Nievinny pisze:
"High Probability Trading Strategies", tłumaczenie w toku, ale nie wiem kiedy będzie wydana, bardzo prawdopodobne, że dopiero w przyszłym roku.
nic nie szkodzi ze nie w PL, dla mnie to akurat bez znaczenia. moglbys jeszcze jesli wiesz, napisac gdzie i za ile moge ja dostac w polsce?
@MACIEK408 - dzieki za tipy, postaram sie zakupic te pozycje w nadchodzacym tygodniu, jako nastepne do przeczytania.
Maciek408 dotknął tego co wydaje mi się bardzo istotne, wiele jest kategorii wśród książek poświęconych tradingowi i z każdej można wyciągnąć coś dla siebie. Dlatego uważam że najważniejszymi lekturami dla początkujących traderów, szczególnie w czasach gdzie na wikipedii i tysiącach innych stron możesz znaleźć każdą potrzebną Ci informację na ten temat są książki traktujące o "całej otoczce" tradingu. czyli np. psychologia inwestowania, coś o stresie i podejmowaniu decyzji w stresie ( coś a la "Tradind in the zone" Marka Douglasa ) itp.
A wszystko inne to na forach takich jak te i w trakcie użtkowania forexu
Poszukuję tych książek, jeśli ktoś posiada jakąś zapraszam na priv, dziękuje.
K. Jajuga, T. Jajuga "Inwestycje: instrumenty finansowe, ryzyko finansowe, inżynieria finansowa", PWN 1998.
F.K. Reilly, K.C. Brown – „Analiza inwestycji i zarządzanie portfelem T.1 i T.2”, PWE 2001
M. Sobczyk – „Matematyka finansowa. Podstawy teoretyczne, przykłady, zadania”, PLACET 2001.
M.R. Tyran – „Wskaźniki finansowe”, Dom Wydawniczy ABC 1999.
Merton Miller o instrumentach pochodnych - Miller Merton
Rynek opcji. Strategie inwestycyjne i analiza ryzyka - Baird Allen Jan
Psychologia inwestowania - Nofsinger John R.
Psychologia inwestowania - Klasyczne strategie osiągania sukcesów na giełdzie - Pring Martin
J.
Pokonać rynek - Millard Brian J.
Czas rekinów. Liderzy amerykańskiego biznesu XX wieku - Mayo A., Nohria N.
Andre Kostolany - "Psychologia giełdy"
Michael Lewis - "Poker kłamców. Wspinaczka po ruinach Wall Street"
Witam, szukam jakiegos e-booka którym znalazlbym informacje na temat najwiekszych gpw na świecie, chodzi glownie o USA i Japonie. Z gory dziekuje i pozdrawiam.