go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
mordehaj
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mordehaj »

strona już działa. na początek działała jej okrojona wersja tylko z dokumentami do ściągnięcia, a teraz już działa całość. ja mam tam założony rachunek realny. platforma działa fantastycznie, egzekucja zleceń natychmiastowa, pod względem egzekucji nie można ich porównywać z xtb, bo byłoby to obraźliwe dla tms, xtb z egzekucją na obecnym poziomie jest w głębokim średniowieczu. zlecenia wchodzą natychmiast, jak na razie zdarzył mi się jeden requote. z informacji, które otrzymałem od pracownika tms zlecenia stop i limit są gwarantowane w czasie godzin handlu, a jeśli wystąpiłby poślizg (co już im się zdarzyło), wówczas można złożyć reklamację i korygują zlecenie. Na początek minusem może być dostępna gama instrumentów, bo jest 28 par walutowych plus złoto i srebro, ale oferta ma być rozszerzana, kiedy i o jakie instrumenty, to nie wiadomo.

pawel_a
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pawel_a »

no szkoda tylko ze spready tez sa jak w xtb. widac polscy brokerzy nadal chca doic z rodakow i nie chca zaoferowac spreadow jak konkurencyjni brokerzy zagraniczni. 4 pipsy na gbp/usd - lekka przesada.
dobra realizacja zlecen poki co bym sie nie podniecal, chyba niejeden pamieta jak fantastycznie to wygladalo w admiralu gdy weszli na rynek, a potem tylko gorzej i gorzej, az do stanu obecnego. a jak zarabiac sie zaczelo to od razu jaja sie zaczynaly. rewelacji i przelomu ogolnie tu nie widze, kolejny broker mm ktory czeka na swiezakow oferujac mikroloty.

jula
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jula »

Jak dla mnie za duże swapy, na realu w XTB miesięcznie swap kosztuje mnie około 700-800 PLN, u nich są jeszcze wyższe , muszę przejść do jakiegoś tańszego . Zagraniczni mają o wiele niższe lub nawet "0"
Fx Clearing ma "0" ale zlecenia wchodzą z dużym opóźnieniem (próbuję demo)

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

Hmm,przecież to jest TMS,poza platformą z saxo dali mt4,więc skąd te podejrzenia?To nie jest jakis nowy broker przecież?Dziwią mnie te wpisy,jest możliwośc gry u polskiego brokera na platformie znanej wszystkim, XTB (tez przecież z mt4) to przeciez oszust i szuja przeklęty,który bezczelnie pipsy kradnie :D :D O co tu chodzi?Jesli ja chcę mieć konto o polskiego brokera,móc pogadac z człowiekiem z supportu,którego znam albo osobiście,albo tel z normalnego numeru,a nie infolinii i takie inne?Może ktoś nie chce miec konta z Wysp Galapagos albo z Seszeli :D Nawet jeśli daje konto od 1 $ i dźwignię 1:10000000.Jakoś nie mam zaufania,mogę nie mieć?:)A na marginesie dodam,że mam konto w AM i nic nie stoi na przeszkodzie,bym otworzył kolejne w TMS.Po prostu dali nowa ofertę,i tyle.Skąd ta niechęć?Jeśli się mylę,to niech ktoś mnie logiczenie przekona.
pozdrawiam,
Marcin

Awatar użytkownika
mordehaj
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mordehaj »

i zaczęły się cyrki. człowiek trochę zarobił i już zaczęli spread zwiększać, na początek pod nóż poszło usdcad, zwiększyli z 4 do 8 punktów; na razie do odwołania. jeszcze dobrze nie weszli na rynek, a już takie szopki odstawiają. z taką polityką, to na pewno daleko nie zajadą

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarianDolar »

Panowie z TMS jeszcze się muszą trochę ogarnąć, na razie nie wiedzą czy gwarantują stopy w czasie sesji czy nie...poniżej zapis chata z konsultantem (wymazałem jego imię żeby nie miał chłopak nieprzyjemności przez moją upierdliwość).

monster fucker:
czy gwarantujecie stop losy w czasie sesji?
Kosultant X:
tzn.?
Kosultant X:
jeżeli będzie kwotowanie w wyskości Pana stopa to pozycja zostanie zamknięta
monster fucker:
tzn czy gwarantujecie poziom mojego zlecenia stop losss
monster fucker:
czy jak sa gapy to gwarantujecie mojego stopa - to jest proste pytanie
Kosultant X:
Przecież gapy nie są zależne od nas.
Kosultant X:
Gdy rynek przeskoczy Pana stopa luką to zamknię Panu stopa po innej cenie
Kosultant X:
np. poprzez lukę otwarcia
monster fucker:
chłopie ułatwie ci odpowiedz przykladem: jest eurusd 1,5050 ja mam longa i klade stopa 1,5040 a wychodza dane i kolejne kwotowanie jest 1,5020. to po ile mnie zamykacie, 1,5040 czy 1,5020?
monster fucker:
nie mowie o lukach otwarcia, to jest wiadoma sprawa...
Kosultant X:
Nie ma kwotowania po 1.5040 to Panu pozycji nie zamknie - to chyba oczywiste
Kosultant X:
Zamknię po następnej cenie
Kosultant X:
czyli w Pana przykładzie 1.5020
monster fucker:
w XTB mi tak zamknie bo maja cos takiego co sie zwie "gwarantowany poziom stop loss"
Kosultant X:
zaraz się upewnię
monster fucker:
ok
Kosultant X:
na 90lecenie zostanie zamknięte po cenie 1.5040
monster fucker:
ale jak to na 90 C albo dajecie gwarancje albo nie
Kosultant X:
Otrzymałem informację, że zlecenia stop są gwarantowane
monster fucker:
czy to wynika z zapisów regulaminowych? jesli tak to który paragraf?
Kosultant X:
truno mi powiedzieć czy ten zapis jest w regulaminie, proszę przejżeć regulamin
Kosultant X:
Dostałem tylko informację, że stop jest gwarantowany
monster fucker:
no to jest progres, bo 5 min temu nie byl...tylko pytanie jest czy jesli to nie jest zapisane w regulaminie to za kolejne 5 min sie nie okaze ze stop jednak nie jest gwarantowany...
Kosultant X:
Rozmawiałem z osobą która pracuje w Departamencie Zarządzania Pozycją i dostałem taką informację.
Kosultant X:
Najlepiej będzie jeżeli Pan sam sprawdzi to na wersji demo.
Kosultant X:
Będzie miał Pan wtedy odpowiedz na moją informację o gwarantowanych stopach
monster fucker:
no to moze ta "osoba" zna tez podstawe prawną. demo to nie realne pieniadze.

