Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

26.10 utworzony został bardzo silny sygnał tzw outside reversal. Grając na dziennych można było wejść na wybiciu tego bara ze stopem na górze bara. To trochę daleki stop więc żeby utrzymać ryzyko na właściwym poziomie musiałbyś wejść mniejszą pozycją. W tym przypadku można było również ustawić stopa w połowie tego reversala. Jeszcze lepiej po przejściu na interwał 60M na górze takiego samego outside reversala zamkniętego 27.10 o 9:00. Ten akurat bar byłby najlepszym na wejście i ustawienie stopa (czyli nawet przed wybiciem bara dziennego z 26.10 - technika nazywana przez Rossa TTE) . Minimalny zasięg docelowy to okolice 135,75 co daje niezły R:R na poziomie 1:3

canissapiens
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: canissapiens »

a&z pisze:26.10 utworzony został bardzo silny sygnał tzw outside reversal...
Możesz polecić jakieś dobre źródło gdzie to jest opisane?
a&z pisze:...Grając na dziennych można było wejść na wybiciu tego bara ze stopem na górze bara. To trochę daleki stop więc żeby utrzymać ryzyko na właściwym poziomie musiałbyś wejść mniejszą pozycją. W tym przypadku można było również ustawić stopa w połowie tego reversala. Jeszcze lepiej po przejściu na interwał 60M na górze takiego samego outside reversala zamkniętego 27.10 o 9:00. Ten akurat bar byłby najlepszym na wejście i ustawienie stopa (czyli nawet przed wybiciem bara dziennego z 26.10 - technika nazywana przez Rossa TTE) . Minimalny zasięg docelowy to okolice 135,75 co daje niezły R:R na poziomie 1:3
Dzięki za odpowiedź. No ja teraz sobie to wydrukuję, siendę w kąciku i poczytam. Jak zrozumiem wszystko, to tu wrócę znowu ;-)

Dodano po 35 minutach:
a&z pisze:Jeszcze lepiej po przejściu na interwał 60M na górze takiego samego outside reversala zamkniętego 27.10 o 9:00.
???!!! Jak wejść (i dlaczego) na szczycie tego bara. Ten szczyt był o godz. 8:01.

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yigrashill »

canissapiens pisze:???!!! Jak wejść (i dlaczego) na szczycie tego bara. Ten szczyt był o godz. 8:01.
To przychodzi z doświadczeniem i nie da się przechytrzyć giełdy, pamiętaj że można być na plus mimo że transakcji stratnych jest więcej niż zyskownych

Awatar użytkownika
redart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redart »

canissapiens pisze:Możesz polecić jakieś dobre źródło gdzie to jest opisane?
Tutaj masz krótki i konkretny opis outside reversal z rysunkami
http://www.forexbrace.com/content/view/150/74/

Parę innych jest tutaj
http://www.tradingfives.com/BARS/triggernojava.html

pozdrawiam
redart

a&z

a&z pisze:Jeszcze lepiej po przejściu na interwał 60M na górze takiego samego outside reversala zamkniętego 27.10 o 9:00.
???!!! Jak wejść (i dlaczego) na szczycie tego bara. Ten szczyt był o godz. 8:01.[/quote]

Chodziło mi o umieszczenie SL a nie wejście. Jak wiadomo w technikach PA stosuje się SL w oparciu o top lub bottom barów wybijanych lub całych swingów. Jeżeli ryzyko chcesz zachować na stałym poziomie (ja mam stałe 1%) to nalezy zwracać uwagę , żeby bar wybijany (lub swing) nie był zbyt duży (zresztą z jeszcze jednego powodu - długie ruchy zawsze kończą się korektą) Może się więc okazać, że kierunek już znamy (w tym wypadku wchodzimy w S), ale samo wejście oraz SL nie musi już tak bardzo opierać się na danych dziennych lecz można synchronizować sie z rynkiem na mniejszym interwale. Tu idealnym byłoby wejście na wskazanym barze godzinowym ze stopem na nim. Zwróć uwagę , że przy takim samym TP zarobisz więcej o połowę dzięki oparciu SL o górę bara 60M niż opierając SL na górze bara dziennego.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

wejscie na GBP

Dlaczego tu??
1. wykres tygodniowy duzy mocny pinbar
2. 1.6485 spodziewany mocny opor
3. 16450 50% fibo spadku w dol
4. Max dnia 23.09.2009 :) poziom uznany za ważny bo od niego był szybki ruch na prawie 700 pips
5. na dziennym strefa oporu/wsparcia

Czekamy na większy profit jako, że trejd z wykresu tygodniowego. Co z tego będzie kto wie?

P.S. Filmik pinbar już wkrótce
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Witam bywalców tego wątku. Jak zapatrujecie się na sytuację na USDJPY? Wczoraj o 23:00 naszego czasu otworzyłem na nim shorta po cenie 91,772, bo uznałem, że cena zawróciła w okolicach poziomu 92,3, czyli miejsca, w którego okolicach w przeszłości była strefa wsparcia, która została przebita, więc miała prawo stać się strefą oporu. Dzisiaj zamknąłem połowę pozycji w okolicach 90,6, a dla pozostałej przesunąłem SL na BE i czekam, co będzie dalej.

a&z

Wa$$kII pisze:wejscie na GBP

Dlaczego tu??
[/b]
fantastyczne wejście. W każdym calu doskonałe , drukuję go i na ścianę. Wzrost się zatrzymał po zrealizowaniu dokładnie Fibonacci extension 1.0 od ostatniego dołka, przy niewiarygodnym odejściu od EMA20. Dla mnie piękny reversal poprawiony przekonującym IB dwa bary dalej. Gratuluję , choć znając siebie wyszedłbym na poziomie 1,6400 przy R/R = 1 :2

makks
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makks »

mój dzisiejszy trade, jak na razie do przodu, czy dojdzie do tp waszym zdaniem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

133,25 wg mnie bylo wsparcie co do tp - jest to niezgodne z trendem ale liczyłbym na osiągnięcie z dość dużym prawdopodobieństwem

ODPOWIEDZ