go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

MarianDolar pisze:@go4x

chłopie brawo! w końcu przemówiłeś ludzkim językiem, krótko i na temat! szkoda, że musiałeś katować wszystkich tymi wcześniejszymi postami, ale lepiej późno niż wcale.
zgadzam się i pytanie czy i gdzie klient może sobie zweryfikować czy cena była rynkowa czy nie, szczególnie chodzi mi o stratne pozycje żeby je zareklamować, bo rozumiem że zyskowne sami skorygujecie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarianDolar »

Janek Trader pisze:gdzie klient może sobie zweryfikować czy cena była rynkowa
jeśli nie masz dostępu do Reutersa lub Bloomberga to dobrym rozwiązaniem jest posiadanie drugiego konta u dobrego brokera. Jeśli nie masz żadnego z powyższych możesz zawsze założyć sobie demo na jakimś uznanym brokerze, wtedy jak ty podważysz jakaś cenę to Pan Foreks (czy każdy inny broker) już powinien ci udowodnić że taka była w danej chwili (np. podać 2 niezależne źródła które to potwierdzą). sporo brokerów stosuje takie rozwiązanie i moim zdaniem jest ono całkiem fair.
pzdr

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

MarianDolar pisze:
Janek Trader pisze:gdzie klient może sobie zweryfikować czy cena była rynkowa
jeśli nie masz dostępu do Reutersa lub Bloomberga to dobrym rozwiązaniem jest posiadanie drugiego konta u dobrego brokera. Jeśli nie masz żadnego z powyższych możesz zawsze założyć sobie demo na jakimś uznanym brokerze, wtedy jak ty podważysz jakaś cenę to Pan Foreks (czy każdy inny broker) już powinien ci udowodnić że taka była w danej chwili (np. podać 2 niezależne źródła które to potwierdzą). sporo brokerów stosuje takie rozwiązanie i moim zdaniem jest ono całkiem fair.
pzdr
uprzedziłeś GO4, byłem ciekaw i zależało mi na jego odpowiedzi, co poradziłby ewentualnym klientom, ja już korzystam z kwotowań od kilku brokerów.

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarianDolar »

hmm, sorki za nadgorliwość w takim razie...

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

MarianDolar pisze:@forex

Chłopie, jakiś chyba jesteś mocno niespełniony. Moim zdaniem uwaliłeś kasę, ale jesteś jednak pewien że jak byś grał na ECN to byś zarobił, bo tam by cię brzydki broker MM nie wydymał...

widziałeś kiedyś kwotowania na mniej płynnych parach w nocy? założę się, że nie. ciekawe czy jak byś się "przejechał" 50 pipów na jakimś mało płynnej parze to dalej byś tak trąbił, że tacy mistrzowie jak ty to tylko ECNa godni, a nie brokera MM. Ciekawy jestem co by ci wtedy powiedział twój ECN'owy broker jakbyś się mu poskarżył, że cię mały przejazd dopadł i żeby coś zrobił z tym tradem po jest po cenie poza rynkiem zrobiony.
Czemu od razu niespelniony? Po prostu ubawil mnie ten fragment Twojego postu:
MarianDolar pisze:Broker zarabia na spredzie. jak ty sprzedajesz to zawsze ktoś inny kupi i tak dalej. mówienie że broker celowo wywala cię na stop lossie jest bez sensu - albo cena była albo nie, jest dużo dobrych źródeł i zawsze możesz sobie sprawdzić gdzie był rynek w danej chwili i czy faktycznie była cena po której cię wystopowało.
To co napisales, to teoria, a praktyka jest zupelnie inna. Jak glosi motto pewnego kolegi z pokrewnego forum: Różnica między teorią a praktyką jest taka, ze w teorii nie ma różnicy między teorią a praktyką, a w praktyce jest.

Co do mnie, to akurat tak sie sklada, ze mam konto u ECN-a. Co sie dzieje w nocy na mniej plynnych parach, to mnie nie interesuje, bo takowych nie dotykam. A na tych parach, na ktorych gram zadne cuda sie nie dzieja. Powodow do narzekan nie mam. W ogole, to dzisiejsza dyskusja w tym watku wprawila mnie w dobry humor. :) Dlatego nie mam zamiaru sie klocic i udowadniac, ze nie jestem wielbladem. Pozdrawiam.

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

jeśli nie masz dostępu do Reutersa lub Bloomberga to dobrym rozwiązaniem jest posiadanie drugiego konta u dobrego brokera.
Obawiam sie, ze to nie takie proste. Przyszlo mi kiedys reklamowac pozyzje w fxcompany (notabene skok o ponad 1000 pips) i w pierwszym mailu napisali, ze oni nie uznaja kwotowan od innych brokerow. Reklamacja zakonczyla sie ostatecznie pozytywnie, ale od razu wyjalem stamtad pieniadze. Tutaj, jesli sprawa idzie o kilka pips, jest to praktycznie nie do udowodnienia (bo przeciez nie ma swieczek sekundowych tylko minutowe, wiec w danej sekundzie moglabyc inna cena niz weszla w zleceniu).

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

dawno nie było żadnych wieści o go4x , jak tam pierwsze wrażenia pierwszych klientów ?

rosomak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rosomak »

Ja mam jeda uwage do Pana Forexa. Od jakiegos czasu korzystam z uslug TMS i musze powiedziec ze wrazenia sa raczej dobre. Ale jak obserwuje rozwoj XTB i TMS, to widac wyraznie ze dzialania TMS nacechowane sa chytroscia. Tylko raz na poczatku urzadzili konkurs gdzie nagroda bylo jakies liche autko a poza tym nic. O "nagrodach" w tym szumnym konkursie miedzynarodowym nie wspomne bo to jedna wielka kompromitacja. XTB tylko sie smieje bo po kazdym konkursie, zreszta urzadzanym z klasa maja gigantyczny doplyw nowego jak oni to mowia "miesa", pomimo tego ze ich oferta foreksowa jest bardzo slaba. Mi takie konkursy sa do niczego potrzebne, ale to klasyczny przyklad tego ze chytry dwa razy traci, o klientow trzeba dbac, a nie traktowac ich jak dawcow. XTB rozwija sie gwaltownie i idzie jak czolg, a TMS od lat drepcze wmiejscu, chociaz ja osobiscie mam wieksze zaufanie do TMS.

roymakkay
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: roymakkay »

pytanie kiedy broker zaczyna grać przeciw graczowi ? czy od razu czy po uzyskaniu pewnego pułapu i jak lepiej odpowiedzieć w ankiecie podczas zawarcia rachunku że jest się super czy że nie doświadczonym ?, słyszałem także że broker nie lubi skalpowania co to oznacza co to według was jest skalpowanie? bo ja rozumiem że każdy rodzaj gry to skalpowanie i ostatnie pytanie. Czemu nie można otworzyć dwóch przeciwstawnych pozycji ja rozumiem że tu chodzi o to że grając przeciw graczowi robi się zbyt duże zamieszanie?

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

roymakkay pisze:czy od razu czy po uzyskaniu pewnego pułapu
nie iwme jak z tym brokerem ale wiekszosc daje luzy jak obracasz malymi lotami
jak wejdziesz grubiej to juz masz requotes i inne takie utrodniacze. jak mowisz jestes zainteresowany scalping to pozycje 1-3 lots gdy broker robi requotes albo rozszerza spread nie dadza zarobic albo malo.

na reszte pytan masz odp w forum
Nie wierz w trendy.

ODPOWIEDZ