Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

HEX pisze:jak widzisz screen jest zrobiony na M5 na M15 byśmy byli w innym miejscu.Weź poprawke że dragon później grał nawet pod prąd(przeciwnie do koloru H1) ale jak to powiedział jak to widzisz to możesz.Powiedział mi kiedyś że muszę zwracać szczególną uwage na S/R na H4 i dzięki temu będe bardziej zorientowany w którą strone tak naprawde idzie cena.
moim zdanie nie ma co kombinowac i dodawac do instrukcji gry:) lepiej zostanmy przy tych zasadach jakie sa bo dobrze idzie. Tylko trzeba zwracac na RS z wyzszych TF i bedzie ok.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
doni
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doni »

Sgorn pytanie do Ciebie

Bardzo mi się podoba twoja strategia w której piszesz, cytuje:
"wlasnie dlatego bede sie upieral ze trzeba otwierac 0.2 lot i polowe zamykac na +10 a reszta niech wyłapuje ile sie da:)"
Sgorn bardzo Cię proszę napisz jak to robisz, czy używasz do tego jakiegoś automatu, EA? Jeśli tak to jakiego i jakie masz na nim ustawienia?
Cała strategia NLA jest bardzo dobra tylko mam problem z automatycznym zamykaniem pozycji.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

wstaw sobie luktoma skrypt i po klopocie

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

panowie, wiem ze to mały offtop, ale korzystając z waszej uprzejmości chciałbym zapytać, głównie HEXa i osoby mocno się udzielające w tym wątku :

- czy ktoś posiada tzw. donation indicators, czyli płatne wskaźniki TRO
- czy ktoś nimi gra
- jakiego typu są wskaźniki
- jaki jest ich koszt

pzdr
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

MACIEK408 pisze:- czy ktoś posiada tzw. donation indicators, czyli płatne wskaźniki TRO
Może się mylę, ale mam wrażenie, że TRO po prostu już sobie wyrobił markę i teraz wszystkie wskaźniki są już"donation".
Chyba przestał juz zamieszczać cokolwiek za free ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

MACIEK408 pisze:- czy ktoś posiada tzw. donation indicators, czyli płatne wskaźniki TRO
Ja nie posiadam.
MACIEK408 pisze:- jakiego typu są wskaźniki
wskaźniki donation działają podobnie jak te za free ale mają szereg ułatwień.

MACIEK408 pisze:- jaki jest ich koszt
15 centów za jeden a że wysyła on ich całe mnóstwo minimalna wpłata to 50 $ i pamiętajcie że to jes DONATION a nie zapłata za wskaźniki! nikt nie karze ci ich brań.Tak naprawde TRO wynagradza tymi wskaźnikami osoby które prześlą mu darowizne jako podziękowanie za jego prace i całodobową pomoc przy jego strategiach i wskaźnikach.

Mike_Scofield pisze:Może się mylę, ale mam wrażenie, że TRO po prostu już sobie wyrobił markę i teraz wszystkie wskaźniki są już"donation".
Chyba przestał juz zamieszczać cokolwiek za free ...
A i owszem mylisz sie ;] TRO zamieszcza darmowe wskaźniki i mało tego robi ich uaktualnienie co miesiąc i zamieszcza ulepszone trzeba szukac pliku mother coś tam.Napisałes to tak jak by on mial zarabiac na tych wskaźnikach a nie na forexie ;]Ale fakt marke to sobie wyrobil;]ale mi jego platne wskaźniki nie potrzebne dynamic fibs SR wystarczy w zupełności.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

HEX pisze:Napisałes to tak jak by on mial zarabiac na tych wskaźnikach a nie na forexie ;]
No właśnie to mnie trochę dziwi. Skoro robi kasę na forexie, to po co mu 15 centów za wskaźnik ... Brzmi to jakoś śmiesznie, nie sądzisz?
Jedno nie pasuje do drugiego, ale co mi tam ....

