Alpari Polska

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
30
27%
Poza paroma minusami są ok
18
16%
Przeciętny
28
25%
Mają wiele wad
12
11%
Stanowczo odradzam
24
21%

Liczba głosów: 112

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

to bedzie koniec forexu :(

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

nie przesadzaj
to będzie po prostu koniec pewnych EA i systemów manualnych, ale ... na ich miejsce na pewno powstaną inne- rynek nie lubi próżni

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

dla mnie to i tak beznadzieja.....z resztą komu to przeszkadzało ?
potem zabronią uśredniać.....a następnie każą ustawiać ciasne SL....a na koniec tylko rachunki ,że poniżej 1 lota nie można.....komuna i zamordyzm :evil:

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

hannibal pisze:potem zabronią uśredniać.....a następnie każą ustawiać ciasne SL....a na koniec tylko rachunki ,że poniżej 1 lota nie można
Te rzeczy są raczej mało prawdopodobne. Bardziej realna rzecz, której bym się obawiał, to likwidacja dźwigni, ale chyba też na razie nikomu nie zależałoby na czymś takim.

Jeśli komuś naprawdę potrzebny jest hedging, to i tak może sobie poradzić zakładając dwa rachunki. To będzie po prostu mniej wygodne, ale jak ktoś koniecznie chce, to da sobie radę.

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

A ja się cieszę,że i na MT będzie normalnie, czyli żonglerka orderami buy/sell automatycznie ustawi wielkość pozycji na + ileś lub - ileś lub flat. A posiadanie dwóch pozycji przeciwstawnych uważam za bezużyteczne.

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Largo pisze:posiadanie dwóch pozycji przeciwstawnych uważam za bezużyteczne
Dla Ciebie bezużyteczne, jednak niektórzy stosują systemy, w których jest to potrzebne. Tym osobom MT5 nieco utrudni życie, choć jak napisałem wcześniej, niektórzy mimo wszystko sobie poradzą.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

hannibal pisze:to bedzie koniec forexu Sad
Hannibal, ale czym się tak martwisz, przecież nie dawno pisałeś, że za rok będziesz już bogaty ;-) spox, wiem, że żartowałeś ;-)
FXfighter pisze:Bardziej realna rzecz, której bym się obawiał, to likwidacja dźwigni
najnowsze regulacje NFA już wprowadziły ograniczenia dot. dźwigni- max. może być 1:100, więcej info na moim blogu: http://astrafx.wordpress.com/2009/12/07 ... w-skrocie/

Awatar użytkownika
Eurodolar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eurodolar »

astra pisze:FXfighter napisał:
Bardziej realna rzecz, której bym się obawiał, to likwidacja dźwigni

najnowsze regulacje NFA już wprowadziły ograniczenia dot. dźwigni- max. może być 1:100, więcej info na moim blogu: http://astrafx.wordpress.com/2009/12/07 ... w-skrocie/

Wydaje mi się, że rozpoczęła się walka ze spekulacją na masową skalę. A te wszystkie ograniczenia to dopiero początek !
EUR/USD vs DJIA

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

Nie sądzę, aby ukrócono możliwość spekulacji, to część natury wielu ludzi. Jak i potężne narzędzie dla światowych manipulantów.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Panikujecie z tymi ograniczeniami jak nie wiem. Wystarczy że jedne kraj nie wprowadzi tych ograniczeń, które narazie stosuje tylko kopnięte USA. Wielu brokerów już pootwierało filie poza USA, żeby uciec od tych regulacji.

Sorry za offtop
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