Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
No Wa$$kii bravo, że chciało Ci się to nagrać i ujawnić część swojego systemu.
Jednak mam co do niego trochę wątpliwości, a mianowicie ustalając S/R ustalasz konkretną cenę, natomiast w praktyce często jest to zakres 5, 10, 20 pipsów, różnie i z tego robi sie nam potencjalna strefa zwrotu. Obniżając ją o 10 pipsów jeszcze bardziej ją rozszerzasz. Wiem, często jest tak, że pierwsze uderzenie to zazwyczaj dolny zakres strefy S/R i wydaje mi się że na tym bazujesz.
Druga uwaga to wejście pod/nad świecą o przeciwnym kierunku, wydaje mi się , że może to być nieco zwodnicze, zwłaszcza na tak niskim interwale.
Jednak mam co do niego trochę wątpliwości, a mianowicie ustalając S/R ustalasz konkretną cenę, natomiast w praktyce często jest to zakres 5, 10, 20 pipsów, różnie i z tego robi sie nam potencjalna strefa zwrotu. Obniżając ją o 10 pipsów jeszcze bardziej ją rozszerzasz. Wiem, często jest tak, że pierwsze uderzenie to zazwyczaj dolny zakres strefy S/R i wydaje mi się że na tym bazujesz.
Druga uwaga to wejście pod/nad świecą o przeciwnym kierunku, wydaje mi się , że może to być nieco zwodnicze, zwłaszcza na tak niskim interwale.
@Re: Klook,
różnie kolego. Np H/L ostatniej wali wzrostowej spadkowej z 4h do tego dorzucamy np H/L całego wzrostu/spadku... albo konsolidacji/ostatniej sesji... wyborów jest dużo zależy na co Ty się nastawisz
@Re: Mario77
widzisz.. różnie może być bo np często cena nie dobije do tego wsparcia/oporu i wtedy co
? pewnie no trade przez parę dni
Jak np kabelek zrobił mnie lekko w konia i zamiast dobić te 30 w górę to poszedł sobie 50 w dół
no nic czekamy dalej..
Co do 2giej uwagi
no no
potestuj
Zobacz na to inaczej... jeżeli dobrze wszedłeś to szybko się o tym dowiesz.. jeżeli nie.. też się o tym przekonasz
z tym że już w mniej przyjemny sposób.
różnie kolego. Np H/L ostatniej wali wzrostowej spadkowej z 4h do tego dorzucamy np H/L całego wzrostu/spadku... albo konsolidacji/ostatniej sesji... wyborów jest dużo zależy na co Ty się nastawisz

widzisz.. różnie może być bo np często cena nie dobije do tego wsparcia/oporu i wtedy co

Co do 2giej uwagi

Jeżeli dobije to masz wejścia, jeśli nawet stoi na h4 czy dziennym to na m5 zarabiasz:D Ta to działaShadi pisze:@Re: Klook,
widzisz.. różnie może być bo np często cena nie dobije do tego wsparcia/oporu i wtedy co? pewnie no trade przez parę dni
Jak np kabelek zrobił mnie lekko w konia i zamiast dobić te 30 w górę to poszedł sobie 50 w dół
no nic czekamy dalej..
Co do 2giej uwagino no
potestuj
Zobacz na to inaczej... jeżeli dobrze wszedłeś to szybko się o tym dowiesz.. jeżeli nie.. też się o tym przekonasz
z tym że już w mniej przyjemny sposób.

A propo tego że trejdy Cie mijaja to czesc trejdowania. Mialem miniete wejscia o pipa ;/ Tak już jest i tyle, ale lepiej stracić okazję niż kase.
Yaaa man
- inwestor86
- Pasjonat
http://i38.tinypic.com/2r5c84x.gif
wycieli stopy nad linia trendu i dalej w dol
Dodano po 5 godzinach 36 minutach:
i jeszcze usdcad podwojne dno m5, akurat w czasie newsow dla kanady
ladny spike..

wycieli stopy nad linia trendu i dalej w dol
Dodano po 5 godzinach 36 minutach:
i jeszcze usdcad podwojne dno m5, akurat w czasie newsow dla kanady

-
- Stały bywalec
Pinbar jest formacją jedno świecową.. Nie mówimy tu o formacjach świecowych a słupkowychafromarian pisze:Czy Pinbar nie jest formacja trzech swiec?

http://i34.tinypic.com/vrarcx.gif