Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
vipovsky no i wlasnie w takich momentach jak zaprezentowales mamy dylemat. Trzeba szukac dodatkowych potwierdzen ruchow, polecam sprawdzenie innych tfow moze one rozjasnia nam sytulacje.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
Proszę nie sugerować się co tu napiszę, to jest tylko moja luźna interpretacja tego jak ja gram tą metodą.
Zalety:
- relatywnie mały sl
- duże prawdopodobieństwo zysku
- duży zysk min 3:1
Wady:
- mało tradów na dzień
- problem z ustaleniem sl - (be+1 przesuwamy po +20 - walnie w be - znaczy że coś nie tak jest)
Tak na prawdę samo momo nie przynosiło mi rezultatów dość dużych - ponoć każdy trader powinien sobie system pod siebie robić.. i tak w moim przypadku było. Trochę wziąłem z tego tamtego i mam to co mi raczej odpowiada... tylko to czekanie dobija czasem
tak mniej więcej to wygląda u mnie:
Edit: mały błąd się wkradł... tam linia horyzontalna powinna być o 7 rano nie o 6
Zalety:
- relatywnie mały sl
- duże prawdopodobieństwo zysku
- duży zysk min 3:1
Wady:
- mało tradów na dzień
- problem z ustaleniem sl - (be+1 przesuwamy po +20 - walnie w be - znaczy że coś nie tak jest)
Tak na prawdę samo momo nie przynosiło mi rezultatów dość dużych - ponoć każdy trader powinien sobie system pod siebie robić.. i tak w moim przypadku było. Trochę wziąłem z tego tamtego i mam to co mi raczej odpowiada... tylko to czekanie dobija czasem

tak mniej więcej to wygląda u mnie:
Edit: mały błąd się wkradł... tam linia horyzontalna powinna być o 7 rano nie o 6

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No to gratulujeHEX pisze:Shadi ja wszedłem prawie na samym dole tej świeczki M15 o godzinie 8:15

Dodano po 1 godzinach 6 minutach:
Aby nie było że tylko historia, troszkę spóźnione wejście na geju... +ten spread;/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.