VEGAS
ufff SL - uratowany
no i wtopa bo teraaz to kurs szaleje - poszedl do goooory! (ponad 146,10) na cale szczescie SL mialem na pierwszym oporze (145,83) i straty male
a moze powinienem poczekac... chociaz to chyba nie o to biega - jak nie trafiony to "obcinaj straty"
prosze o jakies opinie - w sumie dopiero zaczynam i bede wdzieczny zaa kazde kilka slow...
pozdrawiam
cannarek
a moze powinienem poczekac... chociaz to chyba nie o to biega - jak nie trafiony to "obcinaj straty"
prosze o jakies opinie - w sumie dopiero zaczynam i bede wdzieczny zaa kazde kilka slow...
pozdrawiam
cannarek
cannarek trading - godzina tygodniowo, srednio +5% miesiecznie:)
zajżałem z ciekawości, co się działo z kursem po północy w poniedziałek i powiem szczerze, że w ogóle nie rozumiem, dlaczego wszedłeś w tą parę właśnie w tym momencie, bo jeżeli zastosujemy VEGAS czy to 4H czy też H1 to w momencie decyzji nie było ŻADNEGO sygnału do wejściacannarek pisze:.otworzylem shorta na eur/jpy dzisiaj po polnocy - chyba dobrze, co sadzicie? - chociaz autor w oryginale pisze zeby na h4 otwierac zgodnie z trendem na wykresie tyg - a ten jest w gore...
to kurcze ja chyba faktycznie nie kumam bo u mnie byly nastepujace:
zmieniony kolor, po slopie 8sma i rsi przeciete
tylko teraz juz wiem, ze zapomnialem o przecieciu ceny przez alfa no i ze w ogole to nie o to chyba chodzi zeby "lapac" pierwsza swieczke, ktora spelnia warunki bo w jej trrakcie moze sie wszystko zmienic
wez pod uwage fakt, ze zrobilem to po dluugiej lekturze postow i doc-ow i bylo juz pozno:)))
a jak jest z risk modelem - wiesz jak je dobierac dla 4h?
pozdrawiam
cannarek
ps.no i dzieki za kilka slow (co prawda krytyki:) bo chyba generalnie vegas to jakas lipa bo nikt juz nic nie pisze (albo jest tak super, ze nikt juz sie nie chce dzielic wiedza:))
zmieniony kolor, po slopie 8sma i rsi przeciete
tylko teraz juz wiem, ze zapomnialem o przecieciu ceny przez alfa no i ze w ogole to nie o to chyba chodzi zeby "lapac" pierwsza swieczke, ktora spelnia warunki bo w jej trrakcie moze sie wszystko zmienic
wez pod uwage fakt, ze zrobilem to po dluugiej lekturze postow i doc-ow i bylo juz pozno:)))
a jak jest z risk modelem - wiesz jak je dobierac dla 4h?
pozdrawiam
cannarek
ps.no i dzieki za kilka slow (co prawda krytyki:) bo chyba generalnie vegas to jakas lipa bo nikt juz nic nie pisze (albo jest tak super, ze nikt juz sie nie chce dzielic wiedza:))
cannarek trading - godzina tygodniowo, srednio +5% miesiecznie:)
Wyznaczanie risk model jest podobne jak w D1, jeżeli wykres wychodzi często poza ostatni zakres fibo - zwiększasz risk model tak żeby cały wykres mieścił się w zakresie.cannarek pisze:a jak jest z risk modelem - wiesz jak je dobierac dla 4h?
Wskaźnik trendu tygodniowego jest nieprecyzyjny i tutaj kierunek trzeba wyznaczać na wykresie dziennym i tygodniowym.
Właśnie, lipa, nikt nie pisze..... to chyba z Vegas jest ok?cannarek pisze:chyba generalnie vegas to jakas lipa bo nikt juz nic nie pisze
EDIT: Żeby nie sugerować się czasem błędnymi wskazaniami trendu tygodniowego wskaźnika FF_Tunel, można umieścić pod wykresem wskaźnik 4hVegasMetaTrader4hCTD pokazujący trend tygodniowy. Umieścił go Uosiu na 5 stronie tego tematu.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2006, 01:07 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
To ostrzeżenie jest generowane kiedy MA 8 i 55 znajdują się bliżej jak 50 pips i (w/g autora) oznacza duże prawdopodobieństwo częstej zmiany koloru SMA8 i generowanie fałszywych sygnałów, nie dotyczy nas kiedy mamy już zajętą pozycję. Wszystko to jest pięknie opisane w załączniku pierwszego postu tutaj: http://www.forexfactory.com/forexforum/ ... ge=1&pp=15headd pisze:i jeszcze jedno w kwestii WARNING: jeżeli mam otwarte zlecenie i w pewnym momencie pojawia się WARNING: Only trade if Price >2,2800 or <2,2742 (mówię na aktualnym dla mnie konkretnym przykładzie gbpchf) to czy te ostrzeżenie dotyczy się mnie, czy chcących otworzyć nowe zlecenie?
I jak mam je czytać? zmienić t/p do poziomu 2.2742 i s/l do poziomu 2.2800 czy czekać w oparciu o pierwotne założenia?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2006, 00:37 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Widze headd, że świetnie sobie radziszheadd pisze:aktualnie mam otwartą pozycję od wczoraj gbpchf
moment wejścia: na otwarciu drugiej czerwonej świecy (chyba 20godzina była)
przy kursie 2,2799. otwarłem dwa zlecenia 0,1lota (na razie asekuracyjnie;) )
1. target 2,2748
2. target 2,2660
proszę o komentarz, czy prawidłowo określiłem poziom wejścia i targety

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
słuszne wnioski wyciągasz.cannarek pisze:tylko teraz juz wiem, ze zapomnialem o przecieciu ceny przez alfa no i ze w ogole to nie o to chyba chodzi zeby "lapac" pierwsza swieczke, ktora spelnia warunki bo w jej trrakcie moze sie wszystko zmienic
wez pod uwage fakt, ze zrobilem to po dluugiej lekturze postow i doc-ow i bylo juz pozno
System polega też na tym aby ograniczyć ślęczenie przed monitorem -nie czekać aż nagle świeca czy ma8 się zmieni, a zaglądać co najwyżej co 4h

BTW: ja też w moich inwestycjach z Vegas opieram się wyłącznie na tym wątku...