go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MarianDolar pisze:tych co mają MT4+dobre warunki transakcyjne,dobry support,elementarną uczciwość podpartą najlepiej wymagającym regulatorem jest niewielu, maksymalnie 15-20
Sądze że dużo by wniosło do naszego forum jeżeli byś ich wymienił z nazwy .Myślę że początkującym forumowiczom by to znacznie ułatwiło zadanie.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarianDolar »

Nie chcę żeby ktoś mi powiedział że sieję jakąś kryptoreklamę. www.forexpeacearmy.com - tam jest full informacji jak ktoś jest początkujący i szuka brokera.
pzdr

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

MarianDolar pisze:Nowa jakość bez ściemy którą oferuje Pan Foreks to szybkie wypierd... z pozycji małych leszczy którzy nie umieją sobie przeliczyć szybko pewnych rzeczy, bo zakładam Pan Foreks nie przedstawi swoim podopiecznym takiego wyliczenia jak ja powyżej.
MarianDolar pisze:idea jest tu tylko jedna: wyjeb... leszcza z pozycji tak szybko jak się da. Ale skoro Pan Foreks twierdzi że wszyscy są szczęśliwi bo wszyscy są do przodu......
bo forex nie jest dla "leszczy". W każdym regulaminie i umowie jakie czytałem u różnych brokerów, również kontraktów na GPW, są ostrzeżenia o wysoce lewarowanym rynku, o możliwych ponadprzeciętnych stratach czasem przewyższających wpłacony depozyt itp.
Człowiek rozumny powinien sobie z tego zdawać sprawę.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Leszcze to raczej określenie z giełdy, a na Forex są frajerzy i bezlitośni spekulanci.

I zawsze trzeba wiedzieć kto kim jest.

No i mam pytanie czy Pan Forex dorzuci jeszcze jakieś kontrakty typu FW20 i Dax, czy tylko sam czysty FX ?
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

peterhere
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: peterhere »

Regulamin Go4x :
4. Spready transakcyjne mogą ulegać rozszerzeniu:
(...)
4) w związku z ważnymi wydarzeniami gospodarczymi i politycznymi mającymi wpływ na sytuację rynkową,
( ...)
5. Rozszerzenie spreadów transakcyjnych na zasadach, o których mowa w ust. 4, nie wymaga wcześniejszego powiadomienia Klienta.

w moim przypadku nie wprowadzacie żadnej nowej jakości... niestety ;/
"ale jesli nie masz dużego kapitalu to nie zarobisz milionów :) " mówi moja kobieta.

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

@Janek Trader

Jak na gościa który mówi o sobie "trader" to nie popisałeś się kolego w czytaniu ze zrozumieniem. Wróć sobie do przykładu który podałem i przeanalizuj. Czy jak na futach masz otwartych 10 sztuk i depo per sztuka 1900 pln powiedzmy, to jak otwierasz 11 to ci się depo na poprzednich dziesięciu zmienia na 4*1900pln od sztuki? chyba nie, jeśli tak to zmień brokera. Czymś innym jest wysokie lewarowanie a czymś innym świadoma konstrukcja typu bardzo duży lewar na wejście + znaczne zwiększenie marginu z otwartych pozycji po przekroczeniu pewnego - dodajmy bardzo małego z punktu widzenia brokera - poziomu balansu.
pzdr

