Dzikus - Krok po kroku
Pierwsze myśli do modyfikacji :
Z "muszę zająć jakąś pozycje bo kolejny dzień będę stał w miejscu"
Na "im bardziej będę cierpliwy tym bezpieczniejsze i bardziej profitowe pozycje będę zajmował , z lepszym RR i TYM szybciej przesunę się do przodu"
Z "jestem nie pewny ale przecież jest sygnał , słaby ale jest"
Na "Jak jedziesz samochodem i wydaje ci się że droga jest pusta ale jednak masz wątpliwości , to wyprzedzasz czy poczekasz aż będziesz miał w 100% odpowiednie warunki ? "
Z "nudzi mi się , poskalpujmy , może wpadnie kilka pipsów"
Na "tak zerowałem rachunki , czas dorosnąć , chciałeś mieć czas dla siebie czekając na wejście , wykorzystaj to"
Pierwsze , ryzykowne wejście , tym razem wiedziałem to przed , a nie po fakcie . Świadome ryzyko SL 20 pips . Zero emocji . Wcześniej w takich sytuacjach załączło mi sie myslenie nadziejowe i przesówanie SL .
Do zmiany - świadome niepotrzebne naciąganie systemu
i kolejne 2xSL po 20 pipsów . Błąd - brak BE
Do zrobienia - sprecyzować kiedy i przy ilu pipsach ustawić BE
- Sprecyzować gdzie ustawiać TP
Bez tych błędów mogło być 1xBE , 1x TP 40 pipsów ( bylo ustawione na 50
) nie ustawilem nawet BE aj , głupi błąd . Kartkę nad biórkiem z zasadami wieszam . A i muszę odpocząć godzinkę przynajmniej .
Z "muszę zająć jakąś pozycje bo kolejny dzień będę stał w miejscu"
Na "im bardziej będę cierpliwy tym bezpieczniejsze i bardziej profitowe pozycje będę zajmował , z lepszym RR i TYM szybciej przesunę się do przodu"
Z "jestem nie pewny ale przecież jest sygnał , słaby ale jest"
Na "Jak jedziesz samochodem i wydaje ci się że droga jest pusta ale jednak masz wątpliwości , to wyprzedzasz czy poczekasz aż będziesz miał w 100% odpowiednie warunki ? "
Z "nudzi mi się , poskalpujmy , może wpadnie kilka pipsów"
Na "tak zerowałem rachunki , czas dorosnąć , chciałeś mieć czas dla siebie czekając na wejście , wykorzystaj to"
Pierwsze , ryzykowne wejście , tym razem wiedziałem to przed , a nie po fakcie . Świadome ryzyko SL 20 pips . Zero emocji . Wcześniej w takich sytuacjach załączło mi sie myslenie nadziejowe i przesówanie SL .
Do zmiany - świadome niepotrzebne naciąganie systemu
i kolejne 2xSL po 20 pipsów . Błąd - brak BE
Do zrobienia - sprecyzować kiedy i przy ilu pipsach ustawić BE
- Sprecyzować gdzie ustawiać TP
Bez tych błędów mogło być 1xBE , 1x TP 40 pipsów ( bylo ustawione na 50

Price Action
Zapomniałem powiedzieć że przerzuciłem się na rachunek micro w AM .
Po dzisiejszym dniu , wprowadziłem takie modyfikacje . SL 20 --> 15 , TP 70 --> 30 . BE przy 8-15 . Wartości są stałe i nie będą zmieniane . Ciężko jest czekać na TP 70 pipsów , większą skuteczność uzyskam biorąc 30
RR 2 przy ciągle szlifowanej skuteczności po pewnym czasie na pewno da pozytywne wyniki .
Zauważyłem dużą poprawę w panowaniu nad sobą . Uznaję to jako przełom . Ktoś pisał w dzienniku KlonaMarcina chyba , że system to 20-30 procent sukcesu reszta to inwestor . Kiedyś nie słuchałem takich rzeczy , musiałem chyba do tego dojrzeć żeby to zrozumieć , szkoda że byłem uparty , tyle kasy owaliłem , tyle czasu i nerwów , a wystarczyło posłuchać się tego o czym piszą doświadczeni ludzie . Zamierzam teraz powolutku ogrywać się z systemem , zwiększać swoją skuteczność (system sam w sobie ma ogromną) . I będę analizował siebie tak samo się do tego przykładając jak do analizy rynku . Tyle na dziś
Po dzisiejszym dniu , wprowadziłem takie modyfikacje . SL 20 --> 15 , TP 70 --> 30 . BE przy 8-15 . Wartości są stałe i nie będą zmieniane . Ciężko jest czekać na TP 70 pipsów , większą skuteczność uzyskam biorąc 30

Zauważyłem dużą poprawę w panowaniu nad sobą . Uznaję to jako przełom . Ktoś pisał w dzienniku KlonaMarcina chyba , że system to 20-30 procent sukcesu reszta to inwestor . Kiedyś nie słuchałem takich rzeczy , musiałem chyba do tego dojrzeć żeby to zrozumieć , szkoda że byłem uparty , tyle kasy owaliłem , tyle czasu i nerwów , a wystarczyło posłuchać się tego o czym piszą doświadczeni ludzie . Zamierzam teraz powolutku ogrywać się z systemem , zwiększać swoją skuteczność (system sam w sobie ma ogromną) . I będę analizował siebie tak samo się do tego przykładając jak do analizy rynku . Tyle na dziś
Price Action
Trzymam kciuki za Twoją dyscyplinę, Ja dziś ostatni dzień na demo przesiedziałem (mam nadzieję że jutro zaksięgują mi kasę w AM).
Spędziłem dziś równe 18min na MT4 i wynik +16pipsów... mało ale ważne, że znowu do przodu.
Przy takim czymś chociaż będzie za co lać PB...
Pozdro i lewa w górę
ups
to nie to forum ale Ty wiesz o co chodzi 
Spędziłem dziś równe 18min na MT4 i wynik +16pipsów... mało ale ważne, że znowu do przodu.
Przy takim czymś chociaż będzie za co lać PB...
Pozdro i lewa w górę

Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]
Adrenalina uzależnia ;-)
Adrenalina uzależnia ;-)
Już nigdy nie powiem nigdydzikus pisze: wprowadziłem takie modyfikacje . SL 20 --> 15 , TP 70 --> 30 . BE przy 8-15 . Wartości są stałe i nie będą zmieniane .

Po lekturze dziennika Divera , mój plan się zmienił . Jutro poziom do osiągnięcia 20 pipsów . RR 1-2 . Miałem dzisiaj jeszcze 2 transakcje ,obie na BE , można było wziąć po 16 pipsów . Będę brał co mogę , pod warunkiem że rr 1 lub większy . Trzon zasad systemu na którym opieram analizę jest stały , również SL 15 pipsów . Gdybym dzisiaj tak grał sikałbym pod biurko ze szczęścia (tylko one stop loss) . Zobaczymy co pokaże czwartek . Dobranoc !
Price Action
- drapichrust
- Stały bywalec
Kurwa jego mać ! Tydzień ostatniej szansy . Dziecinny burdel mam w tym moim graniu .Jak można kurwa grać nie zgodnie z systemem i wiedzieć o tym dokładnie jak jebany ćpun , zastanawiam się czy ja kurwa nie jestem downem ?
Mam na ostatnią wpłatę do AM . Daje sobie tydzień , nie na 1000% jak co niektórzy "dziennikarze" co napierdala 5 lotami na rachunku 3000 . Dochód ma być stały , nie obchodzi mnie czy to będzie 1 czy 200 pipsów dziennie . Pisał jakiś creyzol świerzy że pieprzą ludzie o emocjach . Moje gratulacje HHHAAAA HHAAAA HAAAAA .bravo . No to się wykrzyczałem . Ale w końcu po to jest ten dziennik . Już mi lepiej , przepraszam . Zły na siebie jestem bo widzę co się dzieje , ale klikam jak naćpany . Dobrze że z bloku nie skacze LOL .
Mam na ostatnią wpłatę do AM . Daje sobie tydzień , nie na 1000% jak co niektórzy "dziennikarze" co napierdala 5 lotami na rachunku 3000 . Dochód ma być stały , nie obchodzi mnie czy to będzie 1 czy 200 pipsów dziennie . Pisał jakiś creyzol świerzy że pieprzą ludzie o emocjach . Moje gratulacje HHHAAAA HHAAAA HAAAAA .bravo . No to się wykrzyczałem . Ale w końcu po to jest ten dziennik . Już mi lepiej , przepraszam . Zły na siebie jestem bo widzę co się dzieje , ale klikam jak naćpany . Dobrze że z bloku nie skacze LOL .
Price Action
- Seneszal26
- Pasjonat