By mieć pierwszą selekcję z głowy.ciekawy jestem z jakiego powodu wymagaja licencji maklerskiej??
Praca na rynku walutowym
Dostałem dzisiaj bardzo nieoficjalną wiadomość zarobki będą ok. 7-8 tyś zł.Czas na wnioski ogólne.Moim skromnym zdaniem jeżeli chodzi o europę wschodnią //W-W,Praga,Budapeszt/ ten temat można sobie odpuścić.Jeżeli chodzi o europę zachodnią to również za wyjątkiem bardzo solidnych firm o których pisze Tymek.Robimy wspaniałe i piękne rzeczy a co najważniejsze są to sprawy tak samo iistotne jak spanie czy jedzenie.Niestety robić to należy tylko dla siebie...............i koniec kropka.
Pozdrawiam.
Ps. Jeżeli firma stusuje optymalizację podatkową to jest większa szansa że otrzyma się na rynku oraz będą większe zarobki.
Pozdrawiam.
Ps. Jeżeli firma stusuje optymalizację podatkową to jest większa szansa że otrzyma się na rynku oraz będą większe zarobki.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Bo to pewnie oferta pracy pod system mt4... swoją drogą .. Np. dealer czy może tam pracować bez licencji? W końcu ktoś taki zarządza pozycją i pewnie grubą kasą.. a jak da ciała i nie zabezpieczy ryzyka .. ? Gdzie jest potrzebna licencja, a gdzie nie jest na FX ? I czy tego się przestrzega ...bartek1916 pisze:ciekawy jestem z jakiego powodu wymagaja licencji maklerskiej??

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Do szeroko rozumianej emerytury. Można oszczędzać miliony rocznie na przyszłośćmatka pisze:Wybacz uszczypliwe pytanie ale po co takim ludziom etat?
ale tego co się wypracuje nikt nie zabierze.
Jak trafi się jakiś krach i wszystkie oszczędności będą tyle warte co funt kłaków,
to wtedy zostanie zrewaloryzowana emerytura.
Ale ludzie o tym nie myślą.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego 

Nie ma państwowego licencjonowania dealerów bankowych. To już procedury wewnętrzne banku wyłaniają odpowiednich ludzi.
Ale nie myśl, że dealer ma łatwe życie. Narzucają mu sporo limitów i treasury konsekwentnie je egzekwuje. Złamiesz limity = wylatujesz.
Ale nie myśl, że dealer ma łatwe życie. Narzucają mu sporo limitów i treasury konsekwentnie je egzekwuje. Złamiesz limity = wylatujesz.
Trade what you see, NOT what you hear or think
I m.in dlatego bogaci ludzie oprocz oszczędności w gotowce maja tez antyki, obrazy, zloto, platyne, diamenty, nieruchomosci itp. Jesli chodzi o wiare w uczciwosc naszego Państwa to radziłbym na tym nie polegac. Od dawna w konstytucji jest zapis ze Państwo wyplaca Ci emeryturę z dobrej woli i nie jest jej gwarantem.Tymek pisze:Do szeroko rozumianej emerytury. Można oszczędzać miliony rocznie na przyszłość
ale tego co się wypracuje nikt nie zabierze.
Jak trafi się jakiś krach i wszystkie oszczędności będą tyle warte co funt kłaków,
to wtedy zostanie zrewaloryzowana emerytura.
Ale ludzie o tym nie myślą.
Swoją drogą zawsze sie zastanawialem dlaczego skoro Państwo nie ma obowiazku wypłacenia emerytury to dlaczego ja mam obowiązek ją placic? Mówie wam Polska to chory krajjj.. im wiecej lat mam na koncie tym bardziej widzę tą chorobę. Ehhh..
Znałem takiego co chował do skarpety i po kilku latach okazało się,
że wszystko myszy zjadły.
Tu nie chodzi o to by starość opierać na rządowej emeryturze tylko
by mieć zabezpieczoną dupę gdyby wszystko poszło w diabły.
Można lokować w sztuce, ale kto powiedział, że za 30lat ktoś doceni
Picasso
Może będzie tyle warty co rama.
Albo w złocie ?? Może eksploracja księżyca przyniesie tyle tego że będzie
mniej warte niż piasek
Itd itp. Można tylko gdybać.
Podaję te przykłady by pokazać iż należy dywersyfikować kapitał którym
chcemy dysponować w przyszłości. Emerytura od państwa jaka by nie była
zawsze może się przydać (nawet w sytuacji awaryjnej do podtarcia dupy
)
że wszystko myszy zjadły.
Tu nie chodzi o to by starość opierać na rządowej emeryturze tylko
by mieć zabezpieczoną dupę gdyby wszystko poszło w diabły.
Można lokować w sztuce, ale kto powiedział, że za 30lat ktoś doceni
Picasso

Albo w złocie ?? Może eksploracja księżyca przyniesie tyle tego że będzie
mniej warte niż piasek

Itd itp. Można tylko gdybać.
Podaję te przykłady by pokazać iż należy dywersyfikować kapitał którym
chcemy dysponować w przyszłości. Emerytura od państwa jaka by nie była
zawsze może się przydać (nawet w sytuacji awaryjnej do podtarcia dupy

Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego 

To nie jest żaden offtop tylko bardzo ścisła zależność.Zresztą forumowicze poruszali temat że na IB są specjalne konta tylko do tych spraw o których piszemyMaxRipper pisze:Dokładnie - ale wy z kolei róbcie wszystko aby sie od tej emerytury uniezależnić Smile
Tym optymistycznym akcentem kończę offtopa

Pozdrawiam.
Przestroga dla forumowiczów odnosi się to co prawda do PZPN i asystenta trenera reprezentacji Polski niemniej o podobnych przypadkach słyszałem w Polskiej bankowości inwestycyjnej..........//jeżeli taka.... jest............
////
Cytuję
Odrzucenie kandydatury Wałdocha spowodowało, iż został on bez pracy. - Nie będę już pracował w Schalke, w momencie kiedy przyjechałem na zgrupowanie reprezentacji Polski – traciłem pracę w Gelsenkirchen.
Tak więc podjęcie pracy w Polsce niestety jest obarczone dużym ryzykiem.............
.Uważam że szkodliwe powinni płacić........
Pozdrawiam.
Ps. Osobiście odradzam podejmowanie jakichkolwiek rozmów z naszymi instytucjami.................
Dodano po 29 minutach:

Cytuję
Odrzucenie kandydatury Wałdocha spowodowało, iż został on bez pracy. - Nie będę już pracował w Schalke, w momencie kiedy przyjechałem na zgrupowanie reprezentacji Polski – traciłem pracę w Gelsenkirchen.

Pozdrawiam.
Ps. Osobiście odradzam podejmowanie jakichkolwiek rozmów z naszymi instytucjami.................
Dodano po 29 minutach:
Piję do sytuacji gdzie wykolegowany został jeden z zarządzających funduszem emerytalnym...........Wiem że sprawa była w sądzie pracy.......niestety nie wiem jak się skończyła................zz pisze: Ps. Osobiście odradzam podejmowanie jakichkolwiek rozmów z naszymi instytucjami......