Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

HEX pisze:Bzdura!
Logiczne że nie ma ich na historycznych danych bo one są dynamiczne.To sa 2 linie fibonaciego.A pomyśl jak je dostrzec na histori.
nad niebieskimi kropkami jest linia GoLong a pod czerwonymi kropkami jest linia GoShort.
zgadza się, zawsze są w bliskiej odległości od kropek i dostrzeżenie ich gdzie były w danym momencie nie jest żadnym problemem.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

HEX pisze:
Mike_Scofield pisze:Na niektórych świecach trzeba było grać przeciw trendowi, a na niektórych zgodnie, ale wiadomo to dopiero po fakcie ...
Kazik pisze:To zobacz teraz jaka jest zmienność na Edku.
Na historii nie widzisz lini Short i Long, dlatego wydaje się
super.
Bzdura!
Logiczne że nie ma ich na historycznych danych bo one są dynamiczne.To sa 2 linie fibonaciego.A pomyśl jak je dostrzec na histori.
nad niebieskimi kropkami jest linia GoLong a pod czerwonymi kropkami jest linia GoShort.
[
.
Nie pisałem, że jej nie ma tylko, że nie widać.
Problem jest w tym, że warunek zgodności 1H i tych linii
jest nie tak częsty jak by się wydawało na historii.
Im dłuższe TF tym rzadziej.
Im silniejszy trend tym rzadziej np. tak jak dzisiaj.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

HEX,

powiem szczerze, że siedziałem dzisiaj przed kompem kilka godzin i próbowałem coś zagrać.
Nie zagrałem nic, bo kompletnie nie wiedziałem kiedy wchodzić i w którą stronę.
Sygnał się pojawiał z reguły zaraz w pierwszej minucie po pełnej godzinie i cena uciekała.

Teraz pewnie weźmiesz wykres i pokażesz mi gdzie były wejścia i ile można było zgarnąć. Tylko, że teraz po fakcie, to ja już też to widzę.

Przeciw trendowi miały być krótke wejścia na 5 pipsów, a okazuje się, że dzisiaj właśnie trzeba było grać przeciw trendowi na długie wejścia.

Przypuszczam, że system wymaga olbrzymiego ogrania i doświadczenia.
Ale tak naprawdę, jak masz duże doświadczenie, to możesz grać na czystym wykresie. Nie potrzebne są żadne systemy.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bilo22 »

wlasnie a do czego sa te linie?? jak mam je uzywac podczas otwierania tranzakcji wiem ze to glupie pytanie dla was ale dla mnie bardzo istotne

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Kazik pisze:Nie pisałem, że jej nie ma tylko, że nie widać.
Ty chyba nie rozumiesz tego systemu.Przeciez to oczywiste to co napisałeś:D jesli było by idealnie to system generował by sygnały na przemian sell/long przy tym ciągle byśmy mieli na jednym poziomie raz świeczke czerwoną raz zieloną:)i tak w kóło.
Ten system działa na podstawie fibonaciego dlatego masz różne odległości bo rynek jest dynamiczny wskaźnik tez jest dynamiczny.

Dodano po 4 minutach:
Mike_Scofield pisze:HEX,

powiem szczerze, że siedziałem dzisiaj przed kompem kilka godzin i próbowałem coś zagrać.
Sygnał się pojawiał z reguły zaraz w pierwszej minucie po pełnej godzinie i cena uciekała.

Teraz pewnie weźmiesz wykres i pokażesz mi gdzie były wejścia i ile można było zgarnąć. Tylko, że teraz po fakcie, to ja już też to widzę.

Przeciw trendowi miały być krótke wejścia na 5 pipsów, a okazuje się, że dzisiaj właśnie trzeba było grać przeciw trendowi na długie wejścia.

Ale tak naprawdę, jak masz duże doświadczenie, to możesz grać na czystym wykresie. Nie potrzebne są żadne systemy.
hehe chcesz mnie podpuścić:P a nie pokaże ci wykresu <figa>:)
Ciesze się że widzisz ja też to widze a oprócz tego zrobiłęm dzisiaj kilka tranzakcji i miałem je na plusie.A wiecie co wy źle robicie ??Skupiacie się na wskaźniku i na kropkach a nie widzicie gdzie w tej chwili się znajdujemy i jak wygląda to wszystko z perspektywy PA.

