Forex Church

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w Forex?

TAK
219
76%
NIE
68
24%

Liczba głosów: 287

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

reptile pisze:Każdy kto miał cierpliwość i czas by przeczytać te ileś postów od początku.. powinien mieć czas się zastanowić nad sobą i piszącymi w tym temacie
Ja jestem jednym z tych co przeczytal caly watek ;) , wole sie nie zastanawiac nad soba ;), co do reszty mam swoja teorie ;)

W skrocie (troche sie powtorze)

Na poczatku (nie mowie o pra poczatku ;) ) widzialem zabawe w "jaki to ja zajebisty tekst puszcze"

Pozniej cos tam sie klarowalo, ale nie wiadomo co...
W koncu ktos przystapil do dzialania i nawet zrobiono "zebrania"
To dalej etap gadania...
Pojawily sie checi stworzenia stronki itd...(checi..wiadomo...)
Pozniej chyba znow faza wyglupow ale juz na mniejsza skale, wyklarowaly sie pewne postacie i w sumie tyle...

Ja ciagle widzialem (teraz widze z7% tego co widzialem wtedy ;) ) spory potencjal grupy, ktora moze cos zdzialac(nieistotne co)

Zaczely sie pojawiac watki bardziej realne, cos tam stowarzyszenie, moze jakis wiekszy projekt, no ale na gadaniu sie skonczylo (link pare postow wyzej, dlaczego)..

Ostanio wg. mnie nastapila prawdopodobnie ostatnia ze stagnacji przed "smiercia"... ostatnie podrygi, ktos znow wspomnial o stowarzyszeniu...
wspomnial.... ja to nazywam tekst w stylu "zrobmy czyli wy :P "...

Co bedzie dalej? A no chyba niestety rownia pochyla... ktos co jakis czas w ramach walki z nuda cos napisze blyskotliwego albo "blyskotliwego" ;) ale tekst z tej kategorii juz sie w pewnym sensie wyczerpaly i nikogo nie zaskocza "swiezoscia"....

A teraz blizej terazniejszosci....
FxCh jako religia nigdy nie wypali... chyba nikt sie z tym nie ludzil...(argumentacje sobie daruje)

Zostaje stowarzyszenie...
Ale jaki cel? edukacyjny? w czym bedzie lepszy od tego forum, od stowarzyszen dzialajacych w tej branzy? Ponadto wiekszosc tu nalezy (nie chce nikogo personalnie obrazic) do erotomanow gawendziarzo-narzekaczy i ponarzekac jest ok, ale zrobic cos z tym to "oni", no ale to "oni" sa winni, wiec "zyjemy w debilnym kraju i nic sie nie da zrobic bo sa oni, oni ci winni" (taki mniej wiecej belkot)

Przyklad o Yogim i firmie w D. to przyklad dzialania tego forum, a nie FxCh nie oszukujmy sie...

Pomyslmy dalej... ilu jest czytaczy? ile osob by cos zrobilo? jaki jest naprawde potencjal?

Czego tak na prawde oczekuja przyszli czlonkowie FxCh po za dobra zabawa? A wierz mi, na pewno czegos oczekuja, bo jezeli tylko dobra zabawe ,to mieli to piszac tu...wiec niczego im wiecej nie potrzeba...

Korzysci...
hm...
edukacyjne.. nie wiem kogo przekona
jakas wieksza pomoc indywidualna.. bedzie podzial na pijawki i reszta (slabe, bo skonczy sie na samych pijawkach)
pieniezne? (slabo to widze, patrz: brak jasnego celu)
wpolne dzialania na forexie (byly juz takie pomysly...slabo skonczyly)

Wspominales o motywacji jaka jest ciekawosc...ale ta ciekawosc juz ludzie w wiekszej czesci zaspokoili, i widza jaka jest sytuacja ;)

ostatecznie slowem klucz jest.... cel
ludzie moga przystapic dla wpolnego celu i realizacja tego celu juz moze byc w pewnym sensie korzyscia...

