Dzikus - Krok po kroku

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

W przypadku Zero Line , TP jest starsza ZL .

Jeśli to NLA to w przypadku trendu spadkowego połowa pozycji zamykana jest nieco powyżej ostatniego dołka , TP dla drugiej połowy to stara ZL poniżej poprzedniego dołka .

SL kilka pipsów powyżej/poniżej momentum w przypadku zero line i kilka pipsów powyżej ostatniego szczytu w trendzie spadkowym przy NLA . Jeśli połowa została zamknięta , druga połowa na BE . Później SL powyżej niższego szczytu .

Czy to jest w porządku ?? Dla mnie wygląda przyzwoicie , ale w praktyce jak już zobacze zysk to pękam w miejscu w którym powinienem zamknąć pierwszą połowę . Szczególnie ciężko jest jak wcześniej miałem SL , wtedy to przestaje być sobą i zamykam jak tylko odrobię stracone pipsy .

Tak jak czytam to co teraz napisałem to widzę że powinienem troche popracować nad sobą , zamiast siedzieć ciągle nad techniką .

dzikus
Gaduła
Gaduła

Wiem , że łamie zasady NLA "wchodź jak H1 czerwone" , ale jak wywalę wskaźniki to PA mówi mi jasno - wchodź , potwierdzenie ZL H1 i m15 .

Tylko 0,1 otwarte bo stop jakbym ustawił nad momentum z H1 byłby jak dla mnie za duży , strasznie kusi żeby zamknąć na 20 pipsach . ajjj ...

W tej chwili na 30 . fuck , ustawiam na BE i spieprzam , bo zaczynam mieć krzywe fazy .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dzikus
Gaduła
Gaduła

haaaaaa nie dam się jak wczoraj , wyższy dołek i zamykam pozycje . Widzicie gdzie był TP ? ta niebieska mala krecha ? Zapomniałem o spreadzie i ustawiłem na 129.99 . Następnym razem odejme ten spread a nie na oko . Świeca która odbiła w górę cofnęła się ale wczoraj skończyła się era myślenia życzeniowego .
Czyli +15 pipsów , jakby nie patrzeć to i tak dobry dzienny wynik . Moim celem nie jest milnion w tydzień tylko konsekwentne dążenie do celu krok po kroku , bez wyimaginowanych wywodów .

dzikus
Gaduła
Gaduła

Witam w jakże "wiosenny" poniedziałek . Dzisiaj pierwszy raz calą swoją analizę opierałem na Zero Line . Wcześniej decyzje podejmowałem głównie o NLA i Price action . Dlatego trochę stresu się najadłem zajmując pozycje . Gram na odbicie od ZL z H4 z potwierdzeniem na M15 . Wrzucam też screen jak to wyglądało patrząc NLA . Podwójny szczyt na M5 . Ciężko mi określić Target . SL 25 pipsów

Największym moim problemem w koncepcji Zero Line jest bardziej precyzyjne określenie kiedy powinno się wejść , więc zastanawiam się czy na realu warto uczyć się techniki w której nie jest się do końca pewnym . Podejrzewam że zeżre mi stop a po godzinie powędruje w dół . A jeśli pójdzie odrazu w moją stronę to będzie coś w rodzaju fuksa .Nie wiem , momo na H4 jest dość duża , ja wszedłem w połowie , potwierdzenia szukałem na M15 , i nad tym momo ustawiem stop . Kolejnym potencjalnym wejściem byłyby okolice 1.6220 . Wtedy czułbym się o wiele pewniej i jeśli złapie mi stop , wejdę jeszcze raz właśnie w okolicach 1.6220 . heh

dzikus
Gaduła
Gaduła

NLA na M15 , czysty Long ? Niby tak . Więc ustawiam mojego shorta na BE .

Czy odbije dalej w dół od ZL , czy cena powędruje w górę w okolice 1.6220 ?
O tym w następnym odcinku ...

dzikus
Gaduła
Gaduła

BE. Mogłem zamknąć na prawie 40 pipsach ale uznałem że albo BE albo TP które ustawiłem na poziomie poprzedniej ZL z H4 . Czyli przy zerowym ryzyku mógłby być bardzo ładny zysk , więc warto było liczyć na dalsze spadki .
W tej chwili czekam na 1.6220 , w najgorszym wypadku zostanę bez pozycji co jakoś mnie szczególnie nie martwi . Nie teraz to następnym razem .

dzikus
Gaduła
Gaduła

Kolejny dzień , wczoraj nie próbowałem nawet wchodzić na gbpusd , znów stwierdzam że Zero Line muszę się nauczyć od nowa , mam wiele wątpliwości a nie chce wchodzić na żywioł . Szkoda że angielski dawno wyleciał mi z głowy , bo u nas na forum temat o Zero Line ciężko przędzie .

dzikus
Gaduła
Gaduła

Ok , wczoraj wywaliło mnie raz na Stopie na +6 pipsach , resztę transakcji przeprowadzałem na demie . Dzisiaj nie mogę się obudzić od rana , miałem sygnał z Zero Line , ale bałem się wchodzić , dzisiaj poskalpuje , wieczorem jeszcze raz przeczytam dokładnie wątek o Zero Line .

No i jest wieczór , siadam do lektury o ZL . Miałem dzisiaj 3 transakcje , dwie niezgodne z jakimikolwiek założeniami kolejno -1 pips i +1pips i trzecia analizowana NLA która doszła do +18 , dokładnie dwa pipsy przed TP i cofnęła się uderzając w BE .

Muszę popracować nad zamykaniem pozycji , teraz otwieram 0,1 lota . Otwieranie 0,2 lota nie jest na moje nerwy ale widzę , że warto będzie się przemóc .

dzikus
Gaduła
Gaduła

Wczoraj był kolejny zmulony dzień . Jakoś nie mogłem się skupić , kolejno -2 , -10 , +12 , -12 , i zamiast grać przespałem się i upragnione odmulone +38 . Od poniedziałku obiecuje screeny .

Dzisiaj znów czaje się na eurjpy , odkąd miałem przyjemność pierwszy raz odpalić platformę dłuższy czas temu jakoś podpasowała mi ta para , chyba dam sobie spokój z analizą innych i maksymalnie skupie się na tej .

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Na co się czaisz ? L czy S ?:D

ODPOWIEDZ