Dzikus - Krok po kroku

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Short .

Noo to jestem w szoku , zjadło mi stopa , najpierw miałem BE , ale uznałem że za wczesnie pękam z tym BE . I wróciłem do poprzedniego SL . Właśnie go zjadło , Shadi co ty obstawiałeś S czy L ?

Ależ jestem na siebie wkur..y nie mogłem się powstrzymać żeby się odegrać chociaż wiedziałem żeby odczekać i uwalilem 10 pipsów . To co wczoraj ugrałem poszło w piździet . I po co te BE przestawiałem ? Było powyżej poprzedniego niższego szczytu na M5 . Proste jak jeb...e . No chyba wezmę się za łeb i w śnieg kilka razy ...

WOW co to jest za rocket ? Oj coś mi się wydaje żeby nie lekceważyć danych . Nawet nie wiem kiedy dokładnie są . Poszukam ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dzikus
Gaduła
Gaduła

Ok , weekend to czas przemyśleń , rachunku głupot i poprawnych decyzji . No więc po weekendzie należy opisać jakieś wnioski .

Co robiłem źle ?
- Chciałem jak najszybciej odgrywać straty .
- Po przesunięciu transakcji na BE liczyłem na większe ruchy , rzędu 80-100 pipsów . Po czym cena uderzała w BE . Za każdym razem jak moja transakcja kończyła się na BE , ZAWSZE mogłem zamknąć z zyskiem w przedziale 10-18 pipsów jednak liczyłem na góry pieniędzy przelewane na konto w banku więc dostawałem pstryczka w nos w postaci BE.
- Kilka razy grałem na żywioł , bez żadnej konkretnej analizy .
- Ze strachu otwierałem tylko 0,1 lota co zagrodziło mi drogę zamykania części pozycji w przedziale o którym pisałem wyżej . Staram się używać MM dragona , ryzyko 5% rachunku . Niby stop ustawiałem na -20 ale w rzeczywistości jak coś szło nie tak to maks zamykałem na 10-15 pipsach na minusie więc zasad dragona bym nie złamał używając 0,2 .
Naprawdę nieźle mi szło opierając się na PA na interwale M5 , w zgodzie z M15 . I zamiast skupić się na tym co idzie mi świetnie , chciałem wyłapywać większe ruchy - marzenia o 100 pipsach na transakcje .

Jakie wnioski ? Spisałem wszystko co mi przyszło do głowy i tak powstał konkretny plan trejdowania . A o to on :

MM 5%
Decyzje o wejściu i wyjściu podejmuje kierując się zasadami PA .
Gram na interwale M5 , przykładam też wagę do M15 wyższych używam poglądowo .
SL 10-15 pipsów . Po 5 pipsach przestawiam na BE . Pół pozycji zamykam na 10 , drugie pół TP 15-30 , chyba że coś jest nie tak z PA więc zamykam z ręki .
Reinwestuje 20% , resztę wypłacam .
Nie mam jasno określone ile pipsów dziennie , ile transakcji , jeśli czuje się niepewnie , jestem niewyspany , skacowany , lub "nie widze" nic dobrego nie wchodzę . Krok po kroku . Nic na siłę .
Godziny grania , są luźne , kolejny raz nic na siłę , wtedy kiedy mogę w 100% poświęcić się wykresom , siadam i to robię . Będę też uważać na dane .
Od dziś biorę tyle ile mogę , nie tyle ile chcę . Prawie jak w reklamie xtb , chamy ostatnio przetrzymywali mi zlecenia po 30 sekund .

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Nie widziałem wcześniej że pisałeś do mnie.

Nie grałbym tam S:) było niebezpiecznie wg mnie.

Lki też bym nie posadził

dzikus
Gaduła
Gaduła

oj muszę posiedzieć jeszcze nad wykresami bo ja tam nie widziałem zagrożenia hehe .

A dziś czysta porażka , siadłem wesoły , odpalam MT4 , od razu ładna okazja . Myślę sobie , no świetnie . Składam zlecenie , czeeekam , czeeekam , czeekam i niic , nie wchodzi . Więc , kolejny raz , kolejny , kolejny i po okazji . Pisze do tych łomów z Xtb i nic konkretnego się nie dowiedziałem . Że niby to przejściowe . heh . A na demie wszystko ok . Teorii spiskowych się nie doszukuje . Ale trochę to wnerwia .

Dzisiaj od 9 godzin z półgodzinną przerwą testowałem prawie większość znanych mi technik na demie . Głowę mam jak balon ,ale na pewno przyjemniejsze to niż studia .

dzikus
Gaduła
Gaduła

Powiem tak , biorąc pod uwagę moje dokonania od początku dziennika , to nie ma się czym pochwalić . Oprócz tego konkretnego fuksa 112 pipsów , to prawie nic nie ugrałem , wypłaciłem te pieniądze bo byłem w nagłej potrzebie , ale reszte co ugrałem to tak naprawdę straciłem .

Nadal nie mam pojęcia jak to robić żeby mieć te 20 pipsów dziennie . Zrobie 10 , trace 12 , zrobie 15 trace 15 i tak w kółko . Na historii wszystko ekstra super , identyczna sytuacja w realu i SL . No już nie mam pojęcia co ze sobą zrobić . Na co patrzeć , tyle pytań ...

Mam do was szczere pytanie , wypłacić wszytko z reala i przejść na demo aż naprawdę będą efekty ?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

kasa niech leży... ćwicz na demo, za 5 min sprawdź pocztę :D

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

dzikus pisze:Nadal nie mam pojęcia jak to robić żeby mieć te 20 pipsów dziennie . Zrobie 10 , trace 12 , zrobie 15 trace 15 i tak w kółko . Na historii wszystko ekstra super , identyczna sytuacja w realu i SL . No już nie mam pojęcia co ze sobą zrobić . Na co patrzeć , tyle pytań ...
Tu kolego jest jedna modła bądź cierpliwy wyniki przyjdą z czasem ( Shadi ma rację demo i trening ) wszyscy co coś osiągnęli lub przestali tracić przechodzą tę samą ścieżkę. Powodzenia
"If music is dying musicians are killing it" - MP

hugo-ml
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hugo-ml »

Shadi pisze:kasa niech leży... ćwicz na demo, za 5 min sprawdź pocztę :D
shadi wspomóż i mnie jakąś cenną radą bo ja znowu mam tak że jak ugram 10 to trace 20, ugram 15 to strace 30 :pp i tak wkoło

ehhh długa droga przedemną jeszcze...

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

hugo-ml pisze:
shadi wspomóż i mnie jakąś cenną radą bo ja znowu mam tak że jak ugram 10 to trace 20, ugram 15 to strace 30 :pp i tak wkoło

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=7917

Tu w zasadzie masz wszystko ;) Działa jak cholera...

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

hugo-ml pisze:

cenna rada: pozwol rosnac profitom, a straty tnij.. problem zazwyczaj lezy w psychice i na tym trzeba sie skupic

ODPOWIEDZ