Czy platforma Alpari Direct jest nieczynna gdy rynek jest nieczynny? Chciałem się zalogować na swoje konto demo, żeby przypomnieć sobie jakie mam na nim saldo, ale nie mogłem tego zrobić. Jednak przy uruchomieniu platforma pobrała aktualizację, więc przestraszyłem się, czy po aktualizacji coś się nie zepsuło. Jestem przyzwyczajony do MT4, którego mogę uruchamiać również w weekendy np. do testów na danych historycznych.
Sama platforma powinna działać, tylko nie ma notowań, w ten weekend były przeprowadzone roboty techniczne na naszych serwerach, jeśli sytuacja się powtarza w dzień powszedni prosimy Pana o kontakt z nami na pomoc@alpari.pl i w treści wiadomości prosze podać login do platformy, imię i nazwisko.
Chyba faktycznie trafiłem po prostu na ten moment kiedy były roboty techniczne, bo w niedzielę wieczorem udało mi się w końcu uruchomić platformę i teraz też wszystko działa.
Zauważyłem, że platforma Alpari Direct przy uruchomieniu najpierw szuka update'ów, a jeśli znajdzie to trwa chwilę zanim je zainstaluje. Czy takie aktualizacje platformy udostępniane są właśnie w weekendy, tak jak było to w tym tygodniu, czy mogę się spodziewać, że platforma będzie się aktualizowała również w dni powszednie? Wolałbym, żeby coś takiego działo się tylko w weekendy, bo gdy platforma się aktualizuje trzeba poczekać parę minut, a takie opóźnienie może być uciążliwe w sytuacji, gdy chcę się zalogować, żeby otworzyć transakcję. Oczywiście dopóki jest to tylko demo, nie ma to większego znaczenia, ale chcę się dobrze obeznać z platformą zanim zdecyduję się przenieść na nią z MT4 również w realu.
W najbliższym czasie zostanie zrealizowany plan, zgodnie z którym updat'y dla platformy direct będą się instalować w tle programu i nie będą zakłócać działań trader'a.