hm...wspomnialem o 7 % potencjalu ktory widzialem wczesniej, przemyslalem to i moj rating spada do 4% ;)

ps.
A moze Ty widzisz jakis cel? ;)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

LowcaG pisze:Przyklad o Yogim i firmie w D. to przyklad dzialania tego forum
Zgadzam się z Tobą że patrząc z boku na to co robimy i piszemy to jest to żałosne.Szkoda tylko że nie zauważasz dlaczego tak jest!!!!.A powód jest prosty skazani jesteśmy tylko na to forum oraz sami na siebie ponieważ nie ma profesjonalnych usług finansowych,nie ma profesjonalnych usług z zakresu optymalizacji podatkowej itp. i nie można wszystkiego zwalać na debilny kraj............a raczej samemu uderzyć się w piersi........

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Runda 1

Nieprzeczytany post autor: reptile »

LowcaG pisze:Ja jestem jednym z tych co przeczytal caly watek
To nic nie znaczy :lol:
LowcaG pisze:wole sie nie zastanawiac nad soba Wink, co do reszty mam swoja teorie Wink
Dla mnie ciekawa rozprawka psychologiczna :D znam też Twoje teorie (które uważam za ciekawe) buduje sobie do nich modele ...
LowcaG pisze:W skrocie (troche sie powtorze)
Też musiałbym się powtarzać i tak ... ale wszystko jest w początkach tego tematu ...
LowcaG pisze: Na poczatku (nie mowie o pra poczatku Wink ) widzialem zabawe w "jaki to ja zajebisty tekst puszcze"
Dalej tak jest ... co świadczy o 2 wpisach przed twoim postem :D następuje ewolucja w myśleniu :lol:
LowcaG pisze:Pozniej cos tam sie klarowalo, ale nie wiadomo co...
dalej ewolucja :lol:
LowcaG pisze:W koncu ktos przystapil do dzialania i nawet zrobiono "zebrania"
jak to ktoś powiedział "masakryczne przeżycie" :lol:
LowcaG pisze:To dalej etap gadania...
gadanie utożsamiłbym z myśleniem.. jakiekolwiek ono by nie było :lol:
LowcaG pisze:Pojawily sie checi stworzenia stronki itd...(checi..wiadomo...)
powstała stronka, nawet kanał irc i skype chat :D
LowcaG pisze:Pozniej chyba znow faza wyglupow ale juz na mniejsza skale, wyklarowaly sie pewne postacie i w sumie tyle...
tajna grupa, dalsze plany ...
LowcaG pisze:Ja ciagle widzialem (teraz widze z7% tego co widzialem wtedy Wink ) spory potencjal grupy, ktora moze cos zdzialac(nieistotne co)
5% pereł
LowcaG pisze:Zaczely sie pojawiac watki bardziej realne, cos tam stowarzyszenie, moze jakis wiekszy projekt, no ale na gadaniu sie skonczylo (link pare postow wyzej, dlaczego)..
Projekt... jak każdy wymaga pomysłu i zaangażowania

