Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Chyba chodzi Ci o sweet spot gold, a to jest nic innego jak jakaś pełna liczba np. 1.75000

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

gutek ma racje. Mylisz ZL z SSG :)

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

a moze to chodzi o sytuacje gdy ZL pokrywa sie z SSG?

michaelion
Stały bywalec
Stały bywalec

Piątek

Nieprzeczytany post autor: michaelion »

Czy już nikt nie handluje tą metodą? osobiście uważam że Twoja metoda ma ogromny potencjał praktyczny i teoretyczny wszystko jasno i przejrzyście widać, weźmy tu chociaż przykład z piątku - od rana byłem przekonany że będziemy mieli range i tak było. Dzięki temu można było skosić w piątek kupę pipsów.
Proszę o kontakt osoby które próbują tej metody w intradayu, Jestem na Skype pod Michaelion.
PS
Mam mały problem z ustawienie SLa w większych zonach
Ciekawe jest również powiązanie metody z FIBO Bardzo mocny układ...
Pozdrowienia dla autora tematu

Dodano po 4 minutach:

Zauważyłem jeszcze jedno - po pojawieniu się MOMO na 1h - jeżeli cena nie wróci do MOMO przez max 15-30 minut to raczej nie wchodzę w trade tzn że tymczasowy trend osłabł - im szybciej cena wróci do ZL tym mocniejszy trend i większa szansa że trade będzie udany
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sparrow
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sparrow »

Ja nie uzywam SL przy tej metodzie. Zamykam pozycje kiedy zero line na ktorej gralem zostanie zanegowana - tzn przy dlugiej pozycji jezeli swieczka zamknie sie ponizej zero line zamykam pozycje.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

michaelion muszę Cie troche zasmucic na historii gra wygląda świetnie w praktyce natomiast sa dylematy i bledne sygnaly co nie zmienia faktu ze ta metoda jest bardzo ciekawa.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

michaelion
Stały bywalec
Stały bywalec

Propozycja

Myśle że wejścia można wiązać z poziomami sweet spot tj 00,20,33,50,66,80 i wchodzić razem z kierunkiem momo po korekcie do ww poziomów gdy poziom znajduje się w 50% momo i stawiać stopa na ok 20 pts czyli na następnym sweet spocie...
Daje to całkiem niezłe efekty i oszczędza nieco nerwów ponieważ po dotknięciu ww poziomów cena z reguły od razu wraca i podąża w oczekiwanym przez nas kierunku...
Jeszcze jedno moje spostrzeżenie - najlepiej szukać MOMO od 30 pts wzwyż, mniejsze są moim zdaniem "niebezpieczne"..

Pzdr,,

michaelion
Stały bywalec
Stały bywalec

Metoda 2

"michaelion muszę Cie troche zasmucic na historii gra wygląda świetnie w praktyce natomiast sa dylematy i bledne sygnaly co nie zmienia faktu ze ta metoda jest bardzo ciekawa."

nawiązując do tego.. to żadna metoda nie jest w 100% skuteczna, i moim zdaniem wchodzenie w każdy sygnał powoduje że zawsze dana metoda staje się nieskuteczna i początkujący się zniechęca i zaczyna szukać kolejnej a w kolejnej robi to samo.. -> i mamy błędne koło

Wydaje mi się że ten sposób zarabiania jest bardzo skuteczny, i dziwi mnie fakt że tak mało osób jest nią zainteresowanych..

Pozdrawiam wszystkich Zeroline'owców!

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Widzisz :) pomimo jej prostoty nie każdy potrafi jej używać :) Metoda jest mocno uznaniowa.. ale jak się wkręcisz to dzień w dzień swoje wyciągniesz.. polecam temat na kresliku - tam łoją aż miło...es/pip tak na oko powyżej 90% trafnych pozycji :)

michaelion
Stały bywalec
Stały bywalec

Momo

Obczajam najlepsze i najbezpieczniejsze wejścia i z tego co zauważyłem to najlepiej gdy 1h momo pokrywa się z 4h momo i dobrze jest celować na wejście w sweet spota (ten pomysł ściągnąłem z pewnej metody którą niedawno stosowałem)
Wchodzenie w każde momo raczej mija się z celem ale momo + analiza bieżącej sytuacji to naprawdę ma potencjał...

Najlepszy jest Dragon 33 który twierdzi że miał 127 udanych transakcji pod rząd... "trochę" nieprawdopodobne..." ale... robi wrażenie ;)

Ogólnie to jest to czego od dawna szukałem
Dzięki za wstawkę tematu!

Pzdr,,
Chętnie pohandluje live i podzielę się spostrzeżeniami: michaelion - skype

ODPOWIEDZ