Dodano po 7 minutach:
peterhere pisze:Regulamin Go4x :
4. Spready transakcyjne mogą ulegać rozszerzeniu:
to akurat nie wydaje mi się takie dziwne. Trudno wyobrazić sobie brokera który zadeklaruje wieczne i dozgonne spready na poziomie pokazanych w tabeli. Inni brokerzy mogą tego nie pisać wprost, podadzą ci, że mają "target spreads" i znaczyć to będzie dokładnie to samo-że jak się poczują mało komfortowo to je rozszerzą...
pzdr

peterhere
Stały bywalec
Stały bywalec

MarianDolar pisze:to akurat nie wydaje mi się takie dziwne. Trudno wyobrazić sobie brokera który zadeklaruje wieczne i dozgonne spready na poziomie pokazanych w tabeli. Inni brokerzy mogą tego nie pisać wprost, podadzą ci, że mają "target spreads" i znaczyć to będzie dokładnie to samo-że jak się poczują mało komfortowo to je rozszerzą...
pzdr
a przeczytaj mój post cały jeszcze raz :) Pisałem o rozszerzaniu spredów przed publikacjami :) Owszem że nie ma wiecznych spredów - to oczywiste, ale już takie nie rozszerzane przed publikacjami są jak najbardziej :) doświadczam tego w praktyce....
"ale jesli nie masz dużego kapitalu to nie zarobisz milionów :) " mówi moja kobieta.

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

@peterhere
ok, ale zobacz sobie jakikolwiek arkusz z rynku regulowanego, ECNa czy MTFa czy czegokolwiek - zawsze bezpośrednio PRZED danymi następuję ich istotne przerzedzenie. rozszerzenie spreadu PO przez brokera może być koniecznością, rozszerzenie przed jest profilaktyką. Ja to uważam za normalne, kwestia tylko jak często i w jakim stopniu jest to stosowane, a to już wychodzi w praktyce. nikt nie chce dealować po cenach poza rynkiem, szczególnie broker który MUSI kwotować (proponuje się zapoznać z tym jakie wytrychy w umowach o animację mają animatorzy rynku na futach walutowych na GPW...w skrócie: nie chcą to nie kwotują). Moim zdaniem nie ma co płakać nad takimi zapisami, a jeśli broker faktycznie tego nadużywa to się zmienia brokera i tyle.
pzdr

peterhere
Stały bywalec
Stały bywalec

oczywiście, potrafię zrozumieć zachowanie brokera który rozszerza spread.. nie ma czemu się dziwić... nie uważam tego za wielce naganną praktykę.. Jednak w mojej sytuacji jest to kluczowa sprawa przy wyborze brokera. Ten z rozszerzanym spreadem nie ma szans.. ponieważ znacznie utrudnia to grę na danych :) Dlatego napisałem kilka postów wyżej że dla mnie Go4x nie wprowadza żadnej nowej jakości, bo nie spełnia mojego podstawowego kryterium:) gdyby nie to, pewnie bym bliżej się przyjrzał co mają ciekawego...
Póki będą tacy co nie rozszerzają, będzie miło :)

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

Pan Forex dawno do nas zaglądał, a tu pojawiło się kilka wątków i nie było kogo dopytać...

W GO4X spready się rozszerzają jak jest nerwowo - tak to działa na świecie i Pan Forex mówi, że szkoda dalej bić pianę.

Nowych instrumentów - DAX itp - na razie nie ma i przez chwilę nie będzie. Pan Forex woli promować Forex, bo w końcu na tym zna się najlepiej.

Za to dodał, że jak ktoś szuka DAX lub innych wrażeń - zawsze można zajrzeć do TMS Direct. Poza GPW, jest tam prawie wszystko co się rusza na świecie: Apple, Toyota, 5 sposobów na złoto i automat na ED do 300-tu lotów. Dla większych sald - stałe depozyty nawet do kilku mio na koncie... A GO4X ma misję edukować miliony i niech tak już zostanie.

Z drobnych tematów livechat na stronie działa 0800-1700. W dzień odpowiadamy od razu, a wieczorem zawsze można zostawić wiadomość. Odpowiedź przyjdzie.

I na koniec jakaś tam nowość - GO4X na złotówce kwotuje 35 pipsów 0800-2200 - to jak ktoś lubi nieprzewidywalne waluty :lol: W nocy 100, tak żeby można było zadilować na sensownym spreadzie jak ktoś spać nie może...

ODPOWIEDZ