http://projektpi.pl/forum/
http://projektpi.pl/forum/ministerstwo- ... w-f19.html
* wielkie halo i nic .. nie widać efektów ... ( więc po co zaczynali ? )
LowcaG pisze:Ostanio wg. mnie nastapila prawdopodobnie ostatnia ze stagnacji przed "smiercia"... ostatnie podrygi, ktos znow wspomnial o stowarzyszeniu...
wspomnial.... ja to nazywam tekst w stylu "zrobmy czyli wy Razz "...
To co mnie zaskoczyło, to podejście niektórych osób do tematu (poważne ze strony poważnych ludzi :shock: no chyba że są większymi wariatami niż ja co z rozmów przez skype nie wynikało)
gates&buffet
Chce ci przypomnieć rozmowę i twoje słowa o wyzwaniach i grupie :wink:
LowcaG pisze:Co bedzie dalej? A no chyba niestety rownia pochyla... ktos co jakis czas w ramach walki z nuda cos napisze blyskotliwego albo "blyskotliwego" Wink ale tekst z tej kategorii juz sie w pewnym sensie wyczerpaly i nikogo nie zaskocza "swiezoscia"....
Rotacje są wszędzie :wink:
LowcaG pisze:A teraz blizej terazniejszosci....
FxCh jako religia nigdy nie wypali... chyba nikt sie z tym nie ludzil...(argumentacje sobie daruje)
Kiedy Krzysztof_C rano wstaje znak $ i € robi na czole (wiem bo pytałem :lol: :569: )
A tak serio czy ... to będzie aż tak trudne przekonać społeczność traderów do Święto Patrona początkujących brokerów
*przy odpowiednim PR :lol: i czy będzie to nosić znamiono religii ? :roll:
LowcaG pisze:Zostaje stowarzyszenie...
Niech będzie...
LowcaG pisze:Ale jaki cel? edukacyjny? w czym bedzie lepszy od tego forum, od stowarzyszen dzialajacych w tej branzy?
Zróbmy by było lepsze, sprawdźmy co robią obecne, zróbmy więcej :wink:
LowcaG pisze:Ponadto wiekszosc tu nalezy (nie chce nikogo personalnie obrazic) do erotomanow gawendziarzo-narzekaczy i ponarzekac jest ok, ale zrobic cos z tym to "oni", no ale to "oni" sa winni, wiec "zyjemy w debilnym kraju i nic sie nie da zrobic bo sa oni, oni ci winni" (taki mniej wiecej belkot)
czy ten problem da się rozwiązać ? :roll:
LowcaG pisze:Przyklad o Yogim i firmie w D. to przyklad dzialania tego forum, a nie FxCh nie oszukujmy sie...
Niech się autor wypowie :wink:
LowcaG pisze:Pomyslmy dalej... ilu jest czytaczy? ile osob by cos zrobilo? jaki jest naprawde potencjal?
sprawdźmy :mrgreen:
LowcaG pisze:Czego tak na prawde oczekuja przyszli czlonkowie FxCh po za dobra zabawa? A wierz mi, na pewno czegos oczekuja, bo jezeli tylko dobra zabawe ,to mieli to piszac tu...wiec niczego im wiecej nie potrzeba...
Trzeba sprawdzić czego oczekują dokładnie (np. będzie to widać w statucie stow.) ... mniej więcej już wiadomo po 1 Synodzie. Każda zabawa z czasem się nudzi i trzeba dodać coś nowego.
LowcaG pisze:Korzysci...
hm...
edukacyjne.. nie wiem kogo przekona
Na irc wpadają czasem "nowi" , czytają książki (lobystów) , forum ... w temacie FxCh TV jest ankieta, czy Ciebie przekonuje? Bo wg mnie zz ma rację...
LowcaG pisze:jakas wieksza pomoc indywidualna.. bedzie podzial na pijawki i reszta (slabe, bo skonczy sie na samych pijawkach)
A ty nie jesteś pijawką ? :lol: Ja się przyznaje, że tak ale uważam że koło się gdzieś zamyka. :wink:
LowcaG pisze:pieniezne? (slabo to widze, patrz: brak jasnego celu)
Cele powinny być proporcjonalne do możliwości, nie ma co wstępnie wielkiego zakładać ..
LowcaG pisze:wpolne dzialania na forexie (byly juz takie pomysly...slabo skonczyly)
słaby pomysł czy brak wiary ? :roll:
LowcaG pisze:Wspominales o motywacji jaka jest ciekawosc...ale ta ciekawosc juz ludzie w wiekszej czesci zaspokoili, i widza jaka jest sytuacja Wink
Mnie ciekawi gdzie to się skończy, czy się skończy, gdzie zajdzie, czy takie coś jest możliwe, co można i ile można (obecnie to ona mnie motywuje) a szczególnie gdy czytam treści linki z tematu Zaszczepisz się?
LowcaG pisze:ostatecznie slowem klucz jest.... cel
ludzie moga przystapic dla wpolnego celu i realizacja tego celu juz moze byc w pewnym sensie korzyscia...
dalszy rozwój i ewolucja? :roll: a później znów ciekawośc :lol:
LowcaG pisze:hm...wspomnialem o 7 % potencjalu ktory widzialem wczesniej, przemyslalem to i moj rating spada do 4% Wink
Przedstaw bardziej szczegółowo analizę tego ratingu, jeśli się da. :D
LowcaG pisze:A moze Ty widzisz jakis cel? Wink
Ciągle go kreślę. .. :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:LowcaG napisał:
Ja jestem jednym z tych co przeczytal caly watek