i jeszcze pare linijek takiej papki...

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

MarianDolar pisze:Panowie z TMS jeszcze się muszą trochę ogarnąć, na razie nie wiedzą czy gwarantują stopy w czasie sesji czy nie...poniżej zapis chata z konsultantem (wymazałem jego imię żeby nie miał chłopak nieprzyjemności przez moją upierdliwość).

monster fucker:
czy gwarantujecie stop losy w czasie sesji?
Kosultant X:
tzn.?
Kosultant X:
jeżeli będzie kwotowanie w wyskości Pana stopa to pozycja zostanie zamknięta
monster fucker:
tzn czy gwarantujecie poziom mojego zlecenia stop losss
monster fucker:
czy jak sa gapy to gwarantujecie mojego stopa - to jest proste pytanie
Kosultant X:
Przecież gapy nie są zależne od nas.
Kosultant X:
Gdy rynek przeskoczy Pana stopa luką to zamknię Panu stopa po innej cenie
Kosultant X:
np. poprzez lukę otwarcia
monster fucker:
chłopie ułatwie ci odpowiedz przykladem: jest eurusd 1,5050 ja mam longa i klade stopa 1,5040 a wychodza dane i kolejne kwotowanie jest 1,5020. to po ile mnie zamykacie, 1,5040 czy 1,5020?
monster fucker:
nie mowie o lukach otwarcia, to jest wiadoma sprawa...
Kosultant X:
Nie ma kwotowania po 1.5040 to Panu pozycji nie zamknie - to chyba oczywiste
Kosultant X:
Zamknię po następnej cenie
Kosultant X:
czyli w Pana przykładzie 1.5020
monster fucker:
w XTB mi tak zamknie bo maja cos takiego co sie zwie "gwarantowany poziom stop loss"
Kosultant X:
zaraz się upewnię
monster fucker:
ok
Kosultant X:
na 90lecenie zostanie zamknięte po cenie 1.5040
monster fucker:
ale jak to na 90 C albo dajecie gwarancje albo nie
Kosultant X:
Otrzymałem informację, że zlecenia stop są gwarantowane
monster fucker:
czy to wynika z zapisów regulaminowych? jesli tak to który paragraf?
Kosultant X:
truno mi powiedzieć czy ten zapis jest w regulaminie, proszę przejżeć regulamin
Kosultant X:
Dostałem tylko informację, że stop jest gwarantowany
monster fucker:
no to jest progres, bo 5 min temu nie byl...tylko pytanie jest czy jesli to nie jest zapisane w regulaminie to za kolejne 5 min sie nie okaze ze stop jednak nie jest gwarantowany...
Kosultant X:
Rozmawiałem z osobą która pracuje w Departamencie Zarządzania Pozycją i dostałem taką informację.
Kosultant X:
Najlepiej będzie jeżeli Pan sam sprawdzi to na wersji demo.
Kosultant X:
Będzie miał Pan wtedy odpowiedz na moją informację o gwarantowanych stopach
monster fucker:
no to moze ta "osoba" zna tez podstawe prawną. demo to nie realne pieniadze.

i jeszcze pare linijek takiej papki...

Chciałem zadać tyko jedno pytanie? Czy kolega nie jest pracownikiem XTB? Bo użycie w tekście nazwy firmy coś mi śmierdzi kryptoreklamą.
A tak na marginesie to właśnie w tą firmę(XTB) oferta go4x najbardziej bije. Bo na temat kto z tej pary jest bardziej wiarygodny , większość użytkowników ma zdanie wyrobione.

Pozdrawiam

TM
Stały bywalec
Stały bywalec

AUTOMATY W GO4X NIET

Nieprzeczytany post autor: TM »

No i kolejna sprawa nie mozna u nich implementowac automatow i nie bedzie takiej mozliwosci w ogole. Pewnie nie wiele osob na chwile obecna sie tym bawi, ale generalnie coraz wiecej z roku na rok, takze jak dla mnie kolejny minus.

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarianDolar »

mohertrader pisze:Chciałem zadać tyko jedno pytanie? Czy kolega nie jest pracownikiem XTB? Bo użycie w tekście nazwy firmy coś mi śmierdzi kryptoreklamą.
Śpieszę zaspokoić twoją ciekawość kolego. Nie. To że broker którego nazwę wspomniałem ma gwarantowane stopy w czasie sesji to chyba nie jest jakaś wielka tejemnica.

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

MarianDolar pisze:mohertrader napisał:
Chciałem zadać tyko jedno pytanie? Czy kolega nie jest pracownikiem XTB? Bo użycie w tekście nazwy firmy coś mi śmierdzi kryptoreklamą.
Śpieszę zaspokoić twoją ciekawość kolego. Nie
Super !
MarianDolar pisze:ma gwarantowane stopy w czasie sesji
...nawet o 4 rano :)
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 529#147529
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