 10 miesięcy to mieć kilka tysiecy w kieszeni a nie mieć to chyba jest różnica.....dla mnie jest, bo ja szanuję swoje środki a dla Ciebie może nie być....jest mi to obojętne :-).

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Te wysokie swapy są zrobione po to, żeby klienci grali tylko daytrading.
No bo co skalpy zabronione z drugiej strony długo trzymane pozycje obciążone wielkimi kosztami a do tego spready jak 5 lat temu u konkurencji.
Brok dla nikogo.
AM dla początkujących a zagraniczni dla reszty.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

ODPOWIEDZ