go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Mówi się też, że rozszerzają spready :D
Ale to normalne u MM.

A taka gadka ma przekonać młodych ziomali, ze forex jest trendy :D
Trade what you see, NOT what you hear or think

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

pawel_a pisze:no szkoda tylko ze spready tez sa jak w xtb. widac polscy brokerzy nadal chca doic z rodakow i nie chca zaoferowac spreadow jak konkurencyjni brokerzy zagraniczni. 4 pipsy na gbp/usd - lekka przesada.
dobra realizacja zlecen poki co bym sie nie podniecal, chyba niejeden pamieta jak fantastycznie to wygladalo w admiralu gdy weszli na rynek, a potem tylko gorzej i gorzej, az do stanu obecnego. a jak zarabiac sie zaczelo to od razu jaja sie zaczynaly. rewelacji i przelomu ogolnie tu nie widze, kolejny broker mm ktory czeka na swiezakow oferujac mikroloty

Prawda jest brutalna te problemy które poruszyłeś w 90% v może rozwiązać tylko bank podłączony do wiarygodnego ECN lub bezpośrednio pod interbank...........

Pozdrawiam.

Dodano po 25 minutach:

Ps. dodałbym do tego jeszcze silny i bardzo wiarygodny suuport po Polsku.

Dodano po 3 minutach:

Wiesz piję ...do tego że znam przypadek że piersze podano błędną informację a jak klient stracił kasę to dowiedział się jak jest w rzeczywistości na własnej skórze..
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarianDolar »

GO4X pisze:A wiecie - w tym miesiącu zarówno wynik z pozycji GO4X jak i sami klienci GO4X są do przodu. Nowa jakość bez ściemy moi drodzy…
jesli wplace do was 25k pln i otworzę sobie 6 lotów edka to pociągniecie jakies 12k pln marginu. jeśli na tych 6 lotach wtopię powiedzmy figurę to mam następującą sytuację:

margin level = equity / margin = (25-16,2 )/12=73%

hmm...jest niedobrze, bo stopujecie przy 50%, ale stwierdzam że chce trzymać te pozycje i dopłacam kase żeby być w stanie sfinansować jeszcze 1 figurę wtopy na mojej pozycji, jak przeleci 2 figury to się poddaje. Teraz sytuacja przy zalożeniu że dopłacam 15k wygląda tak:

margin level = (25+15-16,2)/48 = 0,495%

teraz mimo że dopłaciłem kasę do relatywnie małej pozycji którą chcę bronić (co to jest 6 lotów w porównaniu do 30 baniek o których Pan Foreks pisał wcześniej...) wywalacie mnie z pozycji kasując moją wtopę.

Nowa jakość bez ściemy którą oferuje Pan Foreks to szybkie wypierd... z pozycji małych leszczy którzy nie umieją sobie przeliczyć szybko pewnych rzeczy, bo zakładam Pan Foreks nie przedstawi swoim podopiecznym takiego wyliczenia jak ja powyżej.

Mam jeszcze jedną radę dla Pana Foreksa: małych leszczy można wyjeb... z pozycji jeszcze szybciej: dźwignia 1:1000 która powyżej powiedzmy 5k depozytu będzie się stawała 1:100....to dopiero będzie nowa jakość!...

pzdr

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Jeśli Pan Foreks już się chwali, że zarabia. To niech nie zapomni podać ogólnych statystyk na koniec tego roku jak dobrze prowadzić ten biznes.
XTB w 2007 podało takie podsumowanie i wyszła cała prawda na jaw.

Upierd... leszczy, bo w takich warunkach jakie są to rotacja kapitału od leszczy do Market Makera trwa tylko 3 miesiące. Proponuje tak jak pisał MarianDolar podlewarować trochę maluczkich poniżej 5k PLN do np. 1:500.

A po warunkach, głównie min, wpłata 1000zł to będzie u Pana Forexa większa leszczyna niż w XTB, ale rotacja kapitału niższa przez mikroloty.

Ciekawy będzie pojedynek Pana Forexa z AM. A najciekawsze będzie to gdzie będą bardziej sterylne warunki ?

Nie ma co ukrywać wszyscy, którzy chcą niby legalnie z PITem na koniec roku grać na mikrolotach przejdą z AM do Go4x i to są głównie klienci Pana Forexa.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Nowa jakość bez ściemy którą oferuje Pan Foreks to szybkie wypierd... z pozycji małych leszczy którzy nie umieją sobie przeliczyć szybko pewnych rzeczy,
Ale taki jest przecież główny cel każdego MM.

Z drugiej strony, Twoje pieniądze, Twój problem. I Twój wybór brokera.
Szwajcar pisze:Proponuje tak jak pisał MarianDolar podlewarować trochę maluczkich poniżej 5k PLN do np. 1:500.
A i tak będą narzekać, że za mała dźwignia. :D
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

GO4X pisze:A wiecie - w tym miesiącu zarówno wynik z pozycji GO4X jak i sami klienci GO4X są do przodu. Nowa jakość bez ściemy moi drodzy…
Panie Foreks, weź Pan nie serwuj takich farmazonów...
MM i grający z nim klienci do przodu! perpetum mobile!
stuknij se Pan figurkę czy co tam lubisz zamiast robić z ludzi idiotów...
pzdr

zz
Maniak
Maniak

MarianDolar pisze:MM i grający z nim klienci do przodu! perpetum mobile!
stuknij se Pan figurkę czy co tam lubisz zamiast robić z ludzi idiotów.
To w takiej sytuacji realnie i poważnie co proponujecie.............?

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja proponuję żeby Pan Foreks zagwarantował wszystkim że będzie OK. a jak nie będzie, to Pan Foreks będzie zwracał wtopy....ale skoro wszyscy są do przodu z Panem Foreksem to musi być OK, w końcu "nowa jakość"...
pzdr

zz
Maniak
Maniak

To w takiej sytuacji realnie i poważnie co proponujecie.............?
Prosiłem o poważną odpowiedż.

Pozdro.

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

jasonbourne pisze:Cytat:
Nowa jakość bez ściemy którą oferuje Pan Foreks to szybkie wypierd... z pozycji małych leszczy którzy nie umieją sobie przeliczyć szybko pewnych rzeczy,

Ale taki jest przecież główny cel każdego MM.
No nie do końca się z tym zgadzam. są brokerzy i brokerzy. tych co mają MT4 jest coś około 100, tych co mają MT4+dobre warunki transakcyjne,dobry support,elementarną uczciwość podpartą najlepiej wymagającym regulatorem jest niewielu, maksymalnie 15-20. Jeśli A sprzedaje a B kupuje to wystarczy mieć odpowiednio duży wolumen żeby przekształcić to w biznes marżowy bez konieczności uciekania się do takich zagrań jak 4-krotne zwiększenie dźwigni po przekroczeniu 30k pln depozytu. Moim zdaniem to wyjątkowo perfidne zagranie, bo nie służy bezpieczeństwu brokera czy jakkolwiek pojętemu zarządzaniu pozycją, idea jest tu tylko jedna: wyjeb... leszcza z pozycji tak szybko jak się da. Ale skoro Pan Foreks twierdzi że wszyscy są szczęśliwi bo wszyscy są do przodu......
pzdr

ODPOWIEDZ