Dodano po 9 minutach:
HEX pisze:15 centów za jeden a że wysyła on ich całe mnóstwo minimalna wpłata to 50 $ i pamiętajcie że to jes DONATION a nie zapłata za wskaźniki!
Masz gdzieś jakiś link, z informacjami na ten temat?
Skąd wiesz, że 50$?

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Mike_Scofield pisze:
HEX pisze:Napisałes to tak jak by on mial zarabiac na tych wskaźnikach a nie na forexie ;]
No właśnie to mnie trochę dziwi. Skoro robi kasę na forexie, to po co mu 15 centów za wskaźnik ... Brzmi to jakoś śmiesznie, nie sądzisz?
Jedno nie pasuje do drugiego, ale co mi tam ....

Dodano po 9 minutach:
HEX pisze:15 centów za jeden a że wysyła on ich całe mnóstwo minimalna wpłata to 50 $ i pamiętajcie że to jes DONATION a nie zapłata za wskaźniki!
Masz gdzieś jakiś link, z informacjami na ten temat?
Skąd wiesz, że 50$?
Chyba nie dokładnie czytales;] załóżmy scenariusz.

Jesteś szarą małą myszka na forexie,znalazłes forum TRO.Dzięki jego metodzie zaczynasz odnoscić sukcesy coraz to większe i większe.Postanawiasz mu podziękować więc piszesz na forum BIG THX i wpłacasz mu dodacje w wysokości od 50$-1000$ weź pod uwage że dziennie wygrywasz po 400-500$ i są plany że będziesz dużo dużo więcej.
TRO widzi że wpłaciłeś mu kasiore (50$) i przesyła ci paczke wskaźników.Czyli masz podwójną korzyść podziękowałes człowiekowi który otworzył ci oczy na forex i masz na dodatek super wskaźniki ;]

Pewnie że on się nie utrzymuje z tych wskaźników ;] jeśli dragon 3clipz3 MO i wielu innych zarabia krocie dzięki jego systemom to tylko możemy sie domyślać ile zarabia sam TRO. A co do wskaźników na napisał że w tamtym roku miał jakies 350 dotacji.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

doni pisze:Sgorn bardzo Cię proszę napisz jak to robisz, czy używasz do tego jakiegoś automatu, EA? Jeśli tak to jakiego i jakie masz na nim ustawienia?
nie stosuje zadnego EA ani skrpytu, bo zauwazylem ze w realu nie chca juz chodzic i pracowac tak szybko jak na demie:) moze to kwestia tego ze jestem w XTB.:) nie wiem, otwieram o,2 lot, wyznaczam SL i pierwsze TP, i z palca zamykam polowe, przestawiam na BE. akurat tak mam ze w pracy moge siedziec caly czas i patrzec co sie dzieje wiec te pierwsze 10 pip jestem w stanie odczekac. a co do niezamknietej pozycji , wchodze na wyzszy TF, 1H i 4H i szukam najblizeszego RS , i tam docelowo ustawiam TP. tak to wyglada. caly czas cwicze to podejscie, zobacze po miesiacu jak to bedzie wygladalo. ale poki co sami widzicie bo zamieszczam na biezaco wejscia

Dodano po 23 godzinach 23 minutach:

po 14.25 na GBPUSD wejscie short...

Dodano po 51 minutach:

kolejne wejscie po 15.25 na GBPUSD..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:po 14.25 na GBPUSD wejscie short...

kolejne wejscie po 15.25 na GBPUSD..

O 15:25 wchodziłem dokładnie tak samo jak Ty.

O 14:25 piękne wejście, ale przegapiłem ...

Teraz jestem na longu od 16:10 :-), tylko muszę właśnie wyjść, więc chyba go zamknę w okolicach zera ...

W zasadzie, to się chyba sam zamknie ... na SL ...

Ja pier... właśnie zamknąłem na zero ...

ODPOWIEDZ