VEGAS
@ karp29
W sumie OK.
Choc ja realizowałbym pierwszy TP na SMA55, i z tego co przegladam tą parę, to bardziej sprawdza się Riskmodel #2 (lub #2 z nałozona #3). Ale to już osobiste preferencje. Przy #1 na tej parze pozbierasz trochę, ale czesto tam wystepuja średnoterminowe trendy, a na nich przy #1, za szybko zamkniesz dwie pierwsze pozycje.
Np. na Twoim zrzucie, pierwszy TP na SMA55, drugi na MA+2 (w riskmodel#2 jest to MA+1) i trzecią pozycję zostawiasz wg systemu.
Pozdrawiam
W sumie OK.
Choc ja realizowałbym pierwszy TP na SMA55, i z tego co przegladam tą parę, to bardziej sprawdza się Riskmodel #2 (lub #2 z nałozona #3). Ale to już osobiste preferencje. Przy #1 na tej parze pozbierasz trochę, ale czesto tam wystepuja średnoterminowe trendy, a na nich przy #1, za szybko zamkniesz dwie pierwsze pozycje.
Np. na Twoim zrzucie, pierwszy TP na SMA55, drugi na MA+2 (w riskmodel#2 jest to MA+1) i trzecią pozycję zostawiasz wg systemu.
Pozdrawiam
Ok, bardzo dobrze. Zwiększ tylko w ustawieniach wskaźnika Risk Model na #2 i dodaj jeszcze jeden z Risk Model #3. Jak widzisz z ustawieniem na Risk Model 1 wykres wyszedł poza linie fibo i nie widzisz następnych targetów.karp29 pisze:Czy dobrze zrozumiałem system, czy dobrze wszedłem??

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Kilka postów wcześniej pisałem o błędnych wskazaniach "weekly direction", dlatego należy wspomagać się dodatkową analizą techniczną lub wskaźnikiem "weekly indicator". Na obrazkach które pokazałeś jest trend wzrostowy i wejścia bez zdecydowanego przełamania kanału wzrostowego niosą ze sobą spore ryzyko. Sam Vegas jest tylko zbiorem pewnych zasad które wymagają dobrej znajomości AT i własnej analizy. W załączniku wskaźnik trendu tygodniowego.zief pisze:Widać szereg kiepskich wejść zgodnie z trendem tygodniowy. Trzeba się po prostu liczyć z takim myszkowaniem kursu i czekać na lepsze czasy czy to kwestia złej interpretacji ?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================