Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Super - dzięki za ciekawą i wyczerpującą wypowiedź :) U mnie te 4h świece aż prosiły się na sella :P

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

fxlamer pisze: W przypadku pomyłki, sell stop ponizej stop/loss z targetem równym wielkości stopa To w celu zniwelowania ew straty
ciekawa strategia. a w takim przypadku jakiej wielkosci SL zazwyczaj ustawiasz? zdarza sie tez tak, ze SL jest rownoznacznym sygnalem dla otwarcia nowej pozycji w druga strone. probowales ustawiac dla takiej sytuacji stopa o podwojnej wartosci transakcji aby jednoczesnie otworzylo nowa, przeciwstawna pozycje??

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

Prosta formacja 123 na UJ też dała zarobić 16 pipsów- wejście na outside reversalu z SL na dole bara, pamiętając o silnym trendzie TP na najbliższym swingu. Transakcja w trybie "paper trading" , bo nie lubię poziomów 00 - tam zawsze się kotłuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

bartek1916 pisze:
fxlamer pisze: W przypadku pomyłki, sell stop ponizej stop/loss z targetem równym wielkości stopa To w celu zniwelowania ew straty
ciekawa strategia. a w takim przypadku jakiej wielkosci SL zazwyczaj ustawiasz? zdarza sie tez tak, ze SL jest rownoznacznym sygnalem dla otwarcia nowej pozycji w druga strone. probowales ustawiac dla takiej sytuacji stopa o podwojnej wartosci transakcji aby jednoczesnie otworzylo nowa, przeciwstawna pozycje??
Trzeba czytać trochę między wersami, jak fxlamer pisze ze wchodzi L bo stoi juz kilka dni to ok. Właśnie z tego powodu że stoi kilka dni zadziala rewelacyjnie zlecenie sell stop :) Upłynęlo sporo czasu i dużo ludzi ma tam SL :D Resztę już wiadomo, jak są kasowane to leci w dół :) Postarajcie się zwrócić uwagę na ten fakt, żeby nie tracić kasy podwójnie ;/ Myślę, że początkującym to pomoże ;)

pozdrawiam

pinbary :)

http://www.youtube.com/user/TopFxSignals
Yaaa man

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Dzięki Wa$$kill za te filmiki jesteś wielki na pewno coś pomagają :D
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

nowa publikacja dla początkujących :)

http://topfxsignals.com/pl/2009/11/mocn ... by-poziom/

czyli jak szukać mocnych poziomów wsparć i oporu.

Napiszcie też jaka forma publikacji Wam bardziej odpowiada film czy artykuł ?
Yaaa man

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Oczywiście że film :) Wiadomo co na żywo to lepiej. Btw ja dla kolegi Wa$$kII proponowałbym pochwałę za całokształt :)

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Shadi pisze:proponowałbym pochwałę za całokształt
I jest :mrgreen:
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
ivofe
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ivofe »

Wa$$kII pisze:Napiszcie też jaka forma publikacji Wam bardziej odpowiada film czy artykuł ?
Filmek super!!!
Więcej takich filmików.
Napewno będę widzem nie mogącym doczekać się na następny odcinek.
Pozdrawim i sukcesów. :)

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam,od niedawna zacząłem testowac ten system i mam kilka pytań:

1.rozumiem że poziomy wsparcia i oporu zaczynacie rysować od najwiekszych tf np:4h->1h....itp
2.SL dostosuwujecie do TP przy czym TP=2SL?
3.Czy dobrze rozumiem że poziomy wsparcia i oporu są "mocniejsze" na większych tf?
4.Na jakim tf wchodzicie?
5.Czy jak złapiecie TP to przy następnym wejsciu na tej samej parze, od początku wyznaczacie poziomy wsparcia i oporu czy zostawiacie te same co wczesniej+ ewentualnie jakieś dodatkowe(nowoutworzone od czasu ostatniego wejscia)?

Dzięki

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