HEX pisze:widzisz Mike sam piszesz żebym pisał na temat a siejesz OT u mnie w wątku ile ludzie będa musieli się naczytać żeby znaleźć Informacje na temat tego skalpera;]Przeciez to nie jest wątek jak lepiej grać czy scalp czy długo terminowo,nie sądzisz że sam źle zrobiłeś??
Tak, masz rację, sorry. Pousuwaj te wszystkie moje posty nie na temat.
Dodano po 20 minutach:
HEX pisze:Mike opisz jak ty widzisz ten system.
Moje przemyslenia są takie.
Z całą pewnością da się tym systemem zarabiać.
Trzeba jedynie znaleźć najbardziej odpowiedni dla siebie sposób gry.
Albo wchodzić często z małym TP (5-10 pips), albo selekcjonować wejścia (jak?) i nastawić się na większe ruchy.
Mnie się podoba w tym systemie to, że wiadomo kiedy jest sygnał (H1 + D1 + linia go short/long) i na tej podstawie można ocenić system wstecz.
Niektóre systemy są "uznaniowe" sygnał niby jest, ale go nie ma i nigdy tak naprawdę nie wiesz czy miałeś wejśc już, czy dopiero za kilka pipsów, a może jednak dużo wcześniej ...
Tutaj nie ma takich dylematów. Możesz się tylko zastanawiać co należało zrobic po otwarciu pozycji i na tej podstawie opracować optymalny plan na przyszłość.
No i zauważyłem, że newralgicznymi punktami są okrągłe godziny. Wtedy dzieją się ważne ruchy i trzeba być przy kompie, żeby czegoś nie przegapić.