To nic nie znaczy
Znaczy tylko tyle ze mam jakis tam obraz calosci, nic wiecej ;) a moze ze naleze do tych szalonych :P
Pojawily sie checi stworzenia stronki itd...(checi..wiadomo...)

powstała stronka, nawet kanał irc i skype chat
Irc, skype sie nie liczy, ale o stronce nie wiedzialem, pozytywne zaskoczenie, mozna poznac adres?
Pozniej chyba znow faza wyglupow ale juz na mniejsza skale, wyklarowaly sie pewne postacie i w sumie tyle...

tajna grupa, dalsze plany ...
hm...kolejne zaskoczenie...
Pomyslmy dalej... ilu jest czytaczy? ile osob by cos zrobilo? jaki jest naprawde potencjal?

sprawdźmy
To wcale nie jest takie glupie, wielu moze zmotywowac/zachecic
reptile pisze:A ty nie jesteś pijawką ? Ja się przyznaje, że tak ale uważam że koło się gdzieś zamyka.
Nie nalezy mylic symbiozy z pasozytnictwem ;)
reptile pisze:Przedstaw bardziej szczegółowo analizę tego ratingu, jeśli się da.
W skrocie ;) rating jesli chodzi o potencjal jakiegos pomyslu wynosi 100% kiedy pomysl jest realny, mierzalny, okreslony i szanse na jego realizacje sa wieksze niz 50%

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

vipovsky pisze:2012 widzimy jako wielką psychiczną prowokację, mającą na celu skutecznie zastraszyć mieszkańców ziemi. w skutek czego powstaną nieprzewidziane ruchy cen na światowych rynkach. Evil or Very Mad
http://panika2008.blogspot.com/2009/12/ ... eszki.html
Tak trochę off topickowo chciałbym zapytać jakie jest zdanie FxCh na temat plotek związanych z grudniem roku 2012 ?
Od stycznia 2013 będzie nowa religa :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Przebrnąłem przez 26 stron, i widzę, że zapał stopniowo maleje i tylko od czasu do czasu da się odczuć "ostatnie jęki konającego".

Zastanawiam się ile osób z wypowiadających się w tym temacie bierze go na poważnie a ile za jakiś żart, formę rozrywki - bzdury.

Na początku była wizja stworzenia kościoła - główny cel - uniknięcie podatków. Wizja świetna.

Przyjmijmy, że FxCh powstaje, kto jest zwolniony z podatków ? wszyscy jego wyznawcy czy tylko uprzywilejowane stany ?
Jeżeli wszyscy wyznawcy to szybko znajdzie się milionowa rzesza wyznawców a razem z nimi ustawy ? które doprowadzą do tego, że FxCh nie będzie zwolniony, bądź zwolnione zostaną jego uprzywilejowane stany, i bajka zacznie się od nowa.
Kapłani FxCh zostaną zwolnieni, a masa wyznawców, którzy może nie odejdą do innych religii nie mogąc uzyskać dodatkowych korzyści znów będą na lodzie.

