Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
mazimba
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mazimba »

Przypadkiem znalazłem takie ogłoszenie, w temacie więc umieszczam tu link dla zainteresowanych.
Oferta pracy w BOS
http://www.pracuj.pl/oferty-pracy/1571221.html
Marzenia, nie cele

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

//// Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska SA

Dom Maklerski BOŚ SA istnieje na rynku 15 lat. Posiada sieć 20 oddziałów na terenie całego kraju. Jako pierwszy w Polsce uruchomił obsługę rachunków inwestycyjnych przez Internet. Obecnie serwis bossa.pl to jeden z najbardziej rozbudowanych serwisów inwestycyjnych.
Trader
Miejsce pracy: Warszawa
Region: mazowieckie
Numer referencyjny: Trader
Wymagania:

* znajomość rynków zagranicznych ( FOREX, commodities, equity),
* dyspozycyjność (praca zmianowa), umiejętność pracy pod presją czasu,
* dobra znajomość języka angielskiego,
* wykształcenie wyższe ekonomiczne lub ścisłe (Inżynieria Finansowa, Informatyka, Matematyka stosowana, Statystyka lub pokrewne).

Jeżeli dodatkowo spełniasz co najmniej dwa kryteria opisane poniżej Twoje szanse znacząco wzrosną:

* znajomość metod ilościowych (Statystyka, Ekonometria, Modele oceny ryzyka - VAR, ilościowe metody prognostyczne),
* znajomość i umiejętność wyceny instrumentów finansowych (opcje w tym egzotyczne, CFD, forward, futures, swap, instrumenty pochodne oparte o stopy procentowe),
* znajomość relacyjnych baz danych (MySQL),
* znajomość języków programowania zorientowanych obiektowo c++ / Java lub MQL (MetaQuotes Language)
* doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku w Departamencie Skarbu Banku lub trading na własny rachunek.

Oferujemy:

Wybranej osobie oferujemy atrakcyjne wynagrodzenie, prywatną opiekę medyczną, bardzo ciekawą pracę w dynamicznym, rozwijającym się, młodym zespole z możliwościami rozwoju zawodowego.//////////

Dwie ważne sprawy.Dzięki mazimba za info czytając to ogłoszenie zrozumiecie teraz dlaczego uważam że bez profesjonalnej uczelni się nie obejdzie..........?.
Sprawa druga jeżeli ktoś dostanie cynk o zarobkach to dajcie znać ponieważ to da nam podgląd jak ta sprawa wygląda w europie wschodniej i czego się możemy spodziewać w szerszym kontekście.Myślę że z tego wyciągniemy wiele ciekawych wniosków.......Sam próbowałem ten temat ruszyć przez znajomych niestety nikt nic nie chce ujawniać.Dzięki Tymkowi udało się zrozumieć jak ta sprawa wygląda w starej U.E.
Obiecuję temu kto to ujawni pochwałę............. :PPP

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
gart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gart »

O! widze, ze BOS poszukuje bardziej analitykow uniwersalistow w zakresie trading - programowanie niz stricte profesjonalistow w zakresie kreowania zyskow :lol:
"I trade what I see not what I think"

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

gart pisze:O! widze, ze BOS poszukuje bardziej analitykow uniwersalistow w zakresie trading - programowanie niz stricte profesjonalistow w zakresie kreowania zyskow
Też tak to widzę.Z tym że nieważne jak to widzimy ważniejsze jest jak to wpłynie na Twoje czy moje życie realne........ :P .Dlatego proszę o te zarobki ponieważ myślę że to da nam podgląd ....na sprawę oraz czego się po tych usługach można spodziewać........Próbowałem to swoimi kanałami niestety beskutecznie.............. :oops:

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Nie wiem czy przeczytaliście ale bardziej ta pozycja pasuje do informatyka ze
znajomością FX niż trejdera ze znajomością programowania ;)
Zadzwonię jutro do BOŚ do znajomego i zapytam wprost ile proponują.
Jak podzielą się ze mną tą informacją to dam znać. Ale jak znam BOŚ
to nie ma co liczyć na więcej jak 7K.mieś ;) Niestety smutna prawda.
Ale może nas miło rozczarują. Zobaczymy.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Tymek ogólnie to jest paranoja jak czyta się te oferty. Zamiast szukać ludzi co się konkretnie znają na swoje dziedzinie, w tym przypadku osoba która ma zarabiać na firmę to oni odrazu szukają, analityka, tradera, programisty, sekretarki, gościa od obsługi klienta, experta w językach, znawcy parzenia kawy .... itp itd.
I puki się to nie zmieni to do niczego nie dojdą.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

gart pisze:O! widze, ze BOS poszukuje bardziej analitykow uniwersalistow w zakresie trading - programowanie niz stricte profesjonalistow w zakresie kreowania zyskow Laughing
Ależ to jest oczywiste. Oni zarabiają przecież na stratach klientów. W XTB pełno jest takich ofert pracy i praktycznie w ŻADNEJ nie wymagają umiejętności zarabiania.

Broker to nie fundusz inwestycyjny.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

No to oferta finansowa owiana jest wielką tajemnicą ;)
Pewnie jest tak niska, że wstyd mówić, lub tak wysoka, że
milczą by nie podburzać pracowników w firmie. Jak narazie
nic nie wiem.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

r2ber0
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: r2ber0 »

Tez muszę uruchomić znajomości w BOŚiu, ale pewnie nic się nie dowiem :( Swoja droga Opera jak zwykle szuka traderow: http://www.opera.pl/pl/kariera/

Trader
Od kandydatów oczekujemy:

- doświadczenia na podobnym stanowisku,
- znajomości rynku instrumentów pochodnych,
- znajomości technik arbitrażu,
- licencji maklerskiej,
- biegłej znajomości MS Excel,
- dobrej znajomości języka angielskiego,
- kreatywności w pracy,
- zaangażowania i samodzielności.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

r2ber0 pisze:Swoja droga Opera jak zwykle szuka traderow
ciekawy jestem z jakiego powodu wymagaja licencji maklerskiej??

ODPOWIEDZ