Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bilo22 »

dobra jeszcze jedno pytanie ichyba juz bede sie powtarzal na ilu parach gracie i na jakich czy warto miec jakies 3 ulubione czy lepiej wiecej obserwowac tylko czy one nie beda nas rozpraszac jak w jednym momencie bedzie pelno dzwiekow ze mamy wchodzic w dana pozycje

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

bilo22 pisze:dobra jeszcze jedno pytanie ichyba juz bede sie powtarzal na ilu parach gracie i na jakich czy warto miec jakies 3 ulubione czy lepiej wiecej obserwowac tylko czy one nie beda nas rozpraszac jak w jednym momencie bedzie pelno dzwiekow ze mamy wchodzic w dana pozycje
dziala na wiekszosci par, ja osobiscie gram na eu,gu,ej

Dodano po 4 minutach:
kiker pisze:moze zamiecie jakies screeny z minusowym wejsciem jakies wnioski sie wyciagnie , wklejacie tylko zyskowne transakcje
juz o tym wspominalem jakis czas temu. najwiecej błedów wynika z braku konsekwencji w trzymaniu sie scislych zasad ktore tu opisano. tzn PA i jeszcze raz PA..+kanal EMA+D1+H1 i wskaznik TRO..wszystko musi byc spelnione jednoczesnie. jak nie ma to czesto sa wtedy stop lossy ;)

Dodano po 3 minutach:
bilo22 pisze:nadal nie wiem w jakich momentach wchodzic czy jak cena jest w tunelu czy za nim a moze poprostu mam zle wskazniki ustawione najbardziej interesuje mnie wskaznik moving average jaka wartos ma miec okres pisaliscie ze mam sprawdzic na 1-szej strone jednak tam nie widze jaka wartosc ma miec
wszystko jest opsane
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

sgorn to wlasnie wklej takie pozycje co wszedles zgodnie z zasadami i wywalilo ci sl

Dodano po 1 minutach:

albo jakies kontrowersyjne wejscia nad ktorym sie zastanawiales wejsc czy nie

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

kiker pisze:sgorn to wlasnie wklej takie pozycje co wszedles zgodnie z zasadami i wywalilo ci sl
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=500

przykladowy post HEXa z wtopą. sam jak teraz bede mial wtopy to bede zapisywal i wklejal na forum..

Dodano po 6 minutach:
kiker pisze:albo jakies kontrowersyjne wejscia nad ktorym sie zastanawiales wejsc czy nie
a to screen z wejsciach nad ktorym sie zastanawialem.. miedzy 9-10:00.. PA spadkowe , EMA w dół,H1 i D1 czerwone, czyli czysto..ALE...wlasnie ALE.. cena odddalila sie dossc od EMA i zastanawialem sie czy nie za dalego..powstaje pytanie na ile mozna pozwolic sobie aby kurs odbiegal od EMA.. dobrze by bylo miec scisłą regule a nie domysly ;) ktos powie -"ee tam bylo za daleko, ja bym nie wchodzil" inny powie-" cos Ty ja uwazam ze daleko nie odjechalo" sprecyzujmy dopuszczalne odchylenie od EMA. jakie propozycje?

Dodano po 31 sekundach:

screen

Dodano po 3 minutach:

P.S.
tak wiem wiem.. mialo byc M15 ..mi osobiscie M5 pasuje i tylko gram na tym interwale, i idzie dobrze wiec ja bede pokazywal na M5 wejscia. co do pytania powyzej zastosujcie je do swoich sytuacji na M15 :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

kiker
Gaduła
Gaduła

HEX moze podlaczysz sie pod ta stronke http://www.mt4stats.com/ i pokarzesz swoje poczynania? moze ktos inny chetny?zapraszam.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

kiker pisze:HEX moze podlaczysz sie pod ta stronke http://www.mt4stats.com/ i pokarzesz swoje poczynania? moze ktos inny chetny?zapraszam.
a w czym jest lepsza ta strona od tego ze tu bede pokazywal swoje wejscia i statement?:)

// Proszę dajcie spokój, od statmentów i pokazywania jest JURNAL, nie róbcie bałaganu bo nie będzie się dało tego czytać. Możecie zrobić jurnal zbiorowy od jednej strategii i tam każdy umieszczałby swoje wejście. Nie zaśmiecajmy wątku strategii!
mod tig3r

kiker
Gaduła
Gaduła

Po co wklejac tu wejscia jak zrobic live wejscia i wtedy wszystko widac niech zrobja live ci co im tak niebotycznie idzie ta strategia dla sceptykow ,pozdr

Awatar użytkownika
pele
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pele »

Jaki macie SL dla GBPJPY? Już kilka razy mi wywalał SL na tej strategii, zwłaszcza wczoraj i dzisiaj.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 12:30 przez pele, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

pele pisze:Jaki macie SL dla GBPJPY? Już kilka razy mi wywalał SL na tej strategii, zwłaszcza wczoraj i dzisiaj.
za duzy spread jak dla mnie na tej parze...nie gram

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

pele pisze:Jaki macie SL dla GBPJPY? Już kilka razy mi wywalał SL na tej strategii, zwłaszcza wczoraj i dzisiaj.
Żadna sytuacja na rynku nie jest taka sama. Dziś np 2x wywaliło mnie na be +1 a mogło zakończyć się na +60. Dopiero 3cie wejście dało zysk +50 ale nie o tym.

Wg mnie nie ma co szaleć z SL. Ustal sobie np -15 i koniec - tu jest Twój wybór ... nie zawsze będziesz wygrywał.

ODPOWIEDZ