Widzimy tutaj chęć skorzystania z możliwości jakie daje nam prawo do osiągnięcia korzyści, nikt tego nie zabrania, inicjatywa jest bardzo ciekawa ale jest to klonowanie czegoś co już jest a przecież chcemy zmian, widzimy zło i buntujemy się przeciw niemu.

Nie musimy wychodzić poza granice Polski, widzimy dobrze jak nasze społeczeństwo jest manipulowane, jak małą wiedzę finansową posiada, szedłbym w tym kierunku, ale nie drogą własnej korzyści, którą chodzą wszyscy a drogą użytku społecznego.

Oświećmy społeczeństwo a droga zmian będzie krótka, po co przedzierać się przez las jeżeli można dać ludziom mapy i przejść przez niego bez problemu.

Jeżeli zwykły Kowalski będzie świadomy jak jest oszukiwany, w jakim świecie żyje to myślę, że się postara to zmienić, do puki będzie wierzył we wszystko co mu podkładają pod nos nigdy nic się nie zmieni.

Stwórzmy stowarzyszenie, którego celem będzie uświadamianie ludzi. Głównym celem FxCh jest, miało być zarabianie pieniędzy, róbmy to wspólnie, wykorzystując naszą wiedzę i zapał a nie siłę i agresję a przy tym uświadamiajmy ludzi, którzy tego potrzebują.

Stowarzyszenie a może coś w stylu wspólnotowego funduszu inwestycyjnego, którego celem byłoby wspólne inwestowanie w różne aktywa a przy tym aktywna nauka zwykłego Kowalskiego, jak nie dać się okraść przez system.

Tylko proszę nie rzucać na mnie klątw :lol: jestem przyjacielsko nastawiony do FxCh :wink:
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

riddle pisze:Na początku była wizja stworzenia kościoła - główny cel - uniknięcie podatków. Wizja świetna.
Wg. mnie niektorzy tak spojrzeli na mozliwosc nieplacenia podatkow, ze zapomnieli ze glownym problemem nie sa podatki a osiaganie przychodow ;)
riddle pisze:Jeżeli zwykły Kowalski będzie świadomy jak jest oszukiwany, w jakim świecie żyje to myślę, że się postara to zmienić, do puki będzie wierzył we wszystko co mu podkładają pod nos nigdy nic się nie zmieni.
Zgodze sie ze przecietny Kowalski ma optymistycznie to nazywajac "przecietna" wiedze finansowa, ale jest tez druga strona, przecietny Kowalski ma to wszystko w dupie, i ma juz problemy z utrzymaniem pieniedzy przez 30 dni (i nie chodzi mi o kiepskie zarobki).
I mam pytanko, jak juz sobie to uswiadomi, to w jaki sposob sie postara to zmienic?

Co do uzytku publicznego zgadzam sie w pelni...
Mysle ze to tez kwestia pokolen (rozpisywanie sie sobie daruje :P )i tylko aktualnie mlode pokolenie ma szanse na jakas wieksza przemiane..

riddle pisze:Stwórzmy stowarzyszenie, którego celem będzie uświadamianie ludzi. Głównym celem FxCh jest, miało być zarabianie pieniędzy, róbmy to wspólnie, wykorzystując naszą wiedzę i zapał a nie siłę i agresję a przy tym uświadamiajmy ludzi, którzy tego potrzebują.
Zgadzam sie z przekazem, ale brakuje mi wiekszych konkretow. Tekst w stylu "uczynmy swiat lepszym" (tez sie z tym zgadzam z przekazem, ale uwazam ze tekst jest bezwartosciowy)
riddle pisze:Stowarzyszenie a może coś w stylu wspólnotowego funduszu inwestycyjnego, którego celem byłoby wspólne inwestowanie w różne aktywa a przy tym aktywna nauka zwykłego Kowalskiego, jak nie dać się okraść przez system.
I tu sie pojawil pierwszy konkret, nawet nasowaja mi sie pewne wizje ;) (zreszta pewne wizje juz napisalem tu ,podkreslam wizje http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 399#139399 ),bo uwazam ze to jest to jakis dobry kierunek, i dodam od siebie ze nie powinno chodzic o jakies wysokolewarowane spekulacje....

