E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.
Doniek pisze:Zamieszczam liste e-bookow ktore posiadam. Jak cos to PW.
witam jestem bardzo zainteresowany kilikoma pozycjami lecz mam chyba jakis problem z napisaniem PW. jesli jest taka mozliwosc prosze kontakt - gromss@gmail.com
pozdrawiam !
Witam,
czytał ktoś z Was może Forex dla bystrzaków? Dzisiaj w księgarni zauważyłem tą pozycję i zastanawiam się czy warto ją kupić, daję linka do spisu treści ftp://ftp.helion.pl/online/foreby/foreby-17.pdf
ps. książka jest najlepiej sprzedającą się pozycją z tej serii w ciągu ostatniego miesiąca
, wydaje się więc że po świętach będzie dużo nowych graczy, pytanie tylko dawców czy biorców kapitału? 
czytał ktoś z Was może Forex dla bystrzaków? Dzisiaj w księgarni zauważyłem tą pozycję i zastanawiam się czy warto ją kupić, daję linka do spisu treści ftp://ftp.helion.pl/online/foreby/foreby-17.pdf
ps. książka jest najlepiej sprzedającą się pozycją z tej serii w ciągu ostatniego miesiąca

Miło nam powitać przedstawiciela XTB <rotfl> . Nie gniewaj się, jeśli nie jesteś. Taka luźna myśl przed snem.enigmato pisze:czytał ktoś z Was może Forex dla bystrzaków?

Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

heheFX TEAM pisze:Miło nam powitać przedstawiciela XTB

Tak tylko rzuciłemenigmato pisze:hehe Wink nie, nie jestem

Na pewno mają coś wspólnego: http://www.xtb.pl/strona.php?info=1631enigmato pisze:ciekawe czy mają coś więcej wspólnego
Nie czytałem, więc nie wypowiadam się. Nie podobają mi się okładki w stylu "for dummies".
Poszli po najmniejszej linii oporu, oryginał można zobaczyć tu:
http://www.dummies.com/store/product/Cu ... 22436.html
Myślałem, że ktoś od nich popełnił publikację... Ale nie czepiam już się, może to całkiem wartościowa pozycja.
Z rzeczy ciekawych - XTB promuje książkę, której autorem jest między innymi Mark Galant - założyciel GAIN Capital (ten broker od domeny www.forex.com)

Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

Sam mam podobny dylemat. Działałem dotąd na rynku akcji i korzystałem z książek do AT w dość taniej księgarni "Makler" - http://www.makler.opole.pl7087822 pisze:Poszukuje ksiażki/ek które ogólnie i w delikatnym rozszerzeniu przedctawią mi podctawy ekonomi , rynków itp..
Myślę, że może w tych książkach, które też mają na stronie, coś się znajdzie na temat:
"Międzyrynkowa analiza techniczna" - Murphy
"FED Bena Bernanke"
"Era zawirowań" - Greenspan
Nowy paradygmat rynków finansowych" - Soros
"Makroekonomia" - Begg
"Trader VIC"
Może ludzie z większym stażem na forex coś doradzą....
Witam, szukam książki dla początkującego 
Na demie gram od 3 dni i do tej pory przeczytałem fragmenty książek Piotra Surdela (podstawy giełdy walutowej, analiza techniczna, strategie inwestycyjne). Myśle nad zakupem książki "forex dla bystrzaków" ponieważ sądząc po spisie treści jest dość ciekawa. A wy co polecacie ??

Na demie gram od 3 dni i do tej pory przeczytałem fragmenty książek Piotra Surdela (podstawy giełdy walutowej, analiza techniczna, strategie inwestycyjne). Myśle nad zakupem książki "forex dla bystrzaków" ponieważ sądząc po spisie treści jest dość ciekawa. A wy co polecacie ??
- Yigrashill
- Stały bywalec
Forex dla bystrzaków kosztuje 35 zł moim zdaniem nie warto jej kupować, jest tam dużo moim zdaniem dezinformacji tzn. informacji które nic nie wnoszą i wcale nie są tak potrzebne. Gdybym Ci miał polecić książkę była by to Alexander Elder (Zawód Inwestor Giełdowy) choć nigdy nie mogłem znaleźć jej w sklepie na internecie jest bez problemu do kupienia. To dobra książka choć może wydawać się dość trudna jak jesteś kompletnie zielony.
Ostatnio spotkałem w empiku książkę Forex wyłącz emocje włącz zyski i powiem że jest dość fajna jak dla początkujących, choć z czasem do podobnych wniosków dochodzi się samemu, w końcu się na to pracuje
Wielu ludzi poleci Ci książkę Analiza techniczna rynków finansowych - Murphy John i słusznie, choć przy większym doświadczeniu stwierdzam że książka Jack D. Schwager Analiza techniczna rynków terminowych jest lepsza. (Takie moje skromne zdanie)
Od razu dam Ci małą radę, wylej kubeł zimnej wody na wskaźniki i omijaj internetowe eboki
a więc
Poziom podstawowy
Alexander Elder Zawód inwestor Giełdowy
James Dicks Foex dla początkujących
Krzysztof Kochanek Vademecum inwestora
Analiza techniczna rynków finansowych - Murphy John
Jack D. Schwager Analiza techniczna rynków terminowych
Jak przetrwasz pierwszy rok to można myśleć o poziomie średnio zaawansowanym Mało osób tu dochodzi
Dużo analizy fundamentalnej
Dr. Van K. Tharp, wolność i pieniądze. Poradnik spekulanta (bardzo dobra książka ale zdecydowanie nie dla początkujących )
Praktycznie od pewnego momentu można czytać wszystko, lecz amatorzy powinni się skupić na podstawach i nie rzucać się z książki na książkę w poszukiwaniu "metody", mało kto z tej porady korzysta, bo nie słucha tego czego mu się radzi a raczej tego co sam chce usłyszeć
Ostatnio spotkałem w empiku książkę Forex wyłącz emocje włącz zyski i powiem że jest dość fajna jak dla początkujących, choć z czasem do podobnych wniosków dochodzi się samemu, w końcu się na to pracuje

Wielu ludzi poleci Ci książkę Analiza techniczna rynków finansowych - Murphy John i słusznie, choć przy większym doświadczeniu stwierdzam że książka Jack D. Schwager Analiza techniczna rynków terminowych jest lepsza. (Takie moje skromne zdanie)
Od razu dam Ci małą radę, wylej kubeł zimnej wody na wskaźniki i omijaj internetowe eboki
a więc

Poziom podstawowy
Alexander Elder Zawód inwestor Giełdowy
James Dicks Foex dla początkujących
Krzysztof Kochanek Vademecum inwestora
Analiza techniczna rynków finansowych - Murphy John
Jack D. Schwager Analiza techniczna rynków terminowych
Jak przetrwasz pierwszy rok to można myśleć o poziomie średnio zaawansowanym Mało osób tu dochodzi

Dużo analizy fundamentalnej

Dr. Van K. Tharp, wolność i pieniądze. Poradnik spekulanta (bardzo dobra książka ale zdecydowanie nie dla początkujących )
Praktycznie od pewnego momentu można czytać wszystko, lecz amatorzy powinni się skupić na podstawach i nie rzucać się z książki na książkę w poszukiwaniu "metody", mało kto z tej porady korzysta, bo nie słucha tego czego mu się radzi a raczej tego co sam chce usłyszeć