Nawet sobie nie wyobrażacie ile czasu ja ćwicze ten system i dalej się boje otwierać tranzakcje.Ale wiem że warto bo widziałem co to potrafi.70 tranzakcji i tylko 2 na minusie i to znikomym,tranzakcje w granicach 15-nawet do 45 pipsów.MAGIA a nie bo PA i tylko trzeba ćwiczyć.

Kazik
Gaduła
Gaduła

HEX pisze:
Kazik pisze:Nie pisałem, że jej nie ma tylko, że nie widać.
Ty chyba nie rozumiesz tego systemu.Przeciez to oczywiste to co napisałeś:D jesli było by idealnie to system generował by sygnały na przemian sell/long przy tym ciągle byśmy mieli na jednym poziomie raz świeczke czerwoną raz zieloną:)i tak w kóło.
Ten system działa na podstawie fibonaciego dlatego masz różne odległości bo rynek jest dynamiczny wskaźnik tez jest dynamiczny.

Dodano po 4 minutach:
Mike_Scofield pisze:HEX,

hehe chcesz mnie podpuścić:P a nie pokaże ci wykresu <figa>:)
Ciesze się że widzisz ja też to widze a oprócz tego zrobiłęm dzisiaj kilka tranzakcji i miałem je na plusie.A wiecie co wy źle robicie ??Skupiacie się na wskaźniku i na kropkach a nie widzicie gdzie w tej chwili się znajdujemy i jak wygląda to wszystko z perspektywy PA.

Nawet sobie nie wyobrażacie ile czasu ja ćwicze ten system i dalej się boje otwierać tranzakcje.
OK jakie masz ustwienia fibo w TRO_DYNAMIC_FIBS_RS ?
Ja nic nie zmieniałem, mam jak w oryginale.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Kazik pisze:OK jakie masz ustwienia fibo w TRO_DYNAMIC_FIBS_RS ?

ja też ,TRO ma period 21

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

HEX pisze:Skupiacie się na wskaźniku i na kropkach a nie widzicie gdzie w tej chwili się znajdujemy i jak wygląda to wszystko z perspektywy PA.
Właśnie wręcz przeciwnie HEX.
Ja tylko dlatego, nie otwierałem transakcji mając sygnał, że wydawało mi się to kompletnie bez sensu wchodzić właśnie w takim momencie w danym kierunku.
Z kolei jak wg mnie należało wchodzić, to nie było sygnału ...

Dodano po 3 minutach:
HEX pisze:70 tranzakcji i tylko 2 na minusie i to znikomym,tranzakcje w granicach 15-nawet do 45 pipsów.
U kogo to widziałeś jeśli można zapytać?

Zresztą nie obchodzi mnie u kogo, ale chętnie bym obejrzał te wejścia (nawet anonimowo).
Być może ciągle nie rozumiem o co chodzi w tym systemie.

Na jednej parze to było?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Kazik
Gaduła
Gaduła

HEX pisze:
Kazik pisze:OK jakie masz ustwienia fibo w TRO_DYNAMIC_FIBS_RS ?

ja też ,TRO ma period 21
Dziękuję. U mnie było ustawione na 5.
Odległości mam 0,118 i 0,882

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

HEX pisze:hehe chcesz mnie podpuścić a nie pokaże ci wykresu <figa>
brrawo HEX :) i o to wlasnie chodzi. za kazdym razem jak stoi dylemat kiedy wejsc czy nie wejsc wezcie pod uwage ze to PA, HEX od poczatku nagminnie to pisze. Tez tak mialem ze ciagle sie skupialem na kropkach ,patrzylem i zatanawialem sie. Teraz nie stosuje tego ale zasady mam identyczne do tych co autor podal.jak rozpoczyna sie godzina zegarowa to sprawdzcie jaki jest trend wedlug PA i tak wchodzcie. Bede tez zamieszczal foty z tranzakcji
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