Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

W Holandii przy zbieraniu tulipanów 8-12euro/h. W porcie jako spawacz 30/h.
Praca w sklepie na magazynie 12/h.
Są ludzie którzy przyjeżdżają, są po studiach i stwierdzają, że dalsza praca w
Polsce nie ma sensu. Emerytura do d.u.p.y o ile będzie. A jak będzie to nawet
wnuków na lody nie będzie jak zaprosić.
Realnie wygląda to tak:
20 lat w Polsce (płacąc najwyższe podatki, ZUS z kilku firm na raz itp)
emerytura wyliczona przez ZUS (na dzień dzisiejszy) 98zł
Każdy rok przepracowany za granicą to 2% średniej krajowej w kraju takim
jak Holandia. Czyli po 1 roku mam już większą emeryturę niż w Polsce po 20.

Dodam jeszcze:
Jeżeli, ktoś jest informatykiem to może wyciągnąć od 20 do 100 /h
Potem już zaczynają się managerskie pensje.
Tak więc często bywa tak, że lepiej być informatykiem niż trejderem ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dotarły ostatnio do mnie szokujące informacje co prawda odnośnie innego postu niemniej prosiłbym o odniesienie się do tego tematu.Słyszałem że wchodzą na polski rynek firmy co proponują pracę po niewielkim przeszkolenie następnie chcą wymusić jakieś depozyty oraz chcą aby zakładać działalność gospodarczą.Czasami w umowie uzależniają pensje od obrotu jednocześnie wymagając określonego w % wyniku inwestycyjnego co jest w długim terminie niemożliwe.Czy spotkaliście się z czymś takim?.Może Macie jakieś doświadczenia w tym temacie to się podzielcie.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

reptile dużo wnosi to do naszej dyskusji.Mam prośbę czy ja dobrze odczytuję te ogłoszenia że chodzi im o to co prawda w zawaluowany sposób aby kręcić im gigantyczne obroty nawet kosztem wyniku inwestycyjnego?.Co prawda nie powinno już mnie to dziwić niemniej za potwierdzenie tego będę zobowiązany.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

zz pisze:Mam prośbę czy ja dobrze odczytuję te ogłoszenia że chodzi im o to co prawda w zawaluowany sposób aby kręcić im gigantyczne obroty nawet kosztem wyniku inwestycyjnego?
Nie wiem którą ofertę rozpatrywałeś, bo można ich tam trochę znaleźć.
http://www.wilmott.com/messageview.cfm? ... adid=74062
Equities, Credit and FX Quant - Leading IB

£50-65,000 + Bonus

Genuine cross asset derivatives quant analyst opportunity with major investment bank with leading businesses across asset classes.

The role will sit in a relatively new team responsible for analysing derivative pricing models (some of the most advanced globally) and identify errors and developing solutions for business areas to be able to adjust the values given to products. Also, the team will analyse illiquid transactions with respect to model parameter uncertainty and devise calibration methodology for the most complex derivative products.

C++ and VBA will be used extensively in the role and it would be a good opportunity for anyone looking to broaden their knowledge in to other asset classes.

My client is looking ideally for someone with experience in either equities, FX or credit derivatives although other asset classes can be considered for an exceptional candidate. Ideally the candidate will have worked extensively and in detail with pricing models, something that will be tested at interview.

If you are interested in applying for this position please email CV to chris.wall@elginwhite.co.uk or alternatively call Chris on 02073007373
Nie mam pojęcia czy to dobre warunki. Ale jak ktoś chce może sobie przeglądnąć.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Warunki tej oferty są normalne. Ale inaczej wygląda w momencie
zatrudnienia. Potrafią podrzucić kontrakt o połowę mniejszy !!
Więc trzeba uważnie czytać co się podpisuje. Zazwyczaj takie stawki
są by zwabić chętnych a potem wiele wymówek by obniżyć, a bo z innego kraju,
a bo język a bo sramto ;) Więc jak tylko zacznie się marudzenie zalecam
jawnie powiedzieć żeby się pier...lili i zalecam cenić się ;)

Reasumując stawka jak na początek normalna. Ale zaznaczam jak na początek.
Zalecam również sprawdzenie progów podatkowych w danym kraju
bo może się okazać iż zarabiając całorocznie o 1tyś mniej można wyjść
całościowo lepiej ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

zz
Maniak
Maniak

reptile pisze:Nie wiem którą ofertę rozpatrywałeś, bo można ich tam trochę znaleźć.
Bardzo często jest o ogłoszeniach co prawda przez tłumacza i może żle to interpretuję cytuję/// oczekują wysokiego obrotu częstotliwości często widzę to w ogłoszeniach///.Więc jeżeli ja to dobrze interpretuję że oczekują gigantycznych obrotów kosztem finalnego wyniku inwestycyjnego to moim skromnym zdaniem ten temat możemy totalnie olać.......i robić dobrą politykę inwestycyjną tylko dla siebie i dla własnych potrzeb.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
gart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gart »

Witam,

zz czytając twoje posty zrozumiałem że masz już swoje lata kalendarzowe (w którymś poście określiłeś siebie jako "dziadek" :wink: )
a także że sporo lat zajmujesz się tradingiem z dobrymi wynikami. Mam pytanie: czy czujesz się wypalony tradingiem?

pozdrawiam
"I trade what I see not what I think"

zz
Maniak
Maniak

a także że sporo lat zajmujesz się tradingiem z dobrymi wynikami. Mam pytanie: czy czujesz się wypalony tradingiem?
Niestety nie tak jest.Jestem dziadkiem prawdziwym natomiast zajmowałem się traidingiem na rynku akcji i fjutków od około 1996 roku z tym że to zupełnie inne i nie porównywalne sprawy.Fx zajmowałem się bardzo ogólnie,szczegółowo zajmuję się tym niestety dopiero od okolło 1 roku.Czy jestem wypalony?.Absolutnie nie. czuję że buksuję dopiero na 30% możliwości.
Wiesz słuchu już nie mam wzroku też i wkurza mnie że niestety wszystko trzeba robić samemu.Czego i Tobie życzę ponieważ jak nie zrobisz sobie coś sam to niestety to spartolą........
gart pisze:zajmujesz się tradingiem z dobrymi wynikami
Trzeba zdefiniować co to są dobre wyniki.Ja nie przyszłem tutaj zarabiać pieniędzy. Mając świadomość że najlepsi na świecie osiągają 67% tafień moim jedynym celem było osiąganie regularnie 60% trafień i aby to się przełożyło na wyniki 1000% lepsze od średniej najlepszych podmiotów na świecie będących pod kontrolą CFTC od 30 lat.Niestety jeszcze mi dużo brakuje i czeka mnie dużo pracy................

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
gart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gart »

zz dzięki za szybką odpowiedź :D

Proponuję jednak podnieść poprzeczkę na co najmniej 70%, bo to może z większym prawdopodobieństwem realnie zatrzymać się na 60% :lol:
Czego bardzo Ci życzę!

pozdrawiam
"I trade what I see not what I think"

ODPOWIEDZ