Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Roger27
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Roger27 »

Obserwuj M15 i M5. Jeśli masz sygnał na M15 sprawdź M5 jeśli jest OK wchodź i bardzo ważne w tym systemie jest PA oraz linie wsparć które sobie rysujesz i łącznie z kanałem masz lepszy pogląd na przewidywaną sytuację. Osobiście polecam na początek studiowanie PA i rysowanie wsparć, wówczas pewne ruchy cen są bardzo czytelne i uspokajają naszą psychikę i nerwy, które jak zauważyłem są w 90% przyczyną klęsk lub sukcesów.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Roger27 pisze:Obserwuj M15 i M5. Jeśli masz sygnał na M15 sprawdź M5 jeśli jest OK wchodź i bardzo ważne w tym systemie jest PA oraz linie wsparć które sobie rysujesz i łącznie z kanałem masz lepszy pogląd na przewidywaną sytuację. Osobiście polecam na początek studiowanie PA i rysowanie wsparć, wówczas pewne ruchy cen są bardzo czytelne i uspokajają naszą psychikę i nerwy, które jak zauważyłem są w 90% przyczyną klęsk lub sukcesów.
Całkowicie się zgadzam z przedmówcą ...
freud pisze:Mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć czy sygnał jest wtedy kiedy wyskoczy okienko Alarm i powie nam że np. gramy shorta na e/j, czy wtedy gdy cena przejdzie przez linie short lub buy, czy może to jedno i to samo, bo okienko z alarmem jest skorelowane z przekroczeniem ceny przez jedną z linii?
Nie wiem jak działa ten alarm, bo go nie używam. Wydaje mi się jednak, że sygnalizuje tylko przekroczenie ceny przez linię alarmu. Po alarmie trzeba więc sprawdzić pozostałe warunki zanim się otworzy pozycje.
freud pisze:I druga sprawa, do czego używasz kanału EMA?
Szczerze mówiąc tylko do ustalania tzw. "ogólnej sytuacji". Jak jest czysty wykres, to trochę trudno się zorientować co się dzieje.
Nie sugeruję się tak bardzo kanałem, że np jak cena nad, to tylko longi. Ważniejsze wg mnie jest PA od kanału ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Weryfikacja

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Witam
Najpierw wielkie dzięki HEX za ten wątek i innym za cenne wypowiedzi. Dużo mi wyjaśniliście. Czytałem NLA na Kreslik i babypips, ale tylko wyrywkowo. Dużo też siedziałem na two percent club - czyli czacie TRO i testowałem masę różnych systemów, ale raczej teraz już skupię się na tym, bo jest prosty, a najgorsze jest to ciągłe przerzucanie się z jednego sysa na inny... No chyba, że w dłuższej perspektywie okaże się mało albo nie dochodowy, w co wątpię.

Mam prośbę o kilka słów na temat tego wejścia - czy jest zgodne (tak mi się wydaje) z systemem, czy nie. Z góry dzięki...

edit: Ten EJ nie wypalił - zaliczył SL.
Wszedłem na EU - drugi załącznik, na razie idzie w dobrą stronę...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

Dzięki Panowie za odpowiedzi! System na prawdę fajny i ma duże możliwości, ale do podobnych efektów można dojść używając starego, dobrego Fibonacciego! Na prawdę do szczęścia nie trzeba więcej. Fibo + rozsądny MM i można zarabiać.
System podany przez Hexa, bez rozumienia tego co się dzieje w danej chwili na rynku i bez wiedzy o PA, jest kompletnie bezużyteczny. A jak się już nabierze doświadczenia i zrozumie mechanizmy rządzące rynkiem, to ten system staje się trochę zbędny bo intuicyjnie się czuje co się zaraz wydarzy. Dlatego ja używam Fibo i nic więcej. Natomiast system testuje na demo i nie powiem, efekty są ładne. Z tym, że jeszcze raz powturze, po odpowiedniej liczbie godzin spędzonych nad wykresami, sygnały generowane przez system stają się oczywiste i system przestaje być potrzebny.

Cabide
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Cabide »

Oto mój pierwszy post na tym forum, więc chciałem wszystkich od razu przywitać. Śledzę to forum już od jakiegoś czasu a szczególnie ten wątek. Sprawdzałem ten system na demie i przynosił mi same zyski, więc rzuciłem się na real. Na razie bardzo małymi kwotami bo dalej traktuje to jako naukę i przez ostatni tydzień system w ogóle mi się nie sprawdzał... tylko problem w tym, że nie wiem czy to moja wina. Oto przykładowe nieudane wejście: EURJPY był sygnał buy 22-paź 8:30 przy 136,74. W sumie to dobre wejście ale i tak złapał mnie SL ... w ostatnim tygodniu miałem jeszcze jedno takie wejście :-/ . Pewnie zapomniałem o czymś ważnym, czym mam się kierować.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

freud pisze:Dzięki Panowie za odpowiedzi! System na prawdę fajny i ma duże możliwości, ale do podobnych efektów można dojść używając starego, dobrego Fibonacciego! Na prawdę do szczęścia nie trzeba więcej. Fibo + rozsądny MM i można zarabiać.
System podany przez Hexa, bez rozumienia tego co się dzieje w danej chwili na rynku i bez wiedzy o PA, jest kompletnie bezużyteczny. A jak się już nabierze doświadczenia i zrozumie mechanizmy rządzące rynkiem, to ten system staje się trochę zbędny bo intuicyjnie się czuje co się zaraz wydarzy. Dlatego ja używam Fibo i nic więcej. Natomiast system testuje na demo i nie powiem, efekty są ładne. Z tym, że jeszcze raz powturze, po odpowiedniej liczbie godzin spędzonych nad wykresami, sygnały generowane przez system stają się oczywiste i system przestaje być potrzebny.
Witam freud
A możesz w kilku słowach napisać jak używasz fibo? Ja umieściłem je na wykresie, żeby zobaczyć jak funkcjonują. Chodzi mi o Twoje doświadczenia - od których poziomów cena się odbija i w jakich sytuacjach, a po przebiciu których raczej idzie dalej. Dzięki.

Cabide mała prośba - jeśli mógłbyś załączać wykresy, to łatwiej byłoby się ustosunkować do wejścia. Nie trzeba byłoby szukać Twoich wejść...

Cabide
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Cabide »

Oto moje wejście wczoraj i sorki za prosty "rysunek" :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Cabide pisze:Oto moje wejście wczoraj i sorki za prosty "rysunek"
Otwarłeś BUY w połowie spadkowej świecy H1 i pytasz jaki błąd popełniłeś?

Sygnał na BUY był 4 świece wcześniej na Twoim screenie.
Cabide pisze:Oto przykładowe nieudane wejście: EURJPY był sygnał buy 22-paź 8:30 przy 136,74.
Która to bła dokładnie godzina polskiego czasu?
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, 20:57 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 2 razy.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

malo tego, PA tez nie bylo takie oczywiste, jesli patrzysz na TRO FIBS oczywiscie. to nie bylo wejscie zgodnie z systemem, moim zdaniem .
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

freeman, cóż, chyba Cię rozczaruję jeżeli chodzi o "moją" strategię korzystania z fibo. Stosuję bardzo prostą i skuteczną metodę. Wszystko ładnie opisane ze szczegółami znajdziesz tutaj: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=5919
Stosuję dokładnie taką taktykę. Polecam . . . .

ODPOWIEDZ