Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Mysle, ze teraz mozna by sie szykowac na longi, cena ewentualnie przyatakuje poziom 31 z ostatniego dolka z wczoraj 19/20 i jesli go nie przebije to bedzie pochod na gore, tylko, ze do tego dolka zostalo nie wiele, wiec bym nie ryzykowal i zobaczyl co sie stanie.

Dodano po 8 minutach:

Zawsze wszystko ladnie wychodzi jak siedze na demo i czytam fora itp. a jak juz sie zaczyna samemu grac to bywa roznie :) Ale trzeba przyznac, ze dzieki temu ystemowi widzi sie duzo wiecej.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Kielki pisze:Mysle, ze teraz mozna by sie szykowac na longi, cena ewentualnie przyatakuje poziom 31 z ostatniego dolka z wczoraj 19/20 i jesli go nie przebije to bedzie pochod na gore, tylko, ze do tego dolka zostalo nie wiele, wiec bym nie ryzykowal i zobaczyl co sie stanie.
A ja myśle o shortach:D jeśli cały czas spada dlaczego chcesz kupić??czekasz tylko na ponowny sygnał na shorta wszystkie założenia spełnione więc wal śmiało ;]

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Rzuc okiem na H1 od wczoraj leci w dol, wiec mysle, ze jakas korekta sie mu nalezy :) Zreszta ja szukam wejsc w obie strony :)

Dodano po 1 minutach:

20 pipsow mozna by bylo zgarnac lekko grajac tylko pod PA i na odbicie od tego oporu, ale pewnie na realu bym sie zastanawial przebije? nie przebije? ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

HEX
Gaduła
Gaduła

Kielki pisze:Rzuc okiem na H1 od wczoraj leci w dol, wiec mysle, ze jakas korekta sie mu nalezy :) Zreszta ja szukam wejsc w obie strony :)

Dodano po 1 minutach:

20 pipsow mozna by bylo zgarnac lekko grajac tylko pod PA i na odbicie od tego oporu, ale pewnie na realu bym sie zastanawial przebije? nie przebije? ;)
Ten system jest oparty na PA więc zamieszczaj screeny z tym systemem będą one mówiły dużo więcej niż goły wykres.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Goly wykres to przeciez czyste PA :), no, ale nie ma problemu :)
Czy ktos mi moze wytlumaczyc o co chodzi TRO kiedy mowi, ze tradujac z ECN nie placi sie spreadu? Nie bardzo rozumiem.

HEX
Gaduła
Gaduła

Kielki pisze:Goly wykres to przeciez czyste PA :), no, ale nie ma problemu :)
Czy ktos mi moze wytlumaczyc o co chodzi TRO kiedy mowi, ze tradujac z ECN nie placi sie spreadu? Nie bardzo rozumiem.
bo on płaci tylko prowizje.I tak powinno być u wszystkich anie jak CI idioci powymyślali sobie coś takiego jak spread na FX.Spread jest w kantorze żeby koleś mógł zarobić a na FX powinna być prowizja! i naprzykład gdzy ja płace za tranzakcje 20$ TRO płaci za taką samą 2$ jest różnica:D pomnóż przez 100 tranzakcji w miesiącu i już masz ładną sumke w kieszeni:)

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Coż, cały czas mój największy problem, to określenie kierunku, w którym wchodzić.

Nie sądzicie, że o 12:07 był na GBP czysty sygnał na shorta?

Po fakcie oczywiście widać, że o 12:11 trzeba było otwierać longa ...
No ale dopiero po fakcie to widać ...

Teraz 14:14 LONG po 1,6504 zgodnie z systemem, ale blisko psychooporu.
Zobaczymy co dalej ...

Doszło do +13 i znowu BE +1 ...
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 14:34 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Mike_Scofield pisze:Teraz 14:14 LONG po 1,6504 zgodnie z systemem, ale blisko psychooporu.
Zobaczymy co dalej ...
14:14 tez wszedlem long, zobaczymy..juiz widze ze polowe zamknalem na +10 p a reszta na BE
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

HEX pisze:bo on płaci tylko prowizje.I tak powinno być u wszystkich anie jak CI idioci powymyślali sobie coś takiego jak spread na FX.Spread jest w kantorze żeby koleś mógł zarobić a na FX powinna być prowizja! i naprzykład gdzy ja płace za tranzakcje 20$ TRO płaci za taką samą 2$ jest różnica:D pomnóż przez 100 tranzakcji w miesiącu i już masz ładną sumke w kieszeni:)
No tak tylko jak on to robi, skoro handluje z MBtrading,a tam nawet na 1 stronie sa spready podane, chyba, ze na ecn sie to jakos obchodzi :)

Mike sygnal byl, ale ja bym w niego nie wchodzil, bo jak pisalem 10 pipsow ponizej byl opor na 6431, wiec bylo ryzykownie, lepiej wstrzymac sie na chwilke i zobaczyc co cena zrobi z oporem, albo short na kilka pipsow i w dluga.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Mike_Scofield pisze:Nie sądzicie, że o 12:07 był na GBP czysty sygnał na shorta?
mysle ze byl , a czy nie zdarzyles ustawic na BE, bo chyba spadlo 5-6 pip?

Dodano po 1 minutach:
Kielki pisze:Mike sygnal byl, ale ja bym w niego nie wchodzil, bo jak pisalem 10 pipsow ponizej byl opor na 6431
zgodze sie, trzeba uwazac na RS z wyzszych interwalów.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