Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
HEX
Gaduła
Gaduła

Post autor: HEX »

Mike_Scofield pisze:
sgorn pisze:a pokaz mi tu kogos kto podwoil swoje konto w 50 tranzakcjach? znajdziesz tu takiego? moze Ty? troszke pokory:)
He he, też się ubawiłem czytając post ediego. Brawo SGORN.
Jeśli Dragon33 potrafi zarabiać na foreksie, to przypuszczam, że wielkiej różnicy nie robi mu to, czy będzie milionerem za 28 miesięcy czy "dopiero" za 40 ...

Większość nie osiągnie tego nawet za 400 miesięcy, nawet mając najbardziej wymyślny i zaawansowany MM na świecie, ale nie potrafiąc tradować ...
hehe czekałem aż mu odpiszecie :)miałem już nawet napisany post dla niego ale wykasowałem bo powiedziałem szkoda nerwów:)Dobrze to ujeliście.Stosując bez względnie założenia tego systemu ciężko zrobić 10 stratnych zleceń pod rząd a co dopiero 28:)Z reszta sami widzicie po swoich wynikach:)

kiker
Gaduła
Gaduła

Post autor: kiker »

to jak tak ciezko zrobic 10 stratnych wejsc to moze jakas progresja w nastepnych wejsciach?

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

kiker pisze:to jak tak ciezko zrobic 10 stratnych wejsc to moze jakas progresja w nastepnych wejsciach?
HEX napisał 10 POD RZĄD...., to chyba różnica?

Myślę, że na początku nie wiadomo dlaczego większość z nas (a przynajmniej ja) uznała, że należy wchodzić na każdej świecy H1 i "na siłę" szukaliśmy momentów wejścia.
Jeśli się przyjrzeć na spokojnie, to widać, że na niektórych świecach wejścia wyglądają na mniej, a na innych na bardziej ryzykowne.
No i cały dowcip polega na tym, żeby wchodzić tylko w te mniej ryzykowne pozycje ... Wymaga to oczywiście wielu godzin obserwacji i ćwiczeń, jak nad każdym systemem ...

Cały czas oczywiście należy się trzymać zasad podanych na pierwszej stronie.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2009, 12:42 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: sgorn »

kiker pisze:to jak tak ciezko zrobic 10 stratnych wejsc to moze jakas progresja w nastepnych wejsciach?
dobrze by bylo. zalozyc np nastepujacy ciąg--> 0.1 lot-->0.2 lot....0.4 lot...0.8 lot...1.6 lot.. takie etapy.
na poczatku gramy 0.1 lot i probowac zarobic tyle by bylo na ewentualne 10 strat przy grze 0.2 lot. potem grac juz 0.2 lot i ugrac tyle by bylo na 10 strat przy grze 0.4 lot...itd itd..
zrobic sobie schemat tranzakcji i konsekwentnie powoli dazyc do celu, i zliczac kazda ilosc pips. czy to bedzie trwalo miesiac, pol roku, dwa lata, byc konsekwentnym.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:
dobrze by bylo. zalozyc np nastepujacy ciąg--> 0.1 lot-->0.2 lot....0.4 lot...0.8 lot...1.6 lot.. takie etapy.
na poczatku gramy 0.1 lot i probowac zarobic tyle by bylo na ewentualne 10 strat przy grze 0.2 lot. potem grac juz 0.2 lot i ugrac tyle by bylo na 10 strat przy grze 0.4 lot...itd itd..
zrobic sobie schemat tranzakcji i konsekwentnie powoli dazyc do celu, i zliczac kazda ilosc pips. czy to bedzie trwalo miesiac, pol roku, dwa lata, byc konsekwentnym.
A ja myślę, że MM to naprawdę najmniejszy problem w tym wszystkim.

Jak będziesz potrafił zrobić 10 pipsów dziennie CODZIENNIE, to nawet jak będziesz miał najbardziej prymitywny MM, to i tak zarobisz.
Wystarczy, że ze wzrostem kapitału będziesz zwiększał pozycję, zmniejszając jednocześnie ryzyko.
A czy dorobisz się w ten sposób o rok wcześniej czy o rok później ma jakieś większe znaczenie?

Najważniejsze to umieć systematycznie robić pipsy ...

kiker
Gaduła
Gaduła

mylimy chyba pojecia mowa o 10 pipsach na dzien dobrze jest jak sie w pierwszym wejsciu je wylapie ale jak masz z 3 wtopy po koleji to co wtedy taka progresja by miala sens bo ty wtedy jak miales 3 wtopy z sl po 10 pips masz tyly 30 pips na dzien i co dalej ?

Dodano po 7 minutach:
sgorn pisze:dobrze by bylo. zalozyc np nastepujacy ciąg- 0.1 lot-0.2 lot....0.4 lot...0.8 lot...1.6 lot.. takie etapy.
moze nie taka progresja jaka przedstawiasz pierwsze wejscie 0.1 lapie sl 10 pips drugie wejscie 0.1 z szansa odegrania poprzedniej straty jak nie wyszlo dopiero 0.2 lota w progresji trzeba oszczednie zaczynac bo pozniej jak sam wiesz kosmiczne loty wychodza

edi666
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: edi666 »

absolutna żenada

jeśli twierdzicie że metoda zarządzania dajaca 100 % zysku po 40 transakcjach jest lepsza od metody dającej taki wynik po 28 transakcjach to serdecznie " współczuję " i " gratuluję " umiejętności liczenia

pozdrawiam i życzę samych udanych transakcji
edi

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

kiker pisze:mylimy chyba pojecia mowa o 10 pipsach na dzien dobrze jest jak sie w pierwszym wejsciu je wylapie ale jak masz z 3 wtopy po koleji to co wtedy taka progresja by miala sens bo ty wtedy jak miales 3 wtopy z sl po 10 pips masz tyly 30 pips na dzien i co dalej ?
No więc o to chodzi, żeby nie wchodzić w pozycje gdzie SL=TP=10 pips, no chyba że się okaże, że system ma skuteczność 80-90%, i po 3 stratnych pozycjach będzie 7-10 zyskownych..

Mimo wszystko uważam że, lepiej wyselekcjonować wejścia i wchodzić tylko np z SL=15 i TP=30 (albo więcej).
Wtedy nawet jak trafisz SL 3 razy z rzędu, to odrabiasz to dwoma udanymi transakcjami i na koniec dnia masz swoje 10 pispów. Zgadza się?

kiker
Gaduła
Gaduła

luzik co sie podniecasz

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

edi666 pisze:absolutna żenada

jeśli twierdzicie że metoda zarządzania dajaca 100 % zysku po 40 transakcjach jest lepsza od metody dającej taki wynik po 28 transakcjach to serdecznie " współczuję " i " gratuluję " umiejętności liczenia

pozdrawiam i życzę samych udanych transakcji
edi
Czlowieku tu nikt tak nie twierdzi!
Chodzi o to, że problem leży w zdobywaniu pipsów ... bo nawet najlepszy MM nie podwoi Twojego kapitału nawet w 400 transakcjach jeśli nie potrafisz tradować. :569:

ODPOWIEDZ