PS.
Nie chcial bym byc odebrany jako malkontent ktory potrafi tylko narzekac i krytykowac, przez swoje zachowanie proboje po prostu wyluskac poglady jak najwiekszej liczby osob.:)

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Jeśli są jeszcze na tym forum ludzie, którzy widzą to jako coś w rodzaju organizacji o celach edukacyjnych, rozwojowych itp. to proszę o kontakt.

Przez święta będę maił trochę czasu i można się tym zająć. Ale interesuje mnie poważna rozmowa, a nie gadki o wielkim pipsie. Ti infantylne, a ja chcę ruszyć sprawę.

Wszystko to tylko kwestia dobrze dobranej misji i nad tym chcę popracować.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

LowcaG pisze:Zgodze sie ze przecietny Kowalski ma optymistycznie to nazywajac "przecietna" wiedze finansowa, ale jest tez druga strona, przecietny Kowalski ma to wszystko w dupie, i ma juz problemy z utrzymaniem pieniedzy przez 30 dni (i nie chodzi mi o kiepskie zarobki).
I mam pytanko, jak juz sobie to uswiadomi, to w jaki sposob sie postara to zmienic?
Nawet jeżeli Kowalskiemu nie starcza na te 30dni to zamiast iść do Providenta po pożyczkę, bo to dla wielu jest najprostsze i "najrozsądniejsze" posiadając jakąś podstawową wiedzę, sam wyliczy sobie koszty kredytów w różnych bankach i wybierze najkorzystniejszy (tak w uproszczeniu).

Jeżeli ma już jakieś zarobki to będzie wiedział, że są inne drogi lokowania pieniędzy, nie tylko nisko oprocentowane lokaty.

Ogólnie jest masa tematów użytecznych, ogólnodostępnych, o których i tak wielu ludzi nie ma pojęcia.

Ucząc innych sami pozyskamy dużo większą wiedzę niż działając każdy z osobna.
LowcaG pisze:Mysle ze to tez kwestia pokolen (rozpisywanie sie sobie daruje )i tylko aktualnie mlode pokolenie ma szanse na jakas wieksza przemiane..
oczywiście, co pokolenie to zmiany, świat idzie w szybkim tempie do przodu, nasi rodzice, dziadkowie zostają powoli w tyle, teraz czas na nasze zmiany.
Nievinny pisze: Ale interesuje mnie poważna rozmowa, a nie gadki o wielkim pipsie.
Jeżeli twórcy tematu podchodzili poważnie do sprawy stworzenia kościoła to gadki o wielkim pipsie mogły być poważne, tyle że dla większości były to takie głupoty.
Nievinny pisze:Wszystko to tylko kwestia dobrze dobranej misji i nad tym chcę popracować.
Dokładnie, najpierw trzeba określić cel a dopiero później skupimy się nad jego realizacją, i właśnie tu pojawi się kolejna górka.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Mistrzu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mistrzu »

Oświećmy społeczeństwo a droga zmian będzie krótka, po co przedzierać się przez las jeżeli można dać ludziom mapy i przejść przez niego bez problemu.

Jeżeli zwykły Kowalski będzie świadomy jak jest oszukiwany, w jakim świecie żyje to myślę, że się postara to zmienić, do puki będzie wierzył we wszystko co mu podkładają pod nos nigdy nic się nie zmieni.

Stwórzmy stowarzyszenie, którego celem będzie uświadamianie ludzi. Głównym celem FxCh jest, miało być zarabianie pieniędzy, róbmy to wspólnie, wykorzystując naszą wiedzę i zapał a nie siłę i agresję a przy tym uświadamiajmy ludzi, którzy tego potrzebują.

Stowarzyszenie a może coś w stylu wspólnotowego funduszu inwestycyjnego, którego celem byłoby wspólne inwestowanie w różne aktywa a przy tym aktywna nauka zwykłego Kowalskiego, jak nie dać się okraść przez system.
Zgadzam sie z wami, idee sluszna. Sam jestem dopiero poczatkujacym adeptem FX, i widze ze jeszcze sporo rzeczy trzeba sie nauczyc i chetnie sie ucze.

Lecz jesli mowa o Przecietnym "Kowalksim" to trzeba wziasc pod uwage kilka rzeczy:

1. Jak dotrzec do takich ludzi ? Przez jakie srodki przekazu ?
2. Jak juz wiemy przez co dotrzec - to pojawie sie kwestia Czym ich zainteresowac ? Jake korzysci przecietny kowalski zyska interesujac sie glebiej tymi zagadnieniami ?
3. Najwazniejsze - Jezyk. Trzeba pisac/mowic jezykiem zrozumialym dla przecietnego kowalskiego ktory o Finansach nie wie prawie NIC (zasluga naszego wspanialego kraju), a jesli juz COS wie, to czesto jest to tylko cala masa dezinformacji. Badz cala masa zbednych marketingowo - NLP-owych informacji

Pisze to z doswiadczenia gdyz sam mam problemy z lywianiem cennnych informacji. Zazwyczaj widze wzorzec taki:
LATWO - Wszystkie informacje podawane w sposb marketingowy, NLP-owy, sa dobrze przyswajalne, latwo sie je rozumie ale... wprowadzaja tylko zamet i dezinformacje.
TRUDNO - Wszelkie informacje najerzone pojeciami, pisane turdno zroumialym fachowym jezykiem, czaem troche wzoroz matemtycznych, duzo cyferek.
Takie informacje sa najcenniejsze, ale przecietny kowalski z kilka razy by sie zniechecil podrodze aby to odszyfrowac i zrozumiec

4. Powazna przeszkoda czyli - polska natura do weszenia spisku wszedzie i narzekanie iz to niemozliwe , niewykonalne itd (marudzenie - brzydka cecha polakow ;/). Podstawowe pytanie dla takich "kowalskich" a co TY (ten kto mu podsuwa ta wiedze i zacheca do wglebienia sie w nia) bedziesz z tego mial - jaki jest twoj ukryty cel (malo ktory polak wierzy w "misje" danej osoby do pomocy innym).

5. W czym jestesmy (bedziemy) inni od pozostalych organizacji dajacych pseudo "darmowe" szkolenia z dzidziny finansow FX itd. (np. GO4x)

6. Kto poswieci swoj czas (i pieniadze ;) ) na tego typu dzialalnosc. Tym samym wracamy do pkt 4. i odwiecznego pytania innych osob:

Jesli to o czym mowisz jest takie "dochodowe" to po co wogule zajmujesz sie tlumaczeniem tego innym, zamiast siedzeniem na karaibach i popijaniem drinkow ?

Na koniec trzeba jeszcze znalezc kogos kto sie zna na wprowadzniem w zycie tych aspekotw. Czyli kogos ze bardoz dobrym zmyslem Pedagogicznym, jakiegos speca od Zasobow Ludzkich/Marketingu/Scojologii (niepotrzebne skreslic).

Tyle odemnie. Zeby nie bylo iz traktuje to jako "Zarty". Bo tak wogule kto powiedzial iz cala ta sprawa z FXCh - musi byc organizowana w smiertelnie powaznym tonie, aby byla autentyczna. (ahh te nasze narodowe naleciaolosci z KK, wszystko w smiertelnie powaznym tonie ehh ).

Sam zaczne moze jako pierwszy i odpowiem na pytanie, Jakie JA mam korzysci z calej tej "ackji":
Proste - sam chcialbym dowiedziec sie wartosciowych informacji, podanych w formie zrozumialej dla "przecietnego kowalskiego"

ODPOWIEDZ