Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
-
- Stały bywalec
Piątek
Czy już nikt nie handluje tą metodą? osobiście uważam że Twoja metoda ma ogromny potencjał praktyczny i teoretyczny wszystko jasno i przejrzyście widać, weźmy tu chociaż przykład z piątku - od rana byłem przekonany że będziemy mieli range i tak było. Dzięki temu można było skosić w piątek kupę pipsów.
Proszę o kontakt osoby które próbują tej metody w intradayu, Jestem na Skype pod Michaelion.
PS
Mam mały problem z ustawienie SLa w większych zonach
Ciekawe jest również powiązanie metody z FIBO Bardzo mocny układ...
Pozdrowienia dla autora tematu
Dodano po 4 minutach:
Zauważyłem jeszcze jedno - po pojawieniu się MOMO na 1h - jeżeli cena nie wróci do MOMO przez max 15-30 minut to raczej nie wchodzę w trade tzn że tymczasowy trend osłabł - im szybciej cena wróci do ZL tym mocniejszy trend i większa szansa że trade będzie udany
Proszę o kontakt osoby które próbują tej metody w intradayu, Jestem na Skype pod Michaelion.
PS
Mam mały problem z ustawienie SLa w większych zonach
Ciekawe jest również powiązanie metody z FIBO Bardzo mocny układ...
Pozdrowienia dla autora tematu
Dodano po 4 minutach:
Zauważyłem jeszcze jedno - po pojawieniu się MOMO na 1h - jeżeli cena nie wróci do MOMO przez max 15-30 minut to raczej nie wchodzę w trade tzn że tymczasowy trend osłabł - im szybciej cena wróci do ZL tym mocniejszy trend i większa szansa że trade będzie udany
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
michaelion muszę Cie troche zasmucic na historii gra wygląda świetnie w praktyce natomiast sa dylematy i bledne sygnaly co nie zmienia faktu ze ta metoda jest bardzo ciekawa.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
-
- Stały bywalec
Propozycja
Myśle że wejścia można wiązać z poziomami sweet spot tj 00,20,33,50,66,80 i wchodzić razem z kierunkiem momo po korekcie do ww poziomów gdy poziom znajduje się w 50% momo i stawiać stopa na ok 20 pts czyli na następnym sweet spocie...
Daje to całkiem niezłe efekty i oszczędza nieco nerwów ponieważ po dotknięciu ww poziomów cena z reguły od razu wraca i podąża w oczekiwanym przez nas kierunku...
Jeszcze jedno moje spostrzeżenie - najlepiej szukać MOMO od 30 pts wzwyż, mniejsze są moim zdaniem "niebezpieczne"..
Pzdr,,
Daje to całkiem niezłe efekty i oszczędza nieco nerwów ponieważ po dotknięciu ww poziomów cena z reguły od razu wraca i podąża w oczekiwanym przez nas kierunku...
Jeszcze jedno moje spostrzeżenie - najlepiej szukać MOMO od 30 pts wzwyż, mniejsze są moim zdaniem "niebezpieczne"..
Pzdr,,
-
- Stały bywalec
Metoda 2
"michaelion muszę Cie troche zasmucic na historii gra wygląda świetnie w praktyce natomiast sa dylematy i bledne sygnaly co nie zmienia faktu ze ta metoda jest bardzo ciekawa."
nawiązując do tego.. to żadna metoda nie jest w 100% skuteczna, i moim zdaniem wchodzenie w każdy sygnał powoduje że zawsze dana metoda staje się nieskuteczna i początkujący się zniechęca i zaczyna szukać kolejnej a w kolejnej robi to samo..
i mamy błędne koło
Wydaje mi się że ten sposób zarabiania jest bardzo skuteczny, i dziwi mnie fakt że tak mało osób jest nią zainteresowanych..
Pozdrawiam wszystkich Zeroline'owców!
nawiązując do tego.. to żadna metoda nie jest w 100% skuteczna, i moim zdaniem wchodzenie w każdy sygnał powoduje że zawsze dana metoda staje się nieskuteczna i początkujący się zniechęca i zaczyna szukać kolejnej a w kolejnej robi to samo..

Wydaje mi się że ten sposób zarabiania jest bardzo skuteczny, i dziwi mnie fakt że tak mało osób jest nią zainteresowanych..
Pozdrawiam wszystkich Zeroline'owców!
-
- Stały bywalec
Momo
Obczajam najlepsze i najbezpieczniejsze wejścia i z tego co zauważyłem to najlepiej gdy 1h momo pokrywa się z 4h momo i dobrze jest celować na wejście w sweet spota (ten pomysł ściągnąłem z pewnej metody którą niedawno stosowałem)
Wchodzenie w każde momo raczej mija się z celem ale momo + analiza bieżącej sytuacji to naprawdę ma potencjał...
Najlepszy jest Dragon 33 który twierdzi że miał 127 udanych transakcji pod rząd... "trochę" nieprawdopodobne..." ale... robi wrażenie
Ogólnie to jest to czego od dawna szukałem
Dzięki za wstawkę tematu!
Pzdr,,
Chętnie pohandluje live i podzielę się spostrzeżeniami: michaelion - skype
Wchodzenie w każde momo raczej mija się z celem ale momo + analiza bieżącej sytuacji to naprawdę ma potencjał...
Najlepszy jest Dragon 33 który twierdzi że miał 127 udanych transakcji pod rząd... "trochę" nieprawdopodobne..." ale... robi wrażenie

Ogólnie to jest to czego od dawna szukałem
Dzięki za wstawkę tematu!
Pzdr,,
Chętnie pohandluje live i podzielę się spostrzeżeniami: michaelion - skype