Dodano po 8 minutach:
Zawsze wszystko ladnie wychodzi jak siedze na demo i czytam fora itp. a jak juz sie zaczyna samemu grac to bywa roznie

A ja myśle o shortach:D jeśli cały czas spada dlaczego chcesz kupić??czekasz tylko na ponowny sygnał na shorta wszystkie założenia spełnione więc wal śmiało ;]Kielki pisze:Mysle, ze teraz mozna by sie szykowac na longi, cena ewentualnie przyatakuje poziom 31 z ostatniego dolka z wczoraj 19/20 i jesli go nie przebije to bedzie pochod na gore, tylko, ze do tego dolka zostalo nie wiele, wiec bym nie ryzykowal i zobaczyl co sie stanie.
Ten system jest oparty na PA więc zamieszczaj screeny z tym systemem będą one mówiły dużo więcej niż goły wykres.Kielki pisze:Rzuc okiem na H1 od wczoraj leci w dol, wiec mysle, ze jakas korekta sie mu nalezyZreszta ja szukam wejsc w obie strony
![]()
Dodano po 1 minutach:
20 pipsow mozna by bylo zgarnac lekko grajac tylko pod PA i na odbicie od tego oporu, ale pewnie na realu bym sie zastanawial przebije? nie przebije?
bo on płaci tylko prowizje.I tak powinno być u wszystkich anie jak CI idioci powymyślali sobie coś takiego jak spread na FX.Spread jest w kantorze żeby koleś mógł zarobić a na FX powinna być prowizja! i naprzykład gdzy ja płace za tranzakcje 20$ TRO płaci za taką samą 2$ jest różnica:D pomnóż przez 100 tranzakcji w miesiącu i już masz ładną sumke w kieszeni:)Kielki pisze:Goly wykres to przeciez czyste PA, no, ale nie ma problemu
Czy ktos mi moze wytlumaczyc o co chodzi TRO kiedy mowi, ze tradujac z ECN nie placi sie spreadu? Nie bardzo rozumiem.
14:14 tez wszedlem long, zobaczymy..juiz widze ze polowe zamknalem na +10 p a reszta na BEMike_Scofield pisze:Teraz 14:14 LONG po 1,6504 zgodnie z systemem, ale blisko psychooporu.
Zobaczymy co dalej ...
No tak tylko jak on to robi, skoro handluje z MBtrading,a tam nawet na 1 stronie sa spready podane, chyba, ze na ecn sie to jakos obchodziHEX pisze:bo on płaci tylko prowizje.I tak powinno być u wszystkich anie jak CI idioci powymyślali sobie coś takiego jak spread na FX.Spread jest w kantorze żeby koleś mógł zarobić a na FX powinna być prowizja! i naprzykład gdzy ja płace za tranzakcje 20$ TRO płaci za taką samą 2$ jest różnica:D pomnóż przez 100 tranzakcji w miesiącu i już masz ładną sumke w kieszeni:)
mysle ze byl , a czy nie zdarzyles ustawic na BE, bo chyba spadlo 5-6 pip?Mike_Scofield pisze:Nie sądzicie, że o 12:07 był na GBP czysty sygnał na shorta?
zgodze sie, trzeba uwazac na RS z wyzszych interwalów.Kielki pisze:Mike sygnal byl, ale ja bym w niego nie wchodzil, bo jak pisalem 10 pipsow ponizej byl opor na 6431