Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

1991
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 1991 »

Witam Panowie, mam małe pytanko, jak ryzujecie te linie Zero ( czy jak się zwą :) ), chodzi o te dwie linie, pomiędzy którymi jest zacieniony obraz innym kolorem, macie jakiś wskaźnik, czy prosty skrypt, mógłby mi ktoś coś z łąski swej podrzucić...

Będę naprawdę wdzięczny...

sparrow
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sparrow »

Trzeci post na pierwszej stronie watku --->

1991
Bywalec
Bywalec

Re: Piątek

mam te wskaźniki, ale to nie jest to jak patrzę na wasze wykresy, może nie używacie typowych wskaźników tylko o jakiś skrypt rysujący linie, bardziej mi zależy na tych zacienionych miejscach....

Dodano po 1 minutach:
michaelion pisze:Czy już nikt nie handluje tą metodą? osobiście uważam że Twoja metoda ma ogromny potencjał praktyczny i teoretyczny wszystko jasno i przejrzyście widać, weźmy tu chociaż przykład z piątku - od rana byłem przekonany że będziemy mieli range i tak było. Dzięki temu można było skosić w piątek kupę pipsów.
Proszę o kontakt osoby które próbują tej metody w intradayu, Jestem na Skype pod Michaelion.
PS
Mam mały problem z ustawienie SLa w większych zonach
Ciekawe jest również powiązanie metody z FIBO Bardzo mocny układ...
Pozdrowienia dla autora tematu

Dodano po 4 minutach:

Zauważyłem jeszcze jedno - po pojawieniu się MOMO na 1h - jeżeli cena nie wróci do MOMO przez max 15-30 minut to raczej nie wchodzę w trade tzn że tymczasowy trend osłabł - im szybciej cena wróci do ZL tym mocniejszy trend i większa szansa że trade będzie udany
jakiego używasz wskaźnika do ryzowania lin....?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Cinko przędziesz kolego.. to ten wskaźnik bo innego nie ma:)

sparrow
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sparrow »

W ustawieniach sobie zaznaczasz jaki chcesz miec kolor "zacienionych miejsc".

1991
Bywalec
Bywalec

tyle, że on rysuje sporo "niepotrzebnych" monumentum, ale pogrzebie w kodzie, może coś wymyślę, dzięki i pozdrawiam....

lukx
Uczestnik
Uczestnik

Re: Momo

Nieprzeczytany post autor: lukx »

michaelion pisze:Obczajam najlepsze i najbezpieczniejsze wejścia i z tego co zauważyłem to najlepiej gdy 1h momo pokrywa się z 4h momo i dobrze jest celować na wejście w sweet spota (ten pomysł ściągnąłem z pewnej metody którą niedawno stosowałem)
Wchodzenie w każde momo raczej mija się z celem ale momo + analiza bieżącej sytuacji to naprawdę ma potencjał...

Najlepszy jest Dragon 33 który twierdzi że miał 127 udanych transakcji pod rząd... "trochę" nieprawdopodobne..." ale... robi wrażenie ;)

Ogólnie to jest to czego od dawna szukałem
Dzięki za wstawkę tematu!

Pzdr,,
Chętnie pohandluje live i podzielę się spostrzeżeniami: michaelion - skype
eee tam... kiedys pokazal swoje konto live z 300 euro machnal w dwa miesiace 22000 Euro wlasnie uzywajac tylko zl. ech zycie bylo by takie piekne gdybym tak potrafil...

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Fajna sprawa te Zero Line.
Ustawiłem dziś na odbicia na eur/usd. Wynik:
Jedno +19, jedno na BE (było na +10), drugie na BE (było, psia mać, na +19 i brakowało 2 pips do TP) i jedno na +10.

Korzystam ze wskaźnika Mighty rev3 ale z tego co widzę to on nie rysuje wszystkich potencjalnych obszarów wsparć i oporów. Może ktoś ma pomysł jak go usprawnić i polepszyć jego działanie? Niestety programista ze mnie żaden :oops:
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Ta technika została opisana w książce formacje świecowe Nisona .Czyste PA :D
Yaaa man

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

dokładnie.. zalecane jest łapanie WIĘKSZYCH świec... dużo większych :)

ODPOWIEDZ