Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

marwok pisze:Usd/jpy wejscie ?
Dzisiaj było dużo wejść:) uwierz mi :D
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
marwok
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marwok »

wierze - sprawdzilem:P

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Masakra Niech mi ktoś pokaże System dzięki któremu można zgarnąć 230 pipsów(skalpowanie) w 3-4 godziny LOL bez ani jednej straty:Di to bez cudownych SO.macd,rsi i inych pierdół.

Dobrze panowie myśle że system jest dopięty na ostatni guzik.Nikomu nie musze udowadniać że działa bo sami widzicie że działa jak cholera.Stosując prosty MM można do końca roku nazbierać na porządny samochód badź na inne kosztowne wydatki.najważniejsze to uwierzyć że proste rzeczy działają najlepiej:Dprzełamać się i trzepać kasiore.Ćwiczcie,ćwiczcie a niebędziecie wiedzieli co robić z kasą:)(hehe w końcu taki jest plan)Ciągle się ucze i codziennie znajduje kolejne ułatwienie w tym systemie.
taka mała podpowiedź zwarcajcie ywage na H1 w kórym miejsu jesteście w porównaniu do kanału(bardzo pomocne dzisiaj w ten sposób można było zarobić mase pipsów na reversie na H1.oczywiście korzystając z M15).

Myśle że jak na pół roku grania na FX(3 miesiące na demo , 3 miesiąc w realu)(w ogóle nie miałem styczności z jaką kolwiek innaą giełdą)osiągnełem zadowalający mnie poziom doświadczenia.
To nie prawda że pierwsze konto trzeba wyzerować.(głupota)Bo niby czemu ??co to by dało jedynie doła i niechęć do dalszej gry.Ja nie wyzerowałem na szczęście;]
Myśle że wątek można zamknąć bo wszystko już w nim jest napisze tak jak dragon na NLA jeśli czegoś nie rozumiecie czytajcie to znowu i znowu aż zajarzycie.TU naprawde wszystko jest ja robie dokładnie to samo.
tu jest link gdzie to opisałem http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 793#132793.

Dzięki serdeczne za prowadzenie tego wątku ze mną,osoby które narzekały i wprowadzały ulepszenia które nie są potrzebne, też się przydały bo pokazały że ten system działa dobrze bez ulepszeń a gdy się kombinuje to się przegrywa:D także trzymajcie się planu!!.

Powodzenia.

Dodam że własnie zamknełem GU 35 pipsów :D spójrzcie co zrobiło się na TF H1 czy to nie jest czasem niebieska kropka na bandzie kanału :D :D :D
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 15:57 przez HEX, łącznie zmieniany 1 raz.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

dobry kawał roboty HEX. pozdrawiam izycze sukcesów ;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

HEX pisze:Masakra Niech mi ktoś pokaże System dzięki któremu można zgarnąć 230 pipsów(skalpowanie) w 3-4 godziny
Masz tu ponad 400(dodano semafory)
Pozdrawiam i życze sukcesów. :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

no dobra, wszystko ładnie i pięknie (dzięki HEX za wysiłek) ale niech mi ktoś powie co powinienem brać L czy S : jak dla mnie sytuacja jest niejasna d1 i h1 zielone ale kanał w dół, czyli niby nie powinno się wchodzić, ale co wy na to?
następnie czy wchodzicie jak cena jest w kanale jak to jest przedstawione na tym screenie:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=14666

widzimy tutaj wejście w kanale, czyli chyba tak powinienem wchodzić?

8)

co screenu nr7 to mam kilka przemyśleń:

żółtą strzałką ( ta druga) zaznaczyłem idealny moment w którym trzeba wchodzić, pierwsza strzałka niby warunki spełnione ale jest małe "ale"

h1 + d1 czerwone, kanał w dół, ale cena naruszyła kanał ema i mam pytanie jakie kryteria naruszenia kanału stosujecie dla shorta wg mnie cena powinna się odbić od dolnej bandy a dla longa od górnej tak jak jest w przypadku drugiej strałki - cena nie naruszyła kanału tylko odbiła się od bandy

przy pierwszej strzałce gdybyśmy weszli było by maksymalnie 12 pips a potem rajd w górę,

i jeszcze jedno jeśli obserwujecie m15 czy także wchodzicie na m15 czy m5?

mam te kilka pytań, bo czuję, że coraz bardziej mi świta o co w tym systemie chodzi.

8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 17:03 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bilo22 »

HEX pisze:Dodam że własnie zamknełem GU 35 pipsów Very Happy spójrzcie co zrobiło się na TF H1 czy to nie jest czasem niebieska kropka na bandzie kanału Very Happy Very Happy Very Happy
hex pokaz to na screenie jak mozesz bede wdzieczny

PS. na ilu parach grasz tzn ile par na raz obserwujesz bo nie wiem czy skupic sie np na dwoch czy miec otwartych wiecej wykresow teraz moze jak juz wiekszosc wie co i jak robic zajmiemy sie szczegolikami wlasnie takimi jak ten o ktorego pytam :D

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

moze zamiecie jakies screeny z minusowym wejsciem jakies wnioski sie wyciagnie , wklejacie tylko zyskowne transakcje

Dodano po 1 minutach:

zamieszczajcie

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bilo22 »

HEX moze do opisu systemu dodasz takze jakas informacje jakie masz wlaczone wskazniki i wszczegolnic jak sa ustawione chodzi o parametry

nadal nie wiem w jakich momentach wchodzic czy jak cena jest w tunelu czy za nim a moze poprostu mam zle wskazniki ustawione najbardziej interesuje mnie wskaznik moving average jaka wartos ma miec okres pisaliscie ze mam sprawdzic na 1-szej strone jednak tam nie widze jaka wartosc ma miec

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

bilo22 pisze:pisaliscie ze mam sprawdzic na 1-szej strone jednak tam nie widze jaka wartosc ma miec
a to widziałeś "Używam 50 EMA high i low do wyznaczenia kierunku"

ODPOWIEDZ