Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

No Wa$$kii bravo, że chciało Ci się to nagrać i ujawnić część swojego systemu.

Jednak mam co do niego trochę wątpliwości, a mianowicie ustalając S/R ustalasz konkretną cenę, natomiast w praktyce często jest to zakres 5, 10, 20 pipsów, różnie i z tego robi sie nam potencjalna strefa zwrotu. Obniżając ją o 10 pipsów jeszcze bardziej ją rozszerzasz. Wiem, często jest tak, że pierwsze uderzenie to zazwyczaj dolny zakres strefy S/R i wydaje mi się że na tym bazujesz.

Druga uwaga to wejście pod/nad świecą o przeciwnym kierunku, wydaje mi się , że może to być nieco zwodnicze, zwłaszcza na tak niskim interwale.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

@Re: Klook,

różnie kolego. Np H/L ostatniej wali wzrostowej spadkowej z 4h do tego dorzucamy np H/L całego wzrostu/spadku... albo konsolidacji/ostatniej sesji... wyborów jest dużo zależy na co Ty się nastawisz :)

@Re: Mario77

widzisz.. różnie może być bo np często cena nie dobije do tego wsparcia/oporu i wtedy co :>? pewnie no trade przez parę dni :) Jak np kabelek zrobił mnie lekko w konia i zamiast dobić te 30 w górę to poszedł sobie 50 w dół :) no nic czekamy dalej..
Co do 2giej uwagi :) no no :) potestuj :) Zobacz na to inaczej... jeżeli dobrze wszedłeś to szybko się o tym dowiesz.. jeżeli nie.. też się o tym przekonasz :D z tym że już w mniej przyjemny sposób.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Shadi pisze:@Re: Klook,

różnie kolego. Np H/L ostatniej wali wzrostowej spadkowej z 4h do tego dorzucamy np H/L całego wzrostu/spadku... albo konsolidacji/ostatniej sesji... wyborów jest dużo zależy na co Ty się nastawisz :)

@Re: Mario77

widzisz.. różnie może być bo np często cena nie dobije do tego wsparcia/oporu i wtedy co :>? pewnie no trade przez parę dni :) Jak np kabelek zrobił mnie lekko w konia i zamiast dobić te 30 w górę to poszedł sobie 50 w dół :) no nic czekamy dalej..
Co do 2giej uwagi :) no no :) potestuj :) Zobacz na to inaczej... jeżeli dobrze wszedłeś to szybko się o tym dowiesz.. jeżeli nie.. też się o tym przekonasz :D z tym że już w mniej przyjemny sposób.
Jeżeli dobije to masz wejścia, jeśli nawet stoi na h4 czy dziennym to na m5 zarabiasz:D Ta to działa :)

A propo tego że trejdy Cie mijaja to czesc trejdowania. Mialem miniete wejscia o pipa ;/ Tak już jest i tyle, ale lepiej stracić okazję niż kase.
Yaaa man

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

http://i38.tinypic.com/2r5c84x.gif

wycieli stopy nad linia trendu i dalej w dol

Dodano po 5 godzinach 36 minutach:

i jeszcze usdcad podwojne dno m5, akurat w czasie newsow dla kanady :) ladny spike..

Obrazek

klook
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: klook »

Jak to jest teraz z tym EURUSD?
Linia trendu idzie do gory i coraz to linia oporu zostaje przelamana.
Przeczekac?

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

pinbar na tygodniowym GBP/USD :D

zapowiada się tydzień na sell kabla

Poprzedni pinbar na CAD dał zarobić :D

Pozdrawiam
Yaaa man

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Wa$$kII pisze:pinbar na tygodniowym GBP/USD
Czy Pinbar nie jest formacja trzech swiec? Biezacy tydzien dopiero sie zaczal, wiec nie wiadomo czy mamy do czynienia z pinbarem. Czy wchodzenie w tym momencie jest bezpieczne?

cannarek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cannarek »

brawo fxlamer. naprawde dobra robota, jestem pod wrazeniem. postaram sie tez cos niecos dorzucic w tym watku. czy prowadzisz swojego bloga?
cannarek trading - godzina tygodniowo, srednio +5% miesiecznie:)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

afromarian pisze:Czy Pinbar nie jest formacja trzech swiec?
Pinbar jest formacją jedno świecową.. Nie mówimy tu o formacjach świecowych a słupkowych :) dla przykładu:

http://i34.tinypic.com/vrarcx.gif

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Poniżej filmik z wejściami na m5 Smile

http://www.youtube.com/watch?v=s1GVx3Lel7Y

Chojnakowym skromnym zdaniem Wa$$kll zasługuje na POCHWAŁĘ. :clap:

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

ODPOWIEDZ