Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

besot pisze:Teraz słowko do moda i posty wylatują
A wiesz nie zgłosze do moda :D
LEJE JUŻ NA TO :D
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

HEX pisze:Semafory ładnie wyglądają w histori.Zmieniają kolejność w raz z formowaniem się nowych szczytó bądź dołków.Korzystają z algorytmu zig zag
Tu się mylisz następny raz.Owszem zmienia się ten ostatni dynamicznie jesli ma powstać .

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

besot pisze:Owszem zmienia się ten ostatni dynamicznie jesli ma powstać
jak napisałeś uczysz się dopiero tego.Po obserwuj a w tedy napisz sprostowanie jeszcze się zdziwisz co semafory robią gdy rynek skacze:D zamieni ci 2 na 3 ,3 na 2 następnie tą 2 na 1 w innym miejscu postawi 3 a gdy jednak pójdzie w przeciwną strone to tą 2 na 3.

tu masz zdanie mówiące co to jest
3_Level_ZZ_Semafor- The indicator which deduces extreme points of maxima and minima of the senior, average and small period on the price chart. It’s created on the basis of improved ZigZag algorithm.

a tu link do orginału http://www.forex-tsd.com/indicators-met ... r-mt4.html

besot pisze:Tu się mylisz następny raz.
zmartwie cię ale nie myle się.

nie będe odpisywał ci więcej.Nie widze w tym żadnego sensu!
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

HEX pisze:co semafory robią gdy rynek skacze:D zamieni ci 2 na 3 ,3 na 2 następnie tą 2 na 1 w innym miejscu postawi 3 a gdy jednak pójdzie w przeciwną strone to tą 2 na 3
Chyba nie lubię semaforów ...

W końcu nie jestem kolejarzem .. :lol:

TRO gdzieś pisał, że to dobrze,że wskaźnik repaintuje, bo dzięki temu wiesz, że się zmieniła sytuacja na rynku.
Inaczej mówiąc, że np nie powinieneś siedzieć na longu, którego przed chwilą otwarłeś, tylko jednak na shorcie :lol:

W takim przypadku wchodzisz w opcje, klikasz prawym klawiszem myszy na "dokonaj zamiany" i zamieniasz longa na short i znowu pipsy kosisz ... :lol:
Ostatnio zmieniony 14 sie 2009, 08:17 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

HEX pisze:jakiś pomysł dlaczego przegrałem??A może to wynika z tego że to tylko FOREX a my nie mamy złotego grala:) na 200 pipsów zaliczyć jedną wtope (20 pipsów)to prawie tak jak by się nic nie stało
HEX mysle ze w tej sytuacji wtopa wynikala z nastepujacych faktów:
-jak na fotce wydaje mi sie ze naruszony byl poziom ostatniego LH i EMA szla w bok czyli tak na dobra sprawe jak sygnaly nie sa do konca pewne to nie powinno sie wchodzic..tak mysle. sam mowiles ze wchodzimy tylko w precyzyjne sygnaly(jasno sprecyzowane sygnaly). W tej sytuacji moim zdaniem PA wskazywalo na wzrosty a EMA zadnego nie dawala sygnalu. to moje skromne zdanie:)
mowisz ze gramy na odbicia od bandu EMA, zgodze sie,ale wtedy kiedy EMA jasno idzie w doł lub w gore,, prawda?

Dodano po 1 minutach:

wtopa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:mowisz ze gramy na odbicia od bandu EMA, zgodze sie,ale wtedy kiedy EMA jasno idzie w doł lub w gore,, prawda?

HEX, napisz na której świecy M15 dokładnie wchodziłeś, ale mnie się wydaje, że wchodził od razu na pierwszej (zaraz po otwarciu nowej H1) ...

Wtedy EMA jeszcze szła w dół ... i nie był przebity poziom LH ...

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

czyli wejscie bylo dosłownie po 11:00 ??
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:czyli wejscie bylo dosłownie po 11:00 ??
Znając HEX-a wydaje mi się, że tak właśnie wszedł, ale poczekajmy co powie ...

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Mike_Scofield pisze:Znając HEX-a wydaje mi się, że tak właśnie wszedł, ale poczekajmy co powie
bo jak od razu po 11:00 to rzeczywiscie były juz 2 kropki i nie bylo LH złamane a EMA delikatnie szla w dol.. rozpedzilem sie zatem:) to chyba byle typowa skucha Forexowa ;)

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:
Mike_Scofield pisze:Znając HEX-a wydaje mi się, że tak właśnie wszedł, ale poczekajmy co powie
bo jak od razu po 11:00 to rzeczywiscie były juz 2 kropki i nie bylo LH złamane a EMA delikatnie szla w dol.. rozpedzilem sie zatem:) to chyba byle typowa skucha Forexowa ;)
Na 45 stronie HEX podał bardzo podobne zagranie, spójrz ...

Pytałem wtedy czy aby wejście nie było zbyt wczesne ...
Jak się okazuje czasami można się pomylić wchodząc tak szybko nawet grając na M15 ...

ODPOWIEDZ