Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

sgorn pisze:polowe zamknalem na +10 p a reszta na BE
Ja się mocno zastanawiałem czy nie zamykać połowy na +10, ale nie miałem czystej sytuacji, żeby cena na chwilę się zatrzymała na tym poziomie.
Jak skacze między 5 a 10, to jak zamykam "z ręki" zawsze dostanę tą niższą cenę ....

Dodano po 4 minutach:
sgorn pisze:Mike_Scofield napisał:
Nie sądzicie, że o 12:07 był na GBP czysty sygnał na shorta?

mysle ze byl , a czy nie zdarzyles ustawic na BE, bo chyba spadlo 5-6 pip?
Nie wchodziłem w niego, bo postanowiłem sobie, że do 14 nic już nie otwieram. Zeszło tylko do +4 więc raczej byłby SL.
sgorn pisze:Kielki napisał:
Mike sygnal byl, ale ja bym w niego nie wchodzil, bo jak pisalem 10 pipsow ponizej byl opor na 6431

zgodze sie, trzeba uwazac na RS z wyzszych interwalów.
No tak macie rację, trzeba na to zwracać uwagę, to tak jak teraz z tym longiem.
Trzeba sobie zostawić tyle miejsca żeby już być na BE zanim kurs dotrze do S?R-a
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Mike_Scofield pisze:Ja się mocno zastanawiałem czy nie zamykać połowy na +10, ale nie miałem czystej sytuacji, żeby cena na chwilę się zatrzymała na tym poziomie.
Jak skacze między 5 a 10, to jak zamykam "z ręki" zawsze dostanę tą niższą cenę ....
przyznam ze fartem zdarzylem zamknac polowe z reki na +10 p:) mysle ze zamknac polowe na +5-10 pip bedzie ok:)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

No a w SHORT teraz ktoś wchodził?

Jak long nie wyszedł to może short?

Awatar użytkownika
pioun
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pioun »

Przepraszam za lekki offtop od głównego wątku jednak trudno się powstrzymać. Od pewnego czasu zastanawiałem się czy nie jest stratą totalną czytanie tego forum ponieważ nic nie wynosiłem z tego a jedynie szarpałem się w jakichś bezsensownych sprzeczkach, które straciły nawet wymiar rozrywki jaki kiedyś miały.
Nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się używać czegokolwiek z działy systemy i strategie, nawet nie testowałem, mając swoją metodologię opartą o wróżenie z fusów herbaty twinings generalnie nie odczuwałem potrzeby wdrażania czegokolwiek. Wczoraj jednak naszło mnie coś i przeczytałem cały wątek, w którym teraz piszę. Pierwszy raz od jakiegoś czasu odpaliłem metatradera i wrzuciłem wskaźniki. Przetestowałem i totalnie nie rozumiem dlaczego to działa. Wtedy pomyślałem, że właściwie nie wiem również dlaczego moje fusy działają. Ok, mogę podejrzewać i się domyślać ale nie będzie to żadne dowodzenie czegokolwiek itd
Po kilkudziesięciu minutach oglądania zacząłem filtrować wszystkie wtopy mojej metody metodą neverloosagain i odwrotnie, sygnały neverlooseagain moją metodą fusową. Po kilkunastu godzinach testów ostatnich moich transakcji z kilku miesięcy ostatnich (ponad 700 transakcji) zredukowało się do 400 transakcji ale... Nie ma ani jednej straty. ANI JEDNEJ!
Dzięki serdeczne. Teraz się zastanawiam co dalej z tym zrobić w sensie czy użyć tego czegoś. Szczerze nie wiem jeszcze. Ale tak czy inaczej, dzięki wielkie.

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Mike_Scofield pisze:No a w SHORT teraz ktoś wchodził?
no tak...

np tak jak na załączonym obrazku, chociaż wszedłem trochę za wcześnie... a to aktywne SELL, jest trochę za późno, choć po przebiciu wsparcia, ale traktuję to jak swego rodzaju eksperyment, bo TP mam na 400 pipsów... :D zobaczymy co z tego wyjdzie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
More practice, more luck!

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

pioun pisze: Ale tak czy inaczej, dzięki wielkie.
Nie ma zaco:) ciesze się że kolejni widzą że to działa:)
zamieszczam moje wejścia z dzisiaj pierwsze 2 miały być razem ale otworzyłem 0,1 lota a miało być 0,2 lota stąd 2 pozycje,Jestem zły bo przegapiłem na EJ i UJ 2 piękne wejścia minimum 20 pipsów ,godzine czekałem na ten sygnał a jak był to mnie nie było LOL. ehhh cały czas trzeba siedzieć przed kompem.Ale chyba warto.
Większość pozycji zamknięte na TS chwile dłużej i każda z tych pozycji miała by +20!! ogromne pieniądze dzisiaj można było wyciągnąć.Tylko się nie bać a z racji że ja się boje stosuje TS 5 pipsów i dlatego tak mało biore ale wole mało niz mieć na minusie,Pomyślcie gracie na FX i warość waszego pipsa wynosi 1000$ czy potrzeba do szczęścia więcej jak 5 pipsów:D NO nie!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

HEX pisze:Pomyślcie gracie na FX i warość waszego pipsa wynosi 1000$ czy potrzeba do szczęścia więcej jak 5 pipsów NO nie!!

HEX, chyba za bardzo się podniecasz. :lol:
Przecież otwierając transakcję ryzykujesz i ustawiasz jakiegoś stopa.
Niech to będzie załóżmy 15 pipsów. Pomnóż to sobie teraz razy 1000$ ... i wyobraź sobie że trafiło Ci stopa.
Czy następną transakcję otwierasz z uśmiechem na ustach?

Po takim dniu jak wczoraj wydaje się, że branie po 5-10 pipsów jest bez sensu.
No ale patrząc na dzisiejszy dzień, w którym miałem 2 razy BE czyli +2 pipsy, gdybym zamykał po 5 pipsów, miałbym teraz 10 :lol:
Tylko że wchodziłem ze stopem ok 20 pipsów, a kiedyś trafi sie napewno SL i pytanie czy zgarniając po 5 pipsów wyjdę na swoje ...
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 15:44 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.

HEX
Gaduła
Gaduła

Mike_Scofield pisze:
HEX pisze:Pomyślcie gracie na FX i warość waszego pipsa wynosi 1000$ czy potrzeba do szczęścia więcej jak 5 pipsów NO nie!!

HEX, chyba za bardzo się podniecasz. :lol:
Przecież otwierając transakcję ryzykujesz i ustawiasz jakiegoś stopa.
Niech to będzie załóżmy 15 pipsów. Pomnóż to sobie teraz razy 1000$ ...

Po takim dniu jak wczoraj wydaje się, że branie po 5-10 pipsów jest bez sensu.
No ale patrząc na dzisiejszy dzień, w którym miałem 2 razy BE czyli +2 pipsy, gdybym zamykał po 5 pipsów, miałbym teraz 10 :lol:
Tylko że wchodziłem ze stopem ok 20 pipsów, a kiedyś trafi sie napewno SL i pytanie czy zgarniając po 5 pipsów wyjdę na swoje ...
Nie wiem czy prześledziłeś moje wejścia ale na każdym tranzakcji mogłem mieć SL 5 a tp 20 :DA podniecam się bo to DZIAŁA:)

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

HEX pisze:Nie wiem czy prześledziłeś moje wejścia ale na każdym tranzakcji mogłem mieć SL 5 a tp 20 A podniecam się bo to DZIAŁA

HEX zapomnij o grze ze stopem 5 pips, jeśli spread wynosi 3 pipsy.
Może na demo to będzie działało, ale w realu napewno nie ....

Pomyśl jaką pokusą będzie dla brokera uderzenie w Twojego stopa jeśli wystarczy kurs "nagiąć" tylko o 2 pipsy i zgarnąć tak jak podałeś np 1000$ razy 5 pipsów ...

Nie wiem jak inne pary, ale GBPUSD nawet jak idzie w dobrą stronę to ma wahania rzędu 10 pipsów na każdej świeczce minutowej tego samego koloru. Nie mówiąc już o jakichś drobnych korektach, które mają po 15-30 pipsów.

Im ciaśniej ustawisz stopa tym większe prawdopodobieństwo, że Cię wywali i pójdzie w dobrą stronę, ale już bez Ciebie ...

HEX
Gaduła
Gaduła

ehh mike pisząc to miałem na myśli jak precyzyjne były te wejścia od momentu tranzakcji momentalnie nie miałem już spreadu i byłem na swoim:)
5 pipsów to żart:)

Ale mnie boli ten short na EJ ma z 60 pipsów ;/ i tak brałbym 20 ale takie czyste wejście wszystkie założenia spełnione tylko ja mogłem w to nie wejść;/

ODPOWIEDZ