E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
ZajeBisty
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ZajeBisty »

Jesli ktos ma jakies (wszyskie jakie macie bo jeszcze zadnych nie czytalem :D )ebooki to prosze wyslac na xxtb.o2.pl z gory dziekuje

jaskier913
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jaskier913 »

witam! poszukuje ksiazeczki Grid Trading Wiktor Szymkowski i Marek Łukasiewicz
czyli tajniki handlu walutami oczami weteranów -chodzi mi o pelna wersje ksiazki ,nie 70kilku stronicowy skrot- jesli ktos by taka mial w formie elektronicznej - prosze o kontakt na PW

arrees
Uczestnik
Uczestnik

szukam Wykresy Świecowe Morris Gregory

Nieprzeczytany post autor: arrees »

Kupie uzywana ksiażke jw. chyba ze ktos wie gdzie można ja nabyć...lub choc pdf ;),dzieki. Mój mail tall@ekontra.com

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Witam
Bylem niedawno na szkoleniu zainicjowanym przez DM PKO BP. Jednym z wykladowcow byl Jacek Borawski. Z racji, ze bylo szkolenie za free nie dostalismy zadnych materialow. Pytanie moje brzmi czy ktos uczestniczyl w jego platnym szkoleniu z gieldy i/lub posiada jakies materialy z tego szkolenia i czy podzielilby sie.

Z gory dzieki
Pozdrawiam.

banaszko

Nieprzeczytany post autor: banaszko »

Witam

Czy wie ktoś czy książka Roberta Minera "Dynamie Trading" jest wogóle dostepna gdzieś w języku polskim? Ma ktoś może jakiś link do ebooka??

pzdr

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

nie ma wersji polskiej.
Money Never Sleeps

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

Prosze kogos kompetentnego o podanie 1, max 2 tytulow ksiazek, ktore sa jak najbardziej na czasie i zawieraja wszystko o FX od A do Z - tak zeby nie tracic czasu na zbedne publikacje.

Moze byc po ENG, nie robi mi roznicy. do tej pory przeczytalem ksiazke pana Kochana, ale nie jestem pewien czy jest to dobra publikacja na tle innych, bardziej obszernych.

PS. jesli np. bedzie to pozycja angielska, to prosze o info czy dam rade zakupic na terenie naszego kraju, czy tez musze zamowic za granica.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

MACIEK408 pisze:nie ma wersji polskiej.
Ale podobno jedną z jego książek chcą przetłumaczyć? Ktoś coś wie?

Tylko chyba nie DT
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

A nie pisałem już o tym gdzieś?

"High Probability Trading Strategies", tłumaczenie w toku, ale nie wiem kiedy będzie wydana, bardzo prawdopodobne, że dopiero w przyszłym roku.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

myślę, ze Kochan akurat na początek nie był zły. podobnie jak dostępny na stronie xtb tutorial.

co do twojej prośby to należny ja skonkretyzować. są książki o technikach tradingu, o analizie fundamentalnej, wywiady z traderami, zarys statystyki tradingu, psychologia gry. z każdej można wyciągnąć coś dla siebie, aby potem powoli budować własny styl.

nie jestem w stanie wskazać tylko jednej pozycji. jednakże myślę ze następna po Kochanie może być któraś z poniższych.

http://futures.onet.pl/1138236,1750,abc.html

http://www.makler.opole.pl/index.php?p= ... iProduct=2
Money Never Sleeps

ODPOWIEDZ