VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

cannarek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cannarek »

dokladnie. zgadzam sie z przedmowca - w 100%! fxlamer to rowny gosc :wink:

fxlamer: mam pytanie - czy moglbys dokladniej zinterpretowac saRSI? co obrazuja zielone linie? po co one w ogole sa? dzieki
cannarek trading - godzina tygodniowo, srednio +5% miesiecznie:)

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

cannarek pisze:czy moglbys dokladniej zinterpretowac saRSI? co obrazuja zielone linie? po co one w ogole sa? dzieki
"Samoregulujący" RSI przedstawia dynamiczne poziomy wyprzedania/wykupienia, dokładniejsze od tradycyjnych poziomów 70/30. Dodatkową zaletą jest jego działanie w każdej skali czasowej. Zwykle po wybiciu poza "bandę" (przypominającą trochę Bollingera) i powrót do niej oznacza zakończenie trendu lub konsolidację, póki RSI jest poza bandą należy spodziewać się kontynuacji trendu, powrót do bandy - możliwe zakonczenie lub odwrócenie trendu. Żeby "doprecyzować" wskazania zastosowałem dodatkowo SMA 21 przesuniętą o 3 świece. Wskaźnik moim zdaniem jest bardzo pożyteczny pod warunkiem, że się go pozna i nauczy stosować.
Bedzie dobrze, luz......
=================

cannarek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cannarek »

dzieki!
cannarek trading - godzina tygodniowo, srednio +5% miesiecznie:)

Awatar użytkownika
headd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: headd »

fxlamer: nie jestem pewien co do s/l
jeżeli s/l ustawilem na jakieś fibo, to gdy to fibo "pływa", to tez powinienem modyfikować stopa?

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

headd pisze:fxlamer: nie jestem pewien co do s/l
jeżeli s/l ustawilem na jakieś fibo, to gdy to fibo "pływa", to tez powinienem modyfikować stopa?
OCZYWISCIE! I bylo to juz pisane. Czytaj uwazniej. Pozdrawiam
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

Awatar użytkownika
headd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: headd »

fakt, kurcze wybaczcie - wczesniej pytalem sie o modyfikacje (wyłącznie) tp. Fryk nie zwrocilem uwagi ze FxLamer odpowiedzial na twoje zmodyfikowane pytanie o zmianę również sl :)

Moje kolejne wnioski na temat Vegas: jestem pod coraz większym wrażeniem strategii, wszystkie dotychczasowe wejscia zyskowne, poza jednym: wczoraj na gbpusd była korekta, która zamknęła mi na s/l na dosyc dużej stracie, ale dzisiaj eurusd i eurjpy z nawiązką odrobiły to co wczoraj utraciłem :)
I tu mam kolejne pytania do FxLamera (wybacz nachalność ;) )

1. jeżeli ma8 wskaże przeciwny trend, to czy powinienem od razu zamykać stratną pozycję, czy raczej czekać na zadziałanie s/l, w nadziei na powrót do "mojego" trendu?
2. co sądzisz o szybszej modyfikacji s/l, na przykład gdy kurs dojdzie do połowy pierwszego targetu? Zmiana na 1 pips zysku na przykład, aby w przypadku korekty (jakiej doświadczyłem wczoraj) zysk, który już zaczynał się generować nie przerodził się w sporą stratę?
3. jaką wagę przykładać mam do tygodniowego trendu, gdy jest on przeciwny od aktualnie sugerowanego przez vegas wejścia?
3. działasz dalej z Vegas?

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

headd pisze:1. jeżeli ma8 wskaże przeciwny trend, to czy powinienem od razu zamykać stratną pozycję, czy raczej czekać na zadziałanie s/l, w nadziei na powrót do "mojego" trendu?
Wskazania SMA są istotne i można zamykać pozycje zgodnie z jej wskazaniem, lecz w trakcie konsolidacji może dawać mylne sygnały, powinieneś ściśle trzymać się reguł jeżeli chcesz osiągnąć wyniki. O s/l napisałem na 3 stronie tego wątku a obrazkowo wyjaśniłem na stronie 4.
headd pisze:co sądzisz o szybszej modyfikacji s/l, na przykład gdy kurs dojdzie do połowy pierwszego targetu?
To już indywidualna sprawa tradera, jeżeli masz wątpliwości, obserwuj zachowanie ceny na vegas 1H.
headd pisze: jaką wagę przykładać mam do tygodniowego trendu, gdy jest on przeciwny od aktualnie sugerowanego przez vegas wejścia?
Zgodnie z zasadami strategii nie wchodzimy w kierunku przeciwnym do trendu tygodniowego.
headd pisze: działasz dalej z Vegas?
Tak, chwilowo jestem na wakacjach i gram sporadycznie, ale wkrótce wracam do "pracy" :)
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
wyczestom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wyczestom »

proponuje ludziska aby pogadac na skypie o tej strategi powymieniac doswiadczenia ja tez moge osobom zaczynajacym pomoc ale do pewnego stopnia i tu prosba dla osob siedzacy dluzej w temacie niz ja tzn > niz rok
Pozdrawiam zycze wszystki jak najwiecej pipsow
Obrazek

Awatar użytkownika
darek2302
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: darek2302 »

Noooooooo jestem pod duuuzym wrażeniem. Trochę bawię się w te klocki ale teraz widze że nic nie wiem :):) Jak do tej pory udało mi się nie stracić kasy to nie wiem :). Jeszcze dziś postaram się nadgryźć te wskaźniki i podejrzewam, że dopiero zaczną się problemy :). Wielkie brawa dla jak sądzę guru tego tematu fxlamera.

kris77
Stały bywalec
Stały bywalec

Vegas

Nieprzeczytany post autor: kris77 »

Witam.
Vegas ponownie napisał coś w necie. Słabo znam angielski ale zdaje się, że chce założyć jakiś fund, a także brać kasę za sygnały, jeśli dobrze zrozumiałem.
W zalaczeniu Vegas Special File 2.
Dziwnie to trochę wygląda, zważywszy na jego wcześniejszą - niby altruistyczną - działalność. No cóż ... jednak metody 1H, 4H i VWB (które na tym forum fxlamer ładnie propaguje) wyglądają obiecująco. Gdyby ktoś zechciał przetłumaczyć to na polski (nawet pobieżnie) byłbym wdzięczny. Jestem z pokolenia, które dawno kończyło szkoły, a języków jakie nas uczono to polski i rosyjski :). Zdrowia wszystkim i dobrej pogody!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