Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Raposo czy jest jakieś 2 dno w tym co napisałeś? (bo to, że ulegają zmianom to wiem bo jakiś czas temu wyczytałem :) )

Ahmed - dzięki za link ale mam go od jakiegoś czasu - znalazłem w wątku o korelacjach

Eko - czy dobrze rozumiem, że kabel jest zależny bardziej od E/G? Jeśli tak to dlaczego?

Dzięki za odpowiedzi :D

Dzisiaj obserwowałem E/G i kabla i wydaje mi się że po prostu mają koleracje ujemną dlatego się tak kurs wczoraj zachował (niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi jeśli się mylę) Dzięki
Ostatnio zmieniony 29 sty 2010, 14:09 przez Ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

heroldman
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: heroldman »

Eko pisze:Myślę ze masz normalne 5 pipsów, tylko AM chyba tez już ma kwotowania na majorach do 5 miejsca po przecinku (0.1 pipsa) także chyba wszystko ok i masz jak każdy
OK, chyba kumam, nie wiem czemu ubrdałem, że to limit max.
Dzieny, Eko.

/a forumowej wyszukiwarce należy się obżerdziowanie, bo przez gugla dopiero znalazłem: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=8960 /

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Ciekawy pisze:Eko - czy dobrze rozumiem, że kabel jest zależny bardziej od E/G? Jeśli tak to dlaczego?

Pytałeś dlaczego kabel spadał 2 razy szybciej niż edek , odpowiedz była prosta bo w tym momencie E/G wędrował na północ , dlatego jak usd zaczął się umacniać na kablu, południe było bardziej dynamiczne niż na edku :)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

dzuk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzuk »

Jak rysuje się krótką linię w MT4, nie taką długą linię trendu tylko taki kawałek mały?

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Kiedy wykreślisz linię trendu, zaznacz ją, wejdź we właściwości, kliknij na zakładkę "Parametry" i odznacz ptaszek przy opcji "Promień"

pzdr.
More practice, more luck!

bhastek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bhastek »

Co to są dokładnie te punkty swap. Definicja na wiki niewiele mi mówi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

bhastek pisze:Co to są dokładnie te punkty swap. Definicja na wiki niewiele mi mówi.
Oprocentowanie które płacisz lub dostajesz.

Dajmy na to masz transakcje BUY 1 lot EURUSD, czyli sprzedajesz USD i kupujesz EUR.
Teraz oprocentowanie
na lokacie w USD =2%
na depozycie EUR=2,5%

Różnica pół procenta więc depozyt - lokata = 0,5% tyle powinieneś rocznie zarabiać (w skrócie bo zarabiasz w USD a płacisz w EUR, czyli zarabiasz 2,5% EUR - 2% USD)

Jak masz 1 lot = 100 000 waluty to przelicza Ci ile byś zapłacić lub otrzymał oprocentowania z takiej transakcji.

Niestety często brokerzy traktują to dodatkową formę dochodu i ustalają SWAP jak im się podoba więc często się spotyka 2 ujemne swapy.

Swapy płaci się za przetrzymanie transakcji przez noc (naliczany jest o konkretnej godzinie (któryś dzień nalicza potrójnie za weekend, ale to broker decyduje który i o której godzinie)).

Można powiedzieć że to różnica w oprocentowaniu overnight
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Mam wielką prośbę do bardziej doświadczonych kolegów... czy moglibyście ocenić czy poziomy S/R prawidłowo określam? Wiem, że jest to kwestia umowna ale może zobaczycie coś czego ja nie widzę...

jak określacie ważność poziomów?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Ciekawy pisze:Mam wielką prośbę do bardziej doświadczonych kolegów... czy moglibyście ocenić czy poziomy S/R prawidłowo określam? Wiem, że jest to kwestia umowna ale może zobaczycie coś czego ja nie widzę.
Ustawiasz tak samo jak ja więc wg mnie prawidłowo. Proponuje zwracać uwagę na poziomy oraz trendy z H4 i D1 i na końcu wyznaczać H1.

RocNation
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: RocNation »

Jak na platformie XTB rysować wsparcia ale nie długą czerwoną linią tylko robić takie krótsze kreski?
It's economy stupid...

ODPOWIEDZ