No ale zakładając, że nie będziesz wypłacał tej gotówki, to z procentu składanego po kilku latach nawet z niewielkiego kapitału uzbiera się niezła sumka. Np. mając 2 000 i obracając tym przez okres studiów (5 lat) mając roczną stopę zwrotu 100% będzie 64 000. Chyba wystarczy na parę trójkątów, co nie Jason?jasonbourne pisze:Tylko jaki trzeba miec kapital zeby z tych 100% rocznie zarobic wiecej niz w pracy?
Czy na rynku Forex można rzeczywiście zarobić?
- jasonbourne
- Pasjonat
jeśli chodzi o zarabianie tutaj to powiem ze od paru miesiecy udało mi sie zarobic na demku 8000 zł tyle ze 9500 zl straciłem.
jeśli chodzi o strategie pokazywane na tej stronie to nie ma tu dobrych strategi. dlaczego??
a no jeśli popatrzymy na nie poprzez historie to pewnie ze sa swietne. ale kiedy zaczniemy grac i realnie wyglądajace dobre wejście za godzine wcale nie musi tak wyglądać.
miałem nieraz po parenaście trafnych pozycji z rzędu ale i tak wszystko się w końcu rozwiało. znaczy z zarobionych oczywiście. nigdy nie spadłem poniżej 80% kapitału początkowego a najwiecej miałem 125%
w końcu doszedłem do tego aby statną pozycje podwajać czyli kiedy straciłem 0,5% to następnie mogłem zyskać 1% jeśli znowu sie nie powiodło to risk wynosił 2% i na tym się kończyło.
tak że nawet kiedy 2 pozycje były chybione to ta 3 odrabiała stratę ale kiedy przekraczało to już dalej grałem 2%risk bo mógł bym wyzerować konto sobie jak bym ciągle powiekrzał
a tak to dopiro przy 3 sl jestem stratny
a jedynym sposobem na wygrywanie jest zdolnośc przewidzenia rynku. to tak jak granie w orzeł i reszka tyle ze mamy ciągły podgląd sytuacji. co w pewnym sensie tez nie jest takie dobre jeśli nie mamy stalowych nerwów. ja na szczęście mam zamiar jeszcze długo grać na demku. i kiedy zauważę że potrafie przez parę miesiecy wychodzić ponad10% miesiecznie to wtedy dopiero zaczne grać na realu
jeśli chodzi o brokerów to nie wiem czy mam racje ale gramy nie u nich a tylko za ich pośrednictwem. jeśli jest tak jak myślę to to że wyzerujemy sobie konto wcale nie jest im na rękę u nich liczy sie raczej te pare pipsów które zarobią przy otwieraniu przez nas pozycji.
pozdrawiam i bierz się do pracy. analizuj strategie innych wyciągaj odpowiednie wnioski. stwórz strategie która w twoim przekonaniu jest idealna analizuj ją miesiąc po czym stwórz kolejną jesłi znowu bedzie cos jednak nie tak przyłuż sie jescze mocniej poczytaj i jeśli uda ci się stworzyc cos co bedzie robiło równoomierne zyski to pracuj nad tym aby się nie przeterminowało. trawć ta droga bedzie pare lat ale jeśli dalej bedziesz w tym siedział to podzielisz sie ze mną ta strategią za to że cię tak zmotywowałem
:D:D:D:D:D
jeśli chodzi o strategie pokazywane na tej stronie to nie ma tu dobrych strategi. dlaczego??
a no jeśli popatrzymy na nie poprzez historie to pewnie ze sa swietne. ale kiedy zaczniemy grac i realnie wyglądajace dobre wejście za godzine wcale nie musi tak wyglądać.
miałem nieraz po parenaście trafnych pozycji z rzędu ale i tak wszystko się w końcu rozwiało. znaczy z zarobionych oczywiście. nigdy nie spadłem poniżej 80% kapitału początkowego a najwiecej miałem 125%
w końcu doszedłem do tego aby statną pozycje podwajać czyli kiedy straciłem 0,5% to następnie mogłem zyskać 1% jeśli znowu sie nie powiodło to risk wynosił 2% i na tym się kończyło.
tak że nawet kiedy 2 pozycje były chybione to ta 3 odrabiała stratę ale kiedy przekraczało to już dalej grałem 2%risk bo mógł bym wyzerować konto sobie jak bym ciągle powiekrzał
a tak to dopiro przy 3 sl jestem stratny
a jedynym sposobem na wygrywanie jest zdolnośc przewidzenia rynku. to tak jak granie w orzeł i reszka tyle ze mamy ciągły podgląd sytuacji. co w pewnym sensie tez nie jest takie dobre jeśli nie mamy stalowych nerwów. ja na szczęście mam zamiar jeszcze długo grać na demku. i kiedy zauważę że potrafie przez parę miesiecy wychodzić ponad10% miesiecznie to wtedy dopiero zaczne grać na realu
jeśli chodzi o brokerów to nie wiem czy mam racje ale gramy nie u nich a tylko za ich pośrednictwem. jeśli jest tak jak myślę to to że wyzerujemy sobie konto wcale nie jest im na rękę u nich liczy sie raczej te pare pipsów które zarobią przy otwieraniu przez nas pozycji.
pozdrawiam i bierz się do pracy. analizuj strategie innych wyciągaj odpowiednie wnioski. stwórz strategie która w twoim przekonaniu jest idealna analizuj ją miesiąc po czym stwórz kolejną jesłi znowu bedzie cos jednak nie tak przyłuż sie jescze mocniej poczytaj i jeśli uda ci się stworzyc cos co bedzie robiło równoomierne zyski to pracuj nad tym aby się nie przeterminowało. trawć ta droga bedzie pare lat ale jeśli dalej bedziesz w tym siedział to podzielisz sie ze mną ta strategią za to że cię tak zmotywowałem

Jestem nowy w tym temacie (ok 6 miesięcy). Otworzyłem kilka dem z tego 2-3 to same straty, ale teraz nie odnotowuje żadnych strat na kontach z dźwignia 1:200(AM). Na jednym z kont postawiłem 3000zł i w 3 tygodnie miałem ponad 27tyś grając na jednej parze (EUR/USD), co prawda grałem wysokimi lotami. Teraz otworzyłem jeszcze jedno konto tylko z kapitałem 1000zł, gram tylko na jednej parze(tylko tym razem niskimi lotami 0,05>) i tak samo nie odnotowuje żadnych strat (zyski średnio 100zł dziennie).
Nie rozumiem dlaczego większość z was mówi o samych stratach, albo małych zyskach.
Czy to oznacza, że demo to jest zupełnie co innego od reala?
Nie rozumiem dlaczego większość z was mówi o samych stratach, albo małych zyskach.
Czy to oznacza, że demo to jest zupełnie co innego od reala?
Głównie chodzi o różnicę komfortu psychicznego. Co innego jest grać wirtualnymi środkami, których utrata nie zaboli, a co innego ciężko zarobionymi pieniędzmi. Dochodzą emocje typu strach, euforia, niezdecydowanie.kain87 pisze:Czy to oznacza, że demo to jest zupełnie co innego od reala?
Potem dochodzą aspekty techniczne. Demo to symulacja rynku, prawdziwa gra to prawdziwe pieniądze i czy będziesz w tym dobrym okaże się dopiero po tym jak spróbujesz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Takie pytania mnie rozwalają ...kain87 pisze:Czy to oznacza, że demo to jest zupełnie co innego od reala?
No to wypłać sobie te 27 tys, które "zarobiłeś" w 3 tygodnie jeśli nie ma różnicy ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Są dwa bardzo dobre porównania demo a reala :
1)Przejdz po szynach położonych na ziemi--to demo
a przejdź teraz po szynach położonych na dachach 10pietrowego wieżowca-to jest real i ta różnica..tak to mniej wiecej leciało a przyklad ten zapodał Foregin.
2)Gra na demo jest jak masturbacja a Real to to tak jak uprawianie prawdziwego seksu.
pzdr
a przejdź teraz po szynach położonych na dachach 10pietrowego wieżowca-to jest real i ta różnica..tak to mniej wiecej leciało a przyklad ten zapodał Foregin.
2)Gra na demo jest jak masturbacja a Real to to tak jak uprawianie prawdziwego seksu.

pzdr
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
pozwolę sobie dodać trzecie:Kuguar pisze:Są dwa bardzo dobre porównania demo a reala :
2)Gra na demo jest jak masturbacja a Real to to tak jak uprawianie prawdziwego seksu.![]()
![]()
![]()
pzdr
3) podobieństwo między demo a real jest takie jak między zwykłym krzesłem a krzesłem elektrycznym. Na obu można sobie posiedzieć ale odczucia w trakcie ich używania oraz efekt końcowy są skrajnie odmienne

pzr
